17. toukokuuta 2015

IT'S JUST A BAD DAY, NOT A BAD LIFE

Moikka! Tämä viikko alkaa olla taas pulkassa, ja oikeastaan ihan hyvä niin. Ensi viikosta alkaen töitäkin alkaa taas olla vanhaan malliin - ihana päästä kiinni niihin arkirutiineihin ja saada jotain sisältöä päiviin. Eilen juuri ollessani pitkästä aikaa töissä, huomasin että mielialani oli pirteämpi kuin viikkoihin ja koko seitsemän tunnin päivä kului kuin huomaamatta ohitse :). 
 
Miulla on valitettavasti viime aikoina ollut hieman rankkaa oman itseni kanssa, sillä tuntuu että olen usein ihan hukassa ja tunnen olevani välillä todella yksinäinen.. Haluan pitää tämän blogin kuitenkin suht positiivisena paikkana, mutten kuitenkaan teeskennellä että kaikki olisi hyvin jos niin ei ole. Tällä viikolla ahdistus kasvoi kuitenkin aivan valtavaksi, ja iltaisin nukkumaan käydessä rintaa puristi kaikki ne negatiiviset ajatukset, jotka vain putkahtivat toinen toisensa jälkeen päähäni. Tekemättömyys ja suurimman osan ajasta neljän seinän sisällä istuminen saivat oloni tuntumaan todella turhalta, ja olo oli kaikinpuolin kamala. 

Olen vähän sellainen ihminen, joka kaipaa sitä tiettyä rytmiä ja arkirutiineja päiviinsä - muuten tuskastun ja negatiiviset ajatukset alkavat ottaa vallan. Niin on valitettavasti tämän kevään aikana käynyt, koska töitä on ollut vaihtelevasti ja yleensä vain se minimimäärä. Heti valmistumiseni jälkeen ajattelin että nyt onkin ihan hyvä hengähtää ja nauttia tästä vapaa-ajasta, mutta pikkuhiljaa huomasin että kaipaan jotain oikeaa tekemistä, enkä vain sitä jokapäiväistä rentoutumista. En hakenut muita töitä, koska tiesin saavani jatkaa tuolla nykyisessä paikassani ja koska myös viihdyn työssäni. Monet ovat sanoneet että miun olisi pitänyt, mikä taas lisää sitä ahdistuksen määrää entisestään. 

Tiedän, että nämä asiat eivät edes kuulosta mitenkään kovin isoilta - jollakin toisella ne voi olla paljon huonommin. Olenhan kuitenkin terve, miulla on joka tapauksessa se työpaikka ja tulevaksi kesäksi hyvät tunnit tiedossa, katto pään päällä ja onnellinen parisuhde sekä muutama hyvä ystävä. Näistä asioista tulisi olla joka päivä kiitollinen, mutta huonoina aikoina nekin tuppaavat jäämään kaiken sen muun varjoon, mikä sillä hetkellä on muka huonosti. 

Pahoittelen vielä tällaista valituspostausta, mutta jotenkin sellainen pinnallinen blogielämä ei vaan tällä hetkellä luonnistu ja halusin kertoa sen teillekin. Uskon kuitenkin, että ensi viikosta lähtien alan voimaan jo paremmin ja negatiiviset ajatukset saa kyytiä! :D Ihanaa kun vihdoin on jotain tekemistä tiedossa!
 
Toivottavasti te olette nauttineet elämästä ja voineet muutenkin hyvin!
 
 
: Tuuli

26 kommenttia :

 1. Ikävä kuulla, että sulla on ollut mieli maassa :( Sellaista se elämä vain on.. välillä kaikki ahdistaa, vaikkei siihen edes olisi kunnon syytä. Kaikki näyttää varmasti kuitenkin taas pian valoisalta, kun pääset kaipaamiesi arkirutiinien pariin! Tsemppihalit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sellaista se tosiaan välillä on :( mutta pitää vaan kaikesta huolimatta jatkaa eteenpäin ja yrittää saada vaikka väkisin niitä positiivisia ajatuksia päähän! :D Kyllä se jossain vaiheessa aina helpottaa. Kyllä mie uskon että sitten kun työt taas alkaa kunnolla niin mielialakin kohenee :) Kiitos paljon Nelli<33

