23. helmikuuta 2015

KUKA MINÄ OLEN? - AJATUKSIA OMASTA PERSOONASTA


Eilen illalla pyörin todella kauan sängyssä ennen kuin sain unta. Yleensä se johtuu siitä että päässäni pyörii tuhansia ajatuksia kaikesta mahdollisesta, päivän tapahtumista ja elämästä ylipäänsä. Kattoon tuijotellessani ajatukseni harhailivat erääseen asiaan, joka sai miut miettimään ihan kunnolla itseäni ja omaa persoonaani. Tämä teksti tulee olemaan aika henkilökohtainen, mutta päätin silti antaa mennä ja jakaa hieman ajatuksiani teidänkin kanssa.

En ole aina ollut kovin sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut, ja en ole sitä täysin vieläkään. Parempaan päin kuitenkin ollaan menossa ja uskallan jo ilmaista oman mielipiteeni iän tuomasta itsevarmuudesta puhumattakaan. Haluan antaa itsestäni mahdollisimman hyvän kuvan muille ja tulen toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Silti miusta välillä tuntuu että annankohan jotenkin tahattomasti muille vääränlaisen kuvan siitä, millainen oikeasti olen? Koulussa en ole koskaan ollut se äänekkäin oppilas tai muutenkaan tehnyt mitään kovin suurta numeroa itsestäni, ja olen joskus aiemmin jopa kuullut olevani ylimielinen sen takia. Usein ujous ja sulkeutuneisuus leimataan koppavuudeksi ja välinpitämättömyydeksi, mutta voin sanoa että siellä pinnan alla saattaa olla ajatuksia enemmän kuin ihmiset luuleekaan. 

Olen muuttunut paljon siitä, mitä olin esimerksiksi yläasteella. Ajatusmaailmastani on tullut kypsempi ja olen oppinut ajattelemaan asioita laajemmin. Silti uskon että silloisella koulukiusaamisella on ollut osuutta persoonaani, vaikka osasinkin puolustaa itseäni enkä jäänyt niin sanotusti tuleen makaamaan. Olen edelleen sitä mieltä että tytöt osaavat olla toisilleen paljon ilkeämpiä kuin pojat omissa erimielisyyksissään. Ryhmän ulkopuolelle jättäminen ja halveksuvat katseet ovat iskostuneet mieleeni, vaikka olenkin päässyt jo kiusaamisen yli. Silti mietin että onko se kuitenkin vaikuttanut miun tämänpäiväiseen elämään jotenkin?

Luultavasti tämä asia on vain oman pääni sisällä, mutta välillä tuntuu kuin miun olisi tosi vaikea sopeutua mihinkään ryhmään, oli se sitten koulussa, kaveripiirissä tai työpaikalla. Tunnen usein olevani se jollain tapaa ulkopuolinen, vaikka olenkin yrittänyt päästä negatiivisesta ajattelusta eroon. Nämä ajatukset eivät tosin hallitse elämääni, vaan tupsahtavat päähäni aina silloin tällöin. Toisaalta tiedän, että kyllä miustakin pidetään ja olen hyvä tällaisena kuin olen, mutta varsinkin uusien ihmisten kanssa tunnen olevani jotenkin varpaillani. Tästä tulikin mieleeni postaus omasta minästä vs. työpersoonastani, jonka voit halutessasi lukaista täältä.

Mutta toisaalta, ehkä se kuuluu vain miun luonteenpiirteisiin, etten ole mikään päällepäsmäri ja koko ajan äänessä oleva. Osaan kuunnella muita ja samaistua toisten ajatuksiin, teen työni tunnollisesti ja haluan kehittyä kohti parempaa. Täällä blogimaailmassa onkin ollut ilo huomata, kuinka avosylin miut on otettu vastaan ja teidän ihanat kommentit piristävät usein ihan tavallista päivääHaluaisinkin kysyä teiltä lukijoiltani, millaisen kuvan olen blogini perusteella itsestäni antanut? Onko jokin jäänyt mieityttämään tai muuten vain herättänyt ajatuksia? 

