6. elokuuta 2016

VINKKEJÄ POSITIIVISEEN AJATTELUTAPAAN

Asiat järjestyy, tavalla tai toisella. Olen itse sitä mieltä, että asioilla on aina tapana järjestyä - oli kyse sitten kuinka ylitsepääsemättömästä tai vaikeasta tilanteesta tahansa. Epätoivon hetkinä saatan mielessäni hokea tuota ajatusta, ja se oikeasti auttaa jaksamaan ja ehkä ajattelemaankin selkeämmin. Olen elämäni aikana kokenut monia monia pettymyksiä ja tilanteita, joissa olen ajatellut ettei asiat tule ratkeamaan millään tavalla, mutta ihan joka kerta niistä on kuitenkin selvitty jollain ihmeen keinolla. Tunnelin päässä on aina valoa, se täytyy muistaa.

blackdress

Ole ystävällinen muille. Oli kyseessä sitten oma läheinen, puolituttu, naapuri, postinjakaja tai vaikka kaupan kassa, mieti miten käyttäydyt heitä kohtaan. Olen yhä varmempi siitä, että on olemassa hyvää kuin pahaakin karmaa, ja se miten itse käyttäydyt muita kohtaan, tulee heijastumaan vielä monin verroin sinulle takaisin. Jos olet ilkeä ja näytät muille pitkää naamaa, saat ehkä pian kokea olevasi täysin yksin, mutta muistaessasi hyvät käytöstavat ja ehkä vilauttaa sen hymynkin, huomaat pian itsekin saavasi samanlaista kohtelua takaisin.

Pienet teot ja asiat merkitsevät. Yritä jonakin päivänä keskittyä pelkästään niihin positiivisiin asioihin, ja listata vaikka paperille mitkä asiat tekivät päivästäsi onnistuneen. Pian huomaat etsiväsi jokaisesta päivästä niitä pieniä iloja, ja huonompinakin päivinä tiedät sen olevan vain ohimenevä tunnetila. Tietenkään muutos ei tapahdu sormia napsauttamalla, ja vaatii myös omaa halua kehittää ajattelutapaansa positiivisemmaksi. Joskus on syytäkin tuskastua, mutta ainainen valittaminen joka asiasta ei hyödytä ketään.

P8060046  
Kohtele itseäsi hyvin. Jos joka päivä peiliin katsoessa ajattelet kuinka ruma ja huono olet, se alkaa pian näkyä myös ulospäin. Yritä sen sijaan keskittyä niihin hyviin piirteisiisi, ja korosta niitä. Tee asioita, joista oikeasti nautit eikä vaan sen takia koska muutkin tekevät niin. Jokaisella on varmasti niitä "ongelmakohtia", mistä ei itsessään niin pidä, mutta opettele katsomaan itseäsi kokonaisuutena ja hyväksymään ne pienetkin virheet. Ei kannata vertailla itseään muihin, sillä siitä tulee helposti vain kurja olo. Olet kaunis juuri tuollaisena, omana itsenäsi!

Inspiroidu. Itse inspiroidun todella helposti kauniista kuvista, mielenkiintoisista ihmisistä, osuvista mietelauseista ja välillä ihan elämästä ylipäätään. Kun katselee maailmaa hieman pintaa syvemmältä, alkaa huomata kauneutta lähes joka asiassa. Ehkä olen vain tällainen pohdiskelija -tyyppi, mutta joskus ne ihan pienetkin teot tai asiat saavat itselle hyvän fiiliksen aikaan.

P8060072  
Unohda turha negatiivisuus. Jatkuva negatiivinen asenne vain ruokkii itseään, ja pian huomaat sen olevan kuin noidankehä ympärilläsi - et pääse siitä pois, ellet itse päätä katkaista häntää ja ala kiinnittää huomiota omaan ajattelutapaasi. Miksi aina on huono sää, miksi työtilanne on niin surkea, kaikilla muilla on asiat niin paljon paremmin, enhän ole kovin kauniskaan... Stop! Tässä kohtaa täytyisi jo hälytyskellot alkaa soida, sillä itsesäälissäkään pyöriminen ei kannata. Jos ajatuksesi ajautuvat jatkuvasti niin sanotusti huonoille raiteille, katso kohtaa kolme ja yritä keskittyä edes hetken ajan pelkästään positiivisiin asioihin.