   Poista
 2. höh voieiii!! Elä huoli, munkin elämä on välillä aika tylsää ja istuskelen neljän seinän sisällä! Mutta seki piristää jos saan käytyä vaikka kaupungilla tai nään hetken aikaa jottain kaveria :) Kohta on onneksi kesä ja töitä riittää! Mieki olin nyt kolmisen viikkoo työttömänä ja huomenna alkaa täälläkin taas arki rullaan, kiva saada kyl taas rytmi päiviin, on tullu nukuttua ihan liian myöhään...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Paula <3 välillä tosiaan on niin ahdistavaa kun ei keksi oikein mitään järkevää tekemistä ja seinät tuntuvat kaatuvan päälle.. :D kavereiden näkeminen tosiaan auttaa aina, mutta nytkin meillä on mennyt aikataulut niin ristiin että he ovat aina joko koulussa tai töissä kun mie istun päivisin kotona.. mutta älä huoli, kyllä tämä taas tästä! :)

   Poista
 3. Voin niin samaistua noihin siun tuntemuksiin, itselläni oli samanlainen olo alkuvuodesta, kun koulua oli vähän ja vapaata paljon. Ensimmäinen rennompi viikko meni hyvin, mutta sitten se liika vapaa-aika ja aikatauluttomuus alkoi ahdistaa. Toivottavasti siun tilanne ja mieliala paranee kohisten, kun pääset taas kunnolla toimimaan! :) ps. Näinkin siut eilen työntouhussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, ensimmäiset vapaat viikot olivat kyllä ihan kivoja, mutta sitten loppupeleissä päivät alkoi käydä todella pitkästyttäviksi! Eli ihan mielelläni palaan taas töihin - sitä on odotettu :D hahaa, voi ei!! :D olisit tullut moikkaamaan! :) mie en varmastikaan edes tunnistaisi siuta, mitä nyt muutaman kuvan olen blogistasi nähnyt mutta kuitenkin.. :D

   Poista
 4. Turhaan sä pahoittelet ettei tämä postaus ollut pinnallinen hömpänpömppä, ei elämä voi aina olla yhtä pilvilinnassa oleilua ja hölmöähän se olisi esittää että kaikki on hyvin jos ei ole. Tai näin mä ajattelen, koska mua ei haittaa yhtään lukea sulta tälläistä <3 Tulee vain sellainen fiilis että tekis mieli tsempata jotenkin.

  Kun muutin tänne asumaan, olin tosi yksinäinen. Työt ja ystävät jäivät eri paikkakunnalle. Uudella paikkakunnalla ei ollut aluksi töitä eikä ystäviä. Paitsi yksi, jonka kanssa nähtiin kerran puoleen vuoteen ( miestäni en laske nyt tähän). Päivät olivat oikeasti pitkiä ja tuntui siltä että tunnit matelevat pahasti. Olen myös sellainen että tartten rytmin päiviini ja tajusin että mun pitää alkaa itse rakentamaan uutta rytmiä. Laitoin kellon herättämään, vaikka mihinkää ei tarttenut mennä. Kävin lenkillä, siivosin, tein ruokaa jne aina samaan aikaan. Pakotin itseni keksimään koko päivän jotain tekemistä. Se jotenkin helpotti oloani, kun en vain möllötellyt paikallani. Ja sitten aloinkin tykkämää mun uudesta rytmistä. Tajusin myös sen että voin puuhata ihan mitä itteeni huvittaa ja aloin myös niin tekemään. Ehkä niinä päivinä kun tuntuu pahalta niin kisko ittes väkisin liikkeelle ja puuhastele asioita mistä tykkäät. Tai sitte soitto hyvälle ystävälle, joka tsemppaa. Ainakun mulla on sellainen päivä että maailma näyttää keskaria, soitan ystävälle ja tilitän hänelle. Puhelun jälkeen mieli on paljon parempi. Ja tosi hyvä että sulla alkaa nyt olla taas enemmän duunia, mielikin virkistyy kun saa muuta ajateltavaa ja sisältöä elämää, kuin ne omat seinät siellä kämpässä.

  Ja ainii! Mulla on tapana pohdiskella asioita ennenkuin menen nukkumaan ja välillä tulee nimenomaan tuollainen puristava fiilis rintaan, se on kamalaa. Mutta, mietin aina, että okei näitä tälläisiä asioita saan miettiä nyt pari min ja sitten alan miettimään vain positiivisia asioita. Ja se helpottaa kummasti. Ei tässä kommentissa oikein ollut mitää järkeä nyt, halusin vain jakaa sulle omia kokemuksiani, koska olen painiskellut saman tyyppisten juttujen kanssa. Toivottavasti olosi paranee ja paraneehan se !!<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan pitkä kommentti, kiitos!! <3 Tuli jotenkin parempi mieli kun luin tämän, ihanaa että jaksat ja haluat tsempata :) Tylsinä päivinä olen saattanut itsekin kehitellä jotain järkevämpää tekemistä kuin se kotona istuminen, mutta silti oloni on tuntunut välillä tosi tyhjältä.. Mutta tosiaan, ihanaa kun pääsee pian töihin ja kunnon hommiin! :D Mikähän siinä onkin että aina juuri iltaisin ne ikävät asiat tulevat mieleen ja sitten niitä pohtii ties kuinka kauan.. Pitäisi vaan yrittää kääntää ne ajatukset toiseen suuntaan, eihän se ole kiva käydä ahdistuneena nukkumaan.