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

♥: Tuuli
 

30 kommenttia :

 1. Mulle tulee ekana mieleen sinusta sellainen herttainen, ystävällinen ja auttavainen :)<33 ja myös sellanen ihana tavallisuus ja arjen iloista nauttminen! Luot ihanaa hyväntuulisuutta mutta myös puhut niistä huonoistakin jutuista jotku kuuluu elämään! Just sellanen jalat maasss oleva tyyppi <3 olet ihana :* hieno kirjoitus! Ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Emilia, ihana kommentti siulta!<3 tosi kiva kuulla että olet tuota mieltä! :* <3 siekin vaikutat ihan huipputyypiltä! :)

   Poista
 2. Mä en oo kovinkaan kauaa vielä sun juttuja lueskellut, mutta jo tässä ajassa mulle on tullut sellanen käsitys, että oot ihan mielettömän kaunis ihminen sekä sisäisesti että ulkoisesti :) Sellainen ihana ja valloittava persoona, jonka postauksia odottaa aina ilolla ja mielenkiinnolla! <3

  Luin myös ton sun postauksen työpersoona vs. oma minä ja se kolahti kyllä niin täydellisesti. Mulla on itselläni ihan hirveesti samoja ajatuksia ja myös piirteitä kuin sussa näiden tekstien perusteella :)

  Aivan ihanaa viikkoa sulle Tuuli<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sanaton! Kiitos aivan älyttömästi Linda<3 ja ilo kuulla jos teksteihini voi samaistua, se antaa myös lisää rohkeutta kirjoittaa näitä syvällisempiäkin postauksia :) ihanaa viikkoa siulle<3 :*

   Poista
 3. Upea teksti Tuuli, ihanaa itsensä tutkiskelua <3 Susta oon saanut todella hyväsydämisen, kiltin ja auttavaisen kuvan :) Vaikutat tosi lämpimältä persoonalta, jolla on sydän paikallaan ja joka tykkää pohdiskella elämää :) Ja kaiken lisäksi oot äärettömän kaunis! Mä voin myös samaistua tohon, että välillä tuntuu tosi vaikeelta sopeutua erilaisiin porukoihin. Vaikka onkin sosiaalinen, niin jollain tapaa tietyissä ryhmissä tuntee itsensä ulkopuoliseks :/ Kai se liittyy osakseen myös siihen, että on uusien ihmisten kanssa enemmän kuuntelija-tyyppiä, eikä sitten saa itseään tarpeeksi näkyviin. Joka tapauksessa kiva kuulla, et muillakin on noita samoja ajatuksia, enkä oo ainoo! :)

  Ihanaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri, kommenttisi piristi mieltä kummasti!<33 ja ihania sanoja, voi että :) <3 vaikutat myös tosi ihanalta ja pirteältä ihmiseltä! :*

   Poista
 4. Tämä oli hyvä teksti! :) Mulle tulee täältä blogista lähtiessä aina hyvä mieli! ❤ Oon saanut susta aikalailla sellasen kuvan, miten itsestäs kerroitkin! :) Iloinen, elämän myönteinen ja reipas! Mukavaa viikkoa sulle! ❤ Ps. Tuliko posti perille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Emma!<3 ihanaa jos olen antanut blogini kautta "oikeanlaisen" kuvan, haha :D <3 vaikka yleensähän kirjoittelenkin melko pinnallista hömppää ja arkisia kuulumisia, en silti halua antaa itsestäni mitenkään vääränlaista kuvaa. Posti tuli perille, kiitos älyttömästi!<3 ihania sanoja ja ajatuksia:)

   Poista
 5. Ihana kirjoitus, hienoa että uskallat raottaa omia ajatuksiasi vähän pintaa syvemmältä! <3 Mie oon saanut sinusta tämän blogin perusteella sellaisen aidon, maanläheisen, herttaisen ja pohdiskelevan kuvan. Kaikin puolin vaikutat sisäisesti tosi kauniilta :) Ja tietty ulkoisestikin! <3 Mie oon aika samanlainen sen suhteen, etten halua tehdä itsestäni minkäänlaista numeroa ja saatan helposti jäädä porukassa muiden varjoon. Mutta vasta viime vuosina oon tajunnu, ettei siinä ole mitään väärää eikä pahaa, vaan saan olla just tämmönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Nelli, olet ihana <3 oon tosi otettu noista kaikista sanoista, en osaa käsittää että monet teistä on oikeasti tuota mieltä, VAU<3 :) ja ehkä tosiaan on hyvä juttu että osaa olla hiljaa ja kuunnella oikeissa tilanteissa sen sijaan että olisi koko ajan äänessä ;)

   Poista
 6. Ihanan ajatuksia herättävä postaus! On hienoa, että kirjoitat tällaisia syvällisempiäkin juttuja ja pakko heti sanoa, että syy miksi tykästyin alkujaan blogiisi on juuri se, miten ihanalta ihmiseltä vaikutat! Minulle tulee aina todella hyvä mieli blogiasi lukiessa, sillä vaikutat todella herttaiselta, aidolta ja valloittavalta persoonalta! Minusta on myös ihana nähdä miten iloitset niistä arjen iloistakin ja olen yrittänyt itsekin ottaa siitä mallia.