Ole oma itsesi - välittämättä siitä, mitä muut sanovat tai ovat mieltä. Itseään voi aina kehittää haluamaansa suuntaan, mutta muista myös kuunnella sydäntäsi ja säilyttää se oma ainutlaatuinen persoonasi. Niinkuin eräässä aiemmassa postauksessa sanoinkin, kaikkia ei voi miellyttää eikä kaikista tarvitse tykätä, mutta sen kanssa on vain elettävä. Älä anna kenenkään kävellä ylitsesi, vaan ole juuri Sinä - älä kukaan muu

P8060086

Mikä on sinun vinkkisi positiiviseen ajattelutapaan?

40 kommenttia :

 1. Olipa hyvä postaus, laittoi ajattelemaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora, kiva jos postaus herätti ajatuksia! :)

   Poista
 2. Ihana postaus! <3 Näihin asioihin todella pitäisi muistaa keskittyä useammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Roosa, olen täysin samaa mieltä! <3 :) Helposti sitä jää vellomaan niihin ikäviin asioihin, mutta täytyisi vaan muistaa että elämä jatkuu ja omalla asenteellaan voi vaikuttaa hurjasti siihen jaksamiseen! <3

   Poista
 3. Positiivinen ajattelu on kyllä uskomaton voimavara :) Usein ihmiset luulevat, että toisilla on vain niin paljon helpompaa kuin itsellä...mutta kun tärkein olisi ajatella sitä, että omassa elämässä tekee parhaansa omien ja läheisten asioiden suhteen :) Olen peruspositiivinen, tuskin koskaan ajattelen asioista negatiivisesti. Sain kolme viikkoa sitten kipsin käteeni ja mielestäni se ei ollut rangaistus vaan mahdollisuus nähdä asiat toisessa valossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! :) Pintapuolisesti ihminen voi näyttääkin onnelliselta ja siltä, että elämässä kaikki on hyvin, mutta koskaan ei voi tietää mitä siellä pinnan alla kytee. Niinkuin sanoitkin, tärkeintä on tehdä omassa elämässä parhaansa <3 Tuo on hyvä ajattelutapa - vaikka jokin asia olisikin inhottava, voi siinä silti olla jotain positiivistakin!

   Poista
 4. Ihana postaus! :) Tässä oli niin monta kohtaa joita itsekin yritän noudattaa sillä positiivisella ajattelutavalla eläminen on vaan niin paljon parempaa, haha :) Musta tuo kohta ole ystävällinen muille, on musta tosi hyvä pointti mitä ei niinkään aina ajatella. Oon kuitenkin huomannut, että jos käyttäytyy ystävällisesti vaikka nyt kaupan kassalle, niin saa usein takaisin myös ystävällistä kohtelua ja siinä molempien fiilis paranee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Positiivinen ajettelu kantaa kyllä todella pitkälle ja siitä on oikeasti hyötyä ihan jokapäiväisessä elämässä, missä vastoinkäymisiä tule väistämättä vastaan. Niinhän se on, että ystävällinen käytös saa kummankin osapuolen paremmalle fiilikselle, kun taas negatiivinen asenne tuo heti sellaisen synkän varjon siihen päälle, ja ei auta jos vain toinen on toiselle ystävällinen :D

   Poista
 5. Tosi kiva postaus, ajatuksia herättävä! :) itsekin noudatan aikalailla näitä samoja kohtia. positiivisella ajattelutavalla pääsee vain niin paljon pidemmälle ja elämä on paljon valoisampaa ja mielekkäämpää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Roosa! :) Ihanaa että sielläkin kannatetaan positiivista elämänasennetta, se on tosiaan kantava voimavara <3

