4. huhtikuuta 2019

HUHTIKUUN ALOITUS JA MATKAFIILISTELYÄ

Huhtikuu pyörähti käyntiin muutama päivä sitten, eli kevät alkaa ihan oikeasti olla nyt täällä. On kyllä ollut niin ihana huomata, miten valon määrän lisääntyminen on vaikuttanut positiivisesti omaan jaksamiseen, ja jopa iltavuorojen jälkeen ulkona on vielä viimeisimmät valonrippeet jäljellä. Myös katujen sulaminen ja tennarikauden korkkaaminen ovat selviä kevään merkkejä - vielä kun saisin tehtyä pyörään tarvittavan keväthuollon, niin voisin taas alkaa liikkua silläkin. 

IMG_20190404_110128

Ensi viikolla meitä kutsuukin jo miniloma Italian Bergamoon - ihan hullua miten nyt ollaan jo tässä pisteessä, että reissuun on enää viikko aikaa! Talven jälkeen pieni loma tuntuu kyllä ihanalta, ja varsinkin kun pääsee hieman pidemmälle tällä kertaa. Toki Italiassa viettäisi helposti sen viikonkin, mutta koska otin lomani palkattomina vapaapäivinä, en kehdannut venyttää sitä kovin pitkäksi.

Sääennustetta tutkaillessani se tietysti lupaili kohteeseen hieman epävakaisempaa säätä juuri tuolle ajankohdalle, mutta toivon että aurinko näyttäytyisi kunnolla edes joinakin päivinä. Mutta vaikka sää olisi mikä on, niin kyllä reissuista osaa aina nauttia, kun pääsee hetkeksi kotiympyröistä pois. 

kevät-kahvila-peikonlehti

Viime viikkoina olen saanut viettää myös ruhtinaallisesti omaa aikaa mieheni menojen vuoksi, mikä toisaalta on tehnyt ihan hyvää, mutta nyt on kuitenkin kiva lähteä vihdoin yhdessä reissuun, ja saada sitä kahdenkeskistäkin aikaa. Pian on myös pääasiäinen, joten huhtikuu tulee menemään todennäköisesti suht rennolla otteella, vaikka töitä muuten onkin normaalisti. Tulisipa kesä tänäkin vuonna yhtä ajoissa kuin vuosi sitten, niin toukokuussa pääsisi nauttimaan jo kunnon helteistä! 

Keväälle ei ole oikeastaan sen ihmeempiä suunnitelmia tiedossa, mutta toki muualla asuvien ystävieni luona olisi tarkoitus päästä käymään jossain vaiheessa kevättä. Tarkoitukseni olisi pitää myös kesälomani ensimmäinen viikko jo heti alkukesästä, sillä olemme erään ystäväni kanssa puhuneet yhteisestä Kreikan matkasta jo varmaan syksystä asti, ja tuolloin olisi molemmille sopiva ajankohta sinne lähteä.

IMG_20190403_082839

Huomaa kyllä hyvin, että kun matkoja on tiedossa, niin alkaa jo alustavasti elää niitä varten, vaikka pitäisikin osata elää myös tässä hetkessä. Välillä on vaan ihana uppoutua haaveilemaan jostain muusta, ja toisaalta arkikin sujuu ehkä paremmin, kun on jotain mieleistä mitä odottaa. 

Jokaisessa vuodenajassa on puolensa, mutta kyllä vaan näin keväisin huomaan ihan selvän eron itsessäni, jos miettii millainen olen esimerkiksi keskitalvella ja kaikista pimeimpään aikaan vuodesta. Rakastan aurinkoa ja lämpöä, ja jotenkin aina joka vuosi näihin aikoihin alkaa tuntua siltä, että alan pikkuhiljaa herätä eloon talven jäljiltä. On se kevät vaan ihmeiden ja uudistumisen aikaa! 💚


Mitä sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu?
Onko teillä mitään reissuja tiedossa keväälle tai kesälle?


8 kommenttia :

 1. Joo-o kyllä mä voin samaistua nuihin viimeisiin sanoihin, tässä on tosiaan alkanut heräillä ja olokin on paljon virkeämpi <3 Mä olin kaiken lisäksi myös tympääntynyt työhöni, mikä on outoa koska yleensä tykkään siitä hirveesti, mutta nyt oon alkanut taas olemaan fiilistä mennä töihin. Etenkin kun saa sellaisen happihyppelyn töihin mennessä, kun menen sellaisen 40minsaa bussilla töihin ja kävelen siitä vielä parikymmentä minuuttia työpaikalle, ihana kun aurinko ja lämpö on tullut niin on päässyt taas kävelemään 8)

  Toi on totta, että kannattaa elää hetkessä, mutta on se vaan oikeasti virkistävää kun on tiedossa jotain mitä odottaa ja sitä myös saa odottaa. Oot ihan oikeassa tuossakin :) Ihanaa kun teidän loma on pian täällä <3 Mä odottelen kovasti sitten kuvia sieltä Italiasta ;) Toivotaan, että edes vähän aurinko paistaisi teille sinne. ;) Täällä ei oo mitään uutta reissua tiedossa, vähän kuitenkin eilen vinkkasin äidilleni, että veisin hänet ehkä heinäkuussa synttäreiden kunniaksi pariksi päivää Kööpenhaminaan, jos vaan saan kesälomani alkamaan siihen aikaan 8) Saas nähdä!