  Pystyn myös samaistumaan sinuun todella monessa asiassa ja on ollut hauska joskus blogiasi lukiessa huomata, että olisin itse voinut sanoa aivan samalla tavalla. :) Näitäkin asioita olen itsekin pyöritellyt joskus päässäni ja on hieno huomata, etten ole suinkaan ainoa. Mutta vaikutat kaikinpuolin todella ihanalta ihmiseltä! Juuri sellaiselta johon olisi oikeasti ihana tutustua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana sinä, kiitos!!<3 luin kommenttisi kaksi kertaa ja hymy nousi väkisin huulilleni :) ihania sanoja miusta - en voi käsittää! <3 huippua että siekin olet yrittänyt alkaa nauttimaan niistä arjen pienistä ilonhetkistä, kyllä se kannattaa! Tosi kiva kuulla että pystyt samaistumaan teksteihini, ollaa ilmeisesti aika samankaltaisia ihmisiä :D oikein ihanaa viikkoa siulle! <3

   Poista
 7. Ihana teksti Tuuli!:) Mulle tulee kyllä ekana mieleen susta oikein hymyilevä ja ystävällinen tyttö♥ kirjotat aina niin nätisti täällä blogissakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Viivi, kiitos!<3 kiva kuulla ajatuksesi, sait miut hyvälle mielelle! :) <3

   Poista
 8. Voi Tuuli, tää oli tosi rohkea ja herkkä teksti<3 Tuli ihan kylmät väreet tätä lukiessa!:o
  Mä oon saanut susta tosi herkän, ystävällisen ja hymyileväisen kuvan♥ Oot myös tosi empatiakykyinen ja sydämellisen oloinen. Juuri sellainen jonka ystävä olisi ihana olla ;-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihana Emilia!<3 olet ihan huippu :* kiitos paljon, ihania sanoja!<33

   Poista
 9. Niin rohkea postaus<3 Susta saa tän blogin perusteella niin ystävällisen ja mukavan kuvan<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Tuuli!! ♥ Se minkä kuvan sä itsestäsi annat yhdessä tällä blogillasi sekä kommenteillasi jota blogistani löytyy paljon. Sä olet ihana! :) Vaikutat sellaiselta ihmiseltä et olis melkein lottovoitto tuntea sut oikeasti ja viettää sun kanssa aikaa! :)

  Lisäks oon sun kanssa ihan samaa mieltä tuosta, olin itsekkin koulussa se ei niin äänekäs, joka yleensä vain kulki porukan mukana tuomatta omaa mielipidettään julki. Ja voi jessus kun sain jokusen kerran kuulla olevani mm ylimielinen. Sain tarpeekseni siittä ja muutenkin muiden mielipiteille nöyristelystä. Ja näin ollen minä oon minä, ja olen omaa mieltä asioista. Ollaan siis yhdessä mestareita omissa elämissämme, nää on suotu meille vaan kerran! :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Henna, kiitos ihanasta kommentistasi!!♥ nykypäivänä olen itsekin tajunnut sen, että ei muiden mielipiteillä ole oikeasti niin väliä, saan olla sellainen kuin itse haluan! jos jotain ei miellytä niin se on sitten hänen ongelmansa ;) olet ihana!♥ :*

   Poista
 11. Apua IHANA! Hyvää tekstiä Tuulilta taas ♥ Oot ihan huikee nainen:3
  Sä olet mun silmiini ystävällinen, auttavainen, herttainen, positiivinen. Lisäksi oon saanut sellaisen kuvan susta, että osaat elää hetkessä ja nautit pienimmästäkin asiasta täysin rinnoin. Sun kirjoitukset ja pohdinnat on ihania. Aina sulta tulee ihanaa kommenttia niin blogiin kuin instaankin ja oon huomannut kuinka sä myös kommentoit muille, aina teet sen niin ihanasti ja huomaa että sua oikeasti kiinnostaa! Argh oon niin huono selittää, ymmärsitköhän mitä ajoin takaa.
  Sen oon kyllä huomannut että tytöt osaa olla ilkeämpiä toisilleen kuin pojat. Mä en ymmärrä miksi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kata, kiitos tuhannesti!!♥ ihana kommentti :) ja kyllä mie ymmärsin mitä ajoit takaa, hih ;) tuntuu vaan niin hassulta että miusta sanotaan noin, ehkä en sitten vain ole kuullut elämäni aikana noin paljon kehuja itsestäni yhdessä lauseessa?! :D ja kyllä miuta kiinnostaa teidän muidenkin bloggaajien kuulumiset, siksi yritänkin kommenteillani osoittaa sen mahdollisimman hyvin♥ olet upea Kata! :*

