2. tammikuuta 2017

PIDÄ YMPÄRILLÄSI VAIN HE, JOTKA TEKEVÄT OLOSI HYVÄKSI

Tiedättekö ne ihmiset, joiden kanssa ei vaan syystä tai toisesta klikkaa? Kun tunnet, että heidän seurassaan sinun kuuluisi jollain tapaa hävetä itseäsi ja sitä millainen olet? Varmasti jokaisella on elämänsä aikana tullut vastaan sellainen henkilö, jonka kanssa kemiat ei vaan kohtaa, vaikka kuinka yrittäisi itse tehdä parhaansa. 

He ehkä viestivät jollain tapaa olevansa sinun yläpuolella, ja heidän seurassaan saat jatkuvasti olla varpaillasi joko tekojesi tai sanojesi suhteen. Vaikka tietäisit tekeväsi oikein, he saavat sinut jatkuvasti epäilemään itseäsi ja epävarmuuden tunteet nousemaan pintaan. Negatiivinen kehä näiden ihmisten ympäriltä tarttuu, ja pian huomaat itsekin olevasi huonolla tuulella. Kuulostaako tutulta?

lifequotes

Kyseinen aihe nousi mieleeni, kun aloin pohtia omia tavotteitani vuodelle 2017. Yksi niistä on ehdottomasti turhasta negatiivisuudesta eroon pääseminen. Olen jo itseasiassa parin viime vuoden aikana saanut huomattavasti muutettua omaa ajattelutapaani positiivisempaan suuntaan, mikä on ollut varsin opettavainen matka itsetutkistelun kannalta. Olen saanut huomata, että positiivisuus oikeasti tarttuu, ja myöskin sen, miten paljon niitä ilonaiheita voi ihan perus arjestakin löytää kunhan vaan jaksaa etsiä. Positiivinen asenne kantaa huomattavasti pidemmälle kuin jatkuva valittaminen joka asiasta.

Sanoisinkin, että tämän vuoden tavoitteenani on pitää ympärilläni vain sellaisia ihmisiä, jotka saavat miut voimaan hyvin ja puolestaan karsia ainakin osittain ne, ketkä ruokkivat jatkuvasti sitä negatiivista ajattelutapaa ja huonoa energiaa ympärilläni. Viime aikoina olen ihan tietoisesti kiinnittänyt huomiota myös siihen, miten pienestä saatan joskus itsekin valittaa, mutta sellainen jatkuva pessimistisyys, mikä joillekin on tuntunut jäävän päälle, on oikeasti tosi kuluttavaa ja saa vain niskavillani nousemaan pystyyn.

lifequotes1

Pyrin itse yleensä olemaan kaikille ystävällinen ja kohtelemaan jokaista ihmistä samanarvoisesti, mutta jos kaikesta huolimatta saan jatkuvaa huonoa käytöstä osakseni, en näe miksi miun pitäisi edes yrittää tuhlata aikaani sellaisiin ihmisiin. Tulen niin kauan ihmisten kanssa toimeen, kun kumpikin osapuoli osoittaa kunnioitusta toista kohtaan, kuuntelee ja arvostaa toisen mielipiteitä ja osaa tarvittaessa antaa myös sitä rakentavaa palautetta.

Tähänkin pätee mielestäni se kultainen sääntö: "Käyttäydy, niin kuin haluaisit muiden sinua kohtaan käyttäytyvän". Jos ikinä ei ole mistään mitää hyvää sanottavaa ja kaikki on aina muiden vika, sellaiset ihmiset suljen ihan mielelläni elämästäni pois.


Haluaisitteko kenties kuulla muista uuden vuoden tavoitteistani? 💮

22 kommenttia :

 1. Samaistun sun fiiliksiin ite kyllä ihan täysillä ja postaus sai kyllä ajattelemaankin. Ite oon kanssa huomannu että positiivisuus oikeesti tarttuu ja olo on paljon rennompi ja mukavampi positiivisten ihmisten ympäröimänä kun niitten negatiivisten kanssa.

  http://mylifestyle-kiia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että siellä samaistuttiin tekstiin! :) Kyllä se mieliala vaan tarttuu niin herkästi toiseen, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen. Joten turha kuluttaa aikaansa sellaisiin ihmisiin, jotka saavat sinut voimaan huonosti!

   Poista
 2. Kyllä näitä ihmisiä valitettavasti on tullut kohdattua, ja osa kulkee tavallaan edelleen mukana, johon ei tosin itse vaikuttaa voi. Mä oon kans ajatellut ottaa tälle vuodelle ajatteluksi että mitä sitä turhaan negatiivista ajatusta kylvää, kun melkeimpä kaiken voi ajatella aina myös positiivisesti! :)
  Ihanaa uutta vuotta sulle Tuuli! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, kaikkia tällaisia ihmisiä ei vaan syystä tai toisesta voi karsia elämästään kokonaan pois, mutta omallakin asenteella voi olla iso merkitys asiassa :) Ihana kuulla Henna, niin sen pitäisikin mennä ♥
   Hyvää uutta vuotta myös sinne! :)

   Poista
 3. Tää postaus oli niin täyttä asiaa Tuuli<3 Oon miettinyt ihan samoja juttuja, nyt varsinkin