   Poista
 6. Se on totta, että asiat järjestyy aina! Tavalla tai toisella, harmi että se vaan unohtuu yleensä epätoivon partaalla :D Näin iän myötä on kyllä tullut toi ystävällisyys muille ihmisille tärkeäksi. Ihana kirjoitus, nää kaikki on asioita mitä jokaisen pitäis muistaa kehittää itsessään!

  http://visions-ninni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Niin, helposti sitä kyllä vaipuu epätoivoon ja synkkyyteen, jos asiat menevät huonosti, mutta täytyy vaan muistaa pitää tuo ajatus mielessä kurjinakin hetkinä :) Ja yleensä kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa - tämäkin on tullut koettua useasti. Kiitos paljon, onpa ilo kuulla että monille tämä postaus on ollut ajatuksia herättävä <3

   Poista
 7. Tosi ihana postaus! tän lukeminen tuli kyllä tarpeeseen nyt kun tuntuu että tää elämä ei ole kovin ihanteellista tällä hetkellä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia <3 Harmi kuulla, mutta niinkuin sanoinkin - kaikki kyllä järjestyy! :) Vähän kurjempia elämäntilanteita tulee jokaiselle, mutta kun saa ne selätettyä, on voittajafiilis! <3

   Poista
 8. Ihana postaus Tuuli! Oot myös upean näköinen kuvissa ja mekko on erittäin kiva :)<3

  VastaaPoista
 9. Mahtavia asioita oot listannut ja enpä oikein keksi mitään lisättävääkään, ainakaan tällä hetkellä. Mä huomasin joskus vuosia sitten kuinka negatiivisuus tarttuu, jos oli negatiivisesti käyttäytyvän kanssa samassa poppoossa niin se tarttui itseenkin ja tuntui hirmuisen ahdistavalta koko ajan. Upeita kuvia Tuuli, mekko on kaunis kuten tietty säkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut saman, että negatiivisessa porukassa se negatiivisuus tarttuu helposti itseenkin, ja sitten valitetaan kilpaa siitä mikä nyt on huonosti haha :D Miksei voisi pysyä positiivisena, sillä positiivisuuskin tarttuu? :) Kiitos paljon Kata! <3

   Poista
 10. Oi ihana postaus ja ihanat kuvat!:) Näitä pitäs aina muistaa ite ku meinaa ajatus karata negigsen puolelle!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Kannattaa edes yrittää niinä huonoina hetkinä, siitä on oikeasti apua! <3

   Poista
 11. Tässä oli monta hyvää ajatusta, ja nyt ei ainakaan itselläkään tule mieleen mitään lisättävää! :) Mä jotenkin inhoon negatiivista ajattelua ja se oikeasti tarttuu...Tartutetaan mieluummin sitä positiivisuutta!! ♥ Pitää muistella aina näitä vinkkejä kun on huono päivä ja mikään ei suju :D Ootpas Tuuli ihana näissä kuvissa ♥ Tuo pyörähdys kuva on niin kaunis ( ja positiivinen! )♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Viivi <3 Sanos muuta, enemmän vaan positiivisuutta kehiin! :D Voi kiitos paljon <3

   Poista
 12. Oii miten ihania juttuja oot listannut tähän postaukseen Tuuli! <3 Ja kaikki niin totta :) Juuri tuo, että osaa tsempata itseään ja kohdella itseään hyvin vaikuttaa myös siihen miten kohtelee toisia! Kaikilla on huonoja päiviä ja muita, mutta jos perus posiitivinen ihminen niin niistäkin selviää paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! <3 Vaikka tuskin kukaan jaksaa aina ollakaan se kaikkein positiivisin, edes noilla pienillä teoilla ja omilla ajatuksilla voi olla suurikin vaikutus :)

   Poista
 13. Voi Tuuli tää oli niin ihana ja ajankohtanen postaus ainakin mulle itselleni!<3 Mahtavat vinkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että postaus herätti tunteita <3 Kiitos paljon Jenna! :)