   Poista
 12. oon samaa mieltä tosta, että tytöt osaavat olla tosi ilkeitä toisilleen! harmi että olet joutunut kokemaan kiusaamista :/<3 mäkään en ole yleensä kamalasti äänessä, tai riippuu ihan millaisten ihmisten seurassa olen. joskus ei vaan kiinnosta puhua omista asioista joidenkin ihmisten seurassa ja en muutenkaan avaudu helposti uusille ihmisille.

  mun mielestä sä oot niin herttainen, iloinen, ystävällinen ja vaikutat kaikin puolin ihanalta!<3 en saa susta mitenkään ylimielistä! hienoa että uskallat ilmaista omat mielipiteesi ja uskon että saat iän myötä itsevarmuutta vaan lisää ja lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mary! :)♥ yläaste on nyt muutenkin sellaista aikaa että kapinoidaan suunnilleen kaikkea vastaan, niin ei ihme että kiusaamistakin on enemmän..vaikkei se todellakaan ole hyväksyttävää! onneksi olen kuitenkin päässyt jo asian yli :)

   Voi että, ihania sanoja miusta♥ oon tosi otettu! :') miekin oon saanut siusta tosi ystävällisen ja positiivisen kuvan, lisäksi olet hurjan kaunis!♥

   Poista
 13. Mää ainakin oon saanut susta hyvin herttaisen kuvan sun blogin perusteella! :) Ei todellakaan kaikkien ihmisten tarvitse olla koko ajan äänessä ja esillä. Jokainen ihminen on hyvä just sellaisenaan ja jokainen tapa tuoda itseään esille yhtä oikea! :)

  Mun täytyy vielä sanoa itsestäni, että mää olen toisissa porukoissa tosi erilainen kuin toisissa. Mun lapsuudenkavereiden ja harrastuskavereiden keskuudessa oon tosi äänekäs ja "rohkea", mutta sitten esim. opiskeluporukassa oon hyvin hiljainen ja tunnen oloni vähän ujoksi. Se johtuu varmaan siitä, että pelkään, etten "pärjää" muille taitaville ja älykkäille ja motivoituneille opiskelukavereilleni, joten itseluottamukseni ei ole siinä porukassa yhtä vahva kuin monissa muissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kirsi, ihana kommentti! :) itsekin huomaan olevani hyvinkin erilainen tietyissä porukoissa, mutta eiköhän se ole ihan normaalia! Uusien ihmisten seurassa vain tulee jotenkin varautuneemmaksi eikä jotenkin "uskalla" puhua niin avoimesti.. mutta sekin riippuu täysin ihmisestä, joidenkin kanssa on vain heti alusta asti helpompi olla kuin toisten<3

   Poista
 14. Tytöt osaa olla niin ilkeitä toisilleen! Harmi, että sie oot joutunut kokemaan kiusaamista! <3 Osittain osaan myös samaistua tähän kirjoitukseen, en itsekään tee itsestäni mitään isoa numeroa, enkä jokaisessa porukassa oo se joka eniten puhuu.. Eikä tarvitsekaan, kukin on paras juuri sellaisena kuin on <3

  Tuuli, ihana! <3 Siusta saa blogin perusteella niin herttaisen kuvan, sä oot niin suloinen! Vaikutat todella ystävälliseltä tyypiltä, jolla on jalat maassa. Sie oot niin symppis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Roosa, ihana kommentti!<3 jokainen on oikeastaan hyvä sellaisena kuin on, ehkä miunkin pitäis oppia se itsestäni.. :) miekin oon saanut siusta tosi ihanan ja symppiksen kuvan blogisi perusteella!! :) <3

   Poista
 15. Oli mukava lukea sinusta syvällisempää tekstiä ja rohkeaa avata tällaisia asioita täällä. Koulukiusaaminen jättää varmasti aina omat jälkensä, harmi etttä olet joutunut kokemaan tuollaista. Tytöt osaavat olla aivan kauhean ilkeitä ja varsinkin yläasteikäiset. Kaikkien ei tarvitse ollakaan äänekkäitä päällepäsmäreitä, jokainen on ryhmässä omanlainen persoonansa ja ei hiljaisuus tee sen huonompaa :) Minusta olet vaikuttanut alusta asti aivan ihanalta ihmiseltä, sellaiselta joka miettii asioita paljon ja olet todella herttainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jasmina kauniista sanoistasi! :) olen kuitenkin muuttunut paljon itsevarmemmaksi vuosien aikana, ja koulukiusaaminenkin on vain ikävä muisto. Kiitos paljon, miunkin mielestä sie oot ihanan iloinen ja valloittava persoona<3

   Poista

Blog Design by Get Polished