  Aurinkoista viikonloppua ja ihanaa reissua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, arvelinkin että myös siellä voisi olla samanlaisia ajatuksia hetkessä elämisestä! ;) Maisemanvaihdos silloin tällöin tulee tosiaan tarpeeseen, ja ihanaa jos on mahdollista lähteä ihan ulkomaille asti <3 Teidänkin Köpiksen reissu piristi varmasti tätä alkavaa kevättä! Itse olen kävellyt oikeastaan koko talven töihin (noin 15min matka), mutta kyllä näin katujen sulettua se askelkin on keventynyt huomattavasti, haha :D

   Toivotaan tosiaan, että Italiassa ei nyt ihan joka päivä reissumme ajan satelisi tai olisi kovin pilvistä, mutta varmasti kuvia tulee napsittua joka tapauksessa! Toivottavasti saisitte yhteisen reissun äitinne kanssa tehtyä, tuollaiset on kyllä ihanaa äiti-tytär -aikaa <3

   Kiitos paljon Kata ja ihanaa viikonloppua sinnekin! <3

   Poista
 2. Ihana kuulumispostaus<3 Italia on varmasti upea matkakohde, en malta odottaa että postailet siitä ja saadaan ihastella sun ottamia upeita kuvia! Kreikka on itse asiassa toinen paikka, minne haluaisin ihan ehdottomasti. Just maaliskuun alkupuolella Lanzarotella miehen kanssa puhuttiin ja mietittiin, että minne mentäisiin seuraavaksi. Hän on kerran käynyt Rodoksella ja haluaisi sinne kuulemma takaisin, joten toivottavasti päästään sinne pian yhdessä!

  Täälläkin odotellaan kesää jo saapuvaksi. Nää lämpimät kelit ja auringonvalo tekee kyllä niin hyvää :) Ihanaa lomaa teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Linda! :) Itsekin odotan Italian matkaamme innolla, vaikka hieman harmittaa kun nyt säätiedote näyttää sinne sadetta.. Pääasia kuitenkin että pääsee reissuun! Kreikka vei myös oman sydämeni Rodoksen reissun jälkeen, ja vaikka se olikin melko turistikohde, tykkäsin kuitenkin sen tunnelmasta <3 Sen jälkeen Kreikan saaret ovat poltelleet todella paljon, joten ihanaa että pääsen taas tänä vuonna kokemaan sen tunnelman :). Toivottavasti tekin saisitte pian yhteisen Kreikan matkan onnistumaan!

   No todellakin, lämpimät päivät ja sulat kadut antavat jo hieman toivoa tulevasta kesästä - täytyy kuitenkin myös nauttia tästä keväästä <3 Kiitos paljon Linda :)

   Poista
 3. Oi ihanaa pääset reissuun!:) minä oon kun talviunilta herännyt kun aurinko on vihdoin alkanut paistamaan, huomaan ihan selkeän eron omassa jaksamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan, reissuun on aina kiva lähteä! <3 Haha, sama täälläkin - auriko antaa niin paljon lisää energiaa :)

   Poista
 4. Ihania kevätjuttuja, huokuu tännekkin se hyvä fiilis <3 Mä oon kans sellanen että helposti "elän" niinä tulevia matkoja varten, joten pitäis muistaa toi hetkessä eläminen useemmin :') Huomaan kans itessäni tosi selkeesti, miten luonne ja jaksaminen on ihan erilainen kesällä ja talvella. Kesäisin oon sellanen hullu heittäytyjä ja talvella koitan vältellä energiankulutusta, ettei virta loppuisi :D
  Hei toivottavasti teillä on ihana reissu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3 Tuo on niin totta, että pitäisi tosiaan yrittää elää myös tässä hetkessä, mutta kukapa nyt ei kieltämättä unelmoisi aina etukäteen tulevista matkoista? ;) Haha, ihan sama kuvaus kyllä toimii itseenikin kesällä ja talvella :D
   Kiitos, meillä oli todella ihana reissu - täytyykin alkaa luonnostelemaan matkapostauksia jo valmiiksi :)

   Poista

Blog Design by Get Polished