   Poista
 14. Voi miten ihana postaus! Niin positiivinen, tuli tosi hyvä fiilis :) Tärkeitä juttuja oot listaillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jasmin! <3 Täytyy sitten itsekin epätoivon hetkinä kaivaa tämä postaus esiin, haha :D

   Poista
 15. Ihana postaus! Tuli niin hyvä mieli "Olet kaunis juuri tuollaisena, omana itsenäsi!" <3 pitää jakaa kaverille tämä postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Jokainen on tosiaan ainutlaatuinen ja juurikin kaunis omana itsenään, se täytyy muistaa <3

   Poista
 16. Voi miten ihana postaus<3 Tästä sai kyllä niin paljon ajattelemisen aihetta ja tuli ihan valtavan hyvä mieli tätä lukiessa :) Kaikki nämä kohdat on erittäin tärkeitä, mutta mulle itselleni yksi tärkeimmistä asioista vastoinkäymisten kohdalla on ollut muistaa toi, että asiat järjestyvät. Aina. Kaikesta pääsee kyllä ajan kanssa yli, vaikka se sillä hetkellä ei tuntuisi olevan mitenkään mahdollista :) Tai jos ei pääse yli niin asioiden kanssa oppii kuitenkin elämään.

  Ihan valtavan upeita kuvia susta kaunokainen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus <3 Tosi kiva kuulla että postaus tuntui siulle tärkeältä :) Olen niin samaa mieltä - asiat järjestyvät aina, meni siihen sitten kuinka kauan aikaa tahansa! Ja tosiaan niiden vaikeidenkin asioiden kanssa oppii varmasti jossain vaiheessa elämään, vaikkei täysin yli niistä pääsisikään <3
   Kiitos paljon, tuli hyvä mieli kommentistasi! :)

   Poista
 17. Eksyin sun blogiin ja tuli tosi hyvä kuva sun blogista ja tosi ihana idea tämmöinen postaus :) hyviä vinkkejä ja oikeesti kun oppii ajattelemaan positiivisesti niin se parantaa elämänlaatua paljon ♥

  http://msnoorv.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpa ihana kuulla! :) Kiitos paljon <3 Olen täysin samaa mieltä, positiivinen ajattelu on kuin kantava voima, joka auttaa jaksamaan myös ne rankemmat vaiheet elämässä <3

   Poista
 18. Todella hyvin kirjoitettu ja ihana postaus. Positiivinen ajattelutapa kantaa pitkälle ja kaikki listaamasi asiat ovat täyttä totta! :) Itse yritän joka päivä pitää mielessä lauseen, jonka olen kehystänyt kotini seinälle: life is only as good as your mindset. Hyvä mieli, kohteliaisuus ja iloinen asenne elämään ovat todella tärkeitä ja tekevät meidän kaikkien olosta miellyttävämmän. ♥

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukavaa että olet samaa mieltä! :) Tuo lause, joka seinältäsi löytyy kehystettynä, on kyllä täysin totta ♥ Itselläni on tällä hetkellä monet asiat mielessä, jotka stressaavat, mutta yritän kaikesta huolimatta ajatella positiivisesti ja juurikin niin, että kyllä ne asiat aina jollain tapaa järjestyvät! :)

   Poista
 19. Ihania vinkkejä ja samaistun kyllä jokaiseen!♥ Nää on kyllä hyödyllisiä ajatuksia, sillä tuleehan niitä "epätoivon" hetkiä jokaiselle aina joskus :) Ihania kuvia Tuuli, kaunokainen oot<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ♥ Niinhän se on, mutta kaikesta pääsee kyllä yli, vaikka siihen menisikin aikaa :) Kiitos ihanuus <3

   Poista
 20. Ihana postaus ja kauniit kuvat susta! :) Sama mekko löytyy ja on kyllä ihan täykky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marianne! :) Tuo mekko on kyllä ihanan rento, mutta kuitenkin tyylikäs ♥

   Poista

Blog Design by Get Polished