   Uskon kyllä itsekin että kyllä tämä tästä, ei huolta siis! :) Kiitos vielä kommentistasi!! <3

   Poista
 5. voi Tuuli, mulla on viime aikoina ollut aika samanlaisia fiiliksiä!<3 sitten taas ajattelee, että mulla on kaikki oikeasti tosi hyvin. kuitenkin ne ikävät asiat tuppaavat jäämään mieleen pyörimään! mäkin haluan pitää blogin positiivisena paikkana, enkä ole sinne kummemmin huonoista fiiliksistä kirjotellut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meitä! <3 :D Toivottavasti siekin saisit jostain paremman mielen ja ajattelisit enemmän niitä positiivisia asioita :). Joskus ne ikävät asiat vaan tahtovat ottaa vallan, mutta eteenpäin on mentävä! tsemppiä<3

   Poista
 6. Voi harmi, ikävä kuulla että sinulla on ollut nyt mieli maassa.<3 Toivottavasti se tosiaan helpottaa nyt kun pääset ns. taas arkeen kiinni ja saat niitä rutiineita. Ymmärrän tuon, että kun on pitkään tekemättä mitään, niin voi tulla vähän sellainen turha olo ja alkaa sitten helposti miettiä kaikkea tuollaista, etenkin juuri silloin ennen nukkumaanmenoa. Mutta toivottavasti tuo nyt helpottaa! <3

  Niin ja minusta on hienoa, että avaudut tällaisistakin tuntemuksista täällä blogissa, sillä ymmärrän että haluat pitää tämän positiivisena, mutta kyllä sIitä saa kertoa myös jos kaikki ei olekaan hyvin. Mutta tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piristävästä kommentista Henna <3 viime viikko tosiaan oli aika ikävä, mutta nyt alkaa jo pikkuhiljaa olla parempi fiilis kun tiedän että huomenna ja koko tämä viikko on taas töitä :).
   Kiva jos tykkäät lukea näitä negatiivisempiakin pohdintoja, en tosiaan jaksa esittää että kaikki on normaalisti jos useat asiat tuntuvat ahdistavan.. kiitos paljon vielä!! <3

   Poista
 7. Elä pahoittele Tuuli, eiköhän jokaisen terve järki sano että vaikkka kuinka pinnallinen blogi olisikin niin jokaisella on niitä huonoja päiviä/aikoja jne.:) Se on täysi fakta eikä kukaan voi kieltää sitä.
  Ja elä ressaaa jos kesäksi on kuitenkin hyvät työtunnit tiedossa, mäkin tässä aika paljon oon vapaalla nyt mutta kesällä oon taas töissä niin paljon että itkettää kun joudun töihin ja ulkona on se +27 ja aurinko paistaa ja muut lomailee. Tietysti muakin vähän stressaa mutta yritän pitää tätä ns. "kesälomana":') Muista nauttia, treenaile vaikka ahkeraan silloin kun tuntuu että tarvit jotain kunnon tekemistä. Lenkki tai jotain:3 Toivottavasti sun negatiiviset mietteet painuu kohta positiivisten alle, tsemppiä Tuuli:)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata ja ihanaa kun ymmärrät <3 miullakaan ei tosiaan nyt sitten kesällä tule olemaan mitään lomaa, mutta vapaapäivistä tuleekin sitten nauttia entistä enemmän! :) treenailu onkin auttanut huonoina päivinä, nytkin tulin juuri pumpista ja heti huomaa miten mielialakin nousee kohisten! kyllä se tästä pikkuhiljaa muuttuukin paremmaksi, ei pidä jäädä siihen negatiiviseen tunteeseen vellomaan. <3

