14. huhtikuuta 2019

PIENI PALA ITALIAA - MINILOMA BERGAMOSSA

Hei ihanat Täällä ollaan palattu takaisin Suomeen minilomaltamme, ja täytyy kyllä sanoa että Italia todellakin onnistui viemään palan sydäntäni tuolla reissulla! Lentomme lähti keskiviikkoiltana suoraan täältä kotikentältämme Lappeenrannasta, mikä teki lähtemisestä huomattavasti vaivattomampaa, kun ei tarvinnut enää erikseen matkustaa Helsinki-Vantaalle. Ryanair on avannut myös muitakin reittejä kotikentältämme, ja syksyllä alkaa esimerkiksi ympärivuotiset lennot Budapestiin, jes! 😍

OI000124-01

Olimme tosiaan perillä vasta puolenyön jälkeen keskiviikkona, ja lentokentältä huristelimmekin taksilla suoraan hotellille nukkumaan. Voisin myöhemmin kirjoitella vielä erillisen vinkkipostauksen, jossa kerron majoituksestamme, sekä ruokapaikoista ja nähtävyyksistä joissa kävimme. Niin kuin olin aiemmin jo säätiedotteesta katsonutkin, olivat nuo kolme päivää melko sateisia, mutta ilma oli kuitenkin jo suht lämmin - ohut kevättakki riitti siis mainiosti.

bergamo-city-pizza

Käveltyä tuli reissun aikana todella paljon, sillä se on mielestäni paras tapa tutustua ympäristöön, ja poikkeamalla välillä myös niille sivukujille saattaa oikeasti löytää paljon enemmän, kuin vain orjallisesti karttaa tuijottamalla.

Sadekaan ei loppupeleissä latistanut meidän tunnelmaa juurikaan, ja fiksuna tyttönä pakkasin jo kotona oman sateenvarjon matkaan mukaan. Perjantai sekä lähtöpäivämme lauantai olivat ainoita päiviä, jolloin aurinko hieman näyttäytyi pilvien takaa, mutta muuten sää oli melko harmaa koko ajan.

OI000149-01

Bergamosta miulle tuli ennen kaikkea todella kotoisa ja lämmin fiilis, ja rakastin kaikkia niitä pieniä kahviloita ja leipomoita, joita tuli vastaan lähes joka kulmalla. Myös Cittá Alta eli Bergamon vanhakaupunki oli ihana paikka, mutta siellä ehdimme käydä vain kerran heti ensimmäisenä päivänä.

Teimme myös päiväreissun Milanoon, mutta sieltä en saanut läheskään yhtä paljon irti - toki esimerkiksi Duomon katedraali oli vaikuttava, mutta loppupäivää kohden se ihmispaljous alkoi jopa hieman ahdistaa.

IMG_20190411_102734-01

Shoppailumahdollisuudet olivat hyvät niin Bergamossa kuin myös tietenkin Milanossa, mutta itselleni en löytänyt koko reissulta kuin yhdet ballerinat ja pari kosmetiikkatuotetta. Enemmän rahaa meni sitten juurikin noihin kahviloihin ja ruokapaikkoihin, mutta eipä ostosten puute itseäni juurikaan haitannut. Matkustimme myös pelkillä käsimatkatavaroilla, joten senkään puoleen en olisi saanut mitään hirvittäviä ostosmääriä tuotua. 

IMG_20190412_120340

Myös kuvasaldo jäi ajateltua vähäisemmäksi, ja enemmän napsinkin kuvia puhelimellani kuin itse kameralla. Ehkä sateisella säällä oli hieman osuutta asiaan, mutta kuitenkin muutamia kuvia jäi muistoksi ja tänne blogiinkin jaettavaksi. Tämän sunnuntain olen vietellyt vielä vapaalla, mutta huomenna palaan taas töihin täysin uusilla energioilla!


Ollaanko siellä ruudun toisella puolella käyty Italiassa? 🍃


8 kommenttia :

 1. Hei ja kiitos postauksestasi! Sattuikin todella sopivasti, olen nimittäin itse lähdössä kahden siskoni kanssa tulevana keskiviikkona Bergamoon minilomalle. Sää näyttäisi meille olevan suotuisampi, aurinkoa on luvassa! Kannattaako mielestäsi lentokentältä ottaa taxi ja mitä se maksaa? Olimme ajatelleet siirtyä Citta Altaan bussilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiva jos postaus osui oikeaan saumaan! :) Itsekin mietin ensin bussilla siirtymistä lentokentältä hotellille, mutta koska tosiaan olimme vasta yöllä perillä ja väsy alkoi olla jo kova, päädyimme lopulta ottamaan taksin - matka maksoi meiltä reilu 20e. Lähtöpäivänä otimme sitten lentokenttäbussin takaisin kentälle (lippu taisi kustantaa huimat 2,40e) ja pysäkkejä taitaa tosiaan olla myös tuolla Citta Altassa :) Kivaa reissua teille, ja huippua jos sääkin on tuolloin jo suotuisampi!

   Poista
 2. Oij ihanalta näyttää, vaikka sää onlikin sateinen <3 Mä itse viihdyin esimerkiksi Berliinissä hyvin, vaikka yksi päivä olikin tosi sateinen. En ees muistanut sateenvarjoa, vaan oltiin äitini kanssa saman varjon alla :') Se on kait asennekysymys... :D Vinkkipostaus tuolta olisi kiva! Italia tosiaan osaa viedä sydämen ja Rooma sen mulle tekikin. Mä haluaisin käydä siellä vielä yhdesti, sekä Milanossa haluaisin käydä myös :) Ihana kuulla että teillä reissu meni muuten hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kata! :) Sade ei tosiaan vienyt sitä lomafiilistä pois, ja tosiaan omaan asenteeseensakin voi vaikuttaa :) Täytyy alkaa kehittelemään vinkkipostausta tuolta reissusta - Roomassakin olisi kiva joskus käydä <3

   Poista
 3. Ihanalta näyttää teijän reissu ja vinkki postaukset on aina hyviä, niitä on helppo sitten katsoa jos lähtee samaan paikkaan reissuun!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara, ja kiva kuulla jos vinkkipostaus kiinnostaa! :)

   Poista
 4. Hei Bergamo kuulostaa ihanalle <3 Mulla asuu siellä yksi serkku ja oon aina miettinyt, että miksen oo käynyt siellä?! :D Se näyttääkin niin symppispaikalle ♥
  Italiassa oon käynyt kolme kertaa ja lähtisin koska vaan taas uudelleen <3 Roomassa olin lukioaikananai vaihdossa ja ei vaan pysty selittämään miten kodilta se paikka tuntuu :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä joskus piipahtamaan Bergamossa jos siellä päin Italiaa tulee reissattua - vaikka se ei kovin iso paikka olekaan, tykkäsin paljon sen tunnelmasta <3 Oi, ihanaa että siulle on jäänyt hyvät muistot Roomasta :) Sielläkin olisi ihana joskus käydä <3

   Poista

Blog Design by Get Polished