   Poista
 8. Ikävä kuulla, että sulla on ollut mieli maassa :( Mutta usko pois, samastun niin hyvin noihin sun tunteisiin, oonhan jo neljä kokonaista kuukautta ollut työttömänä/ nyt todella vaihtelevasti töissä. Oon sen oppinut että elämästä pitää silti nauttia, vaikka oikeasti välillä tuntuu että nää neljä seinää kaatuu ihan just niskaan. Treenailet/lenkkeilet, vietät aikaa poikaystävän ja ystävien kanssa, käyt kirppareilla, tee kaikkea sellaista mitä ei tulisi tehtyä niin usein kun jos olisi töissä täydet tunnit. Kovasti tsemppiä <3 meillä on asiat loppuunsa hyvin, vaikka huonojakin aikoja/päiviä on, asenne ratkaisee :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Roosa, onneksi nyt alkaa olla jo parempi! :) työttömyys on kyllä tosi ikävä asia, toivottavasti tämä koko lama-aika olisi pian ohitse.. kyllä se vaan on vaikuttanut niin moneen asiaan. Ihanaa että osaat nauttia elämästä, vaikka ymmärrän että välillä tosiaan niitä huonompiakin päiviä tulee eteen. Tsempit tuli perille, kiitos kovasti <3 :).

   Poista
 9. Kyllä täällä halutaan kuulla arjen iloista ja suruista Tuuli<3 Inhottavaa kuulla et sulla on tollasia ajatuksia, mäkin käyn niitä aina toisinaan läpi :( Iso voimahalaus sulle ja parempia päiviä<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjastin Emilia! <3 kyllä tuo turha ahdistuneisuus alkaa jo helpottaa, nyt kun tälle viikolle on taas paljon tekemistä :). Olet ihana <3

   Poista
 10. Tää oli hyvä postaus :) Mä oon samalainen ku sä, ahdistun helposti jos mulla ei oo tarpeeksi tekemistä, siksi teenki kokoajan jotain. Käyn töissä, koulussa, vietän aikaa läheisten kanssa, bloggaan ja oon alkanut innostumaan ruuanlaitostaki. Toivottavasti saisit enemmän töitä tai muut mieluista tekemistä ja pääsisit eroon ikävistä ajatuksista :) Tykkään aidoista blogeista, sun blogisi on juuri semmonen <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, olen tosi otettu! <3 onneksi nyt alkaa taas pikkuhiljaa olla töitä enemmän, niin saa vähän sitä arkirutiinia ja piristystä päiviin :).

   Poista
 11. Voi tiedän niin ton tunteen! Mukamas ajattelee, että nyt voin tehä mitä vaan kun on aikaa ja sitten alkaakin ahdistaa ihan kaikki! :( Tsemppiä ja parempia päiviä toivotellen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, niimpä! :/ onneksi nyt alkaa olla o parempi kun töitäkin on tiedossa ihan kivasti :) Kiitos paljon Emma <3

   Poista
 12. Mä arvostan sua suuresti, kun rohkenet puhua avoimesti mieltä painavista asioistakin tänne Tuuli! Se tekee tästä niin paljon aidomman tuntuisen ja kirjoittajasta inhimillisen, eli lainkaan ottanut tätä valitus postauksena. Välillä elämään kuuluukin ne ahdistavat tunteet, jonka jälkeen sitä taas nauttii asioista eritavalla, kuten esimerkiksi siitä työnteosta tms :)

  Mäkin oon ollut tässä kohta kotosalla lapsen kans 2,5 vuotta ja välillä sitä on ehkä kaivannut sitä työelämää, tai ainakin sitä aikuista seuraa. Vaikka yksin olosta tykkäänkin, niin tiedän myös miltä yksinäisyys tuntuu. On se vaan mukava, kun elämässä on touhua ja puuhaa, jolloin tuntee olevansa tarpeellinen ja tärkeä. Suuri voimahali sinne Tuuli! Toivottavasti pian on parempi mieli. :* <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tania! <3 Asioiden purkaminen kirjoittamalla on ollut miulle lähes aina se pakokeino ja pelastus, sillä luettuina asiat eivät välttämättä tunnukaan enää niin suurilta, kuin mitä mielessään on pyöritellyt. Tämänkin postauksen julkaiseminen helpotti oloa huomattavasti, ja teidän lukijoiden ihanat tsemppikommentit vielä enemmän! <3
   Kyllä siekin ehdit vielä töitä tekemään ;) Nautit vaan vielä lapsen kanssa kotona olemisesta ja yhteisistä hetkistä <3

   Poista
 13. Ihanan aito postaus, toivottavasti voit nyt jo paremmin <3 kiva kuulla että sait kesätöitä hyvillä tunneilla se kyllä varmasti piristää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, nyt on tosiaan jo mieli parempi! <3 työtunnit tulevat kyllä tarpeeseen :)

   Poista

Blog Design by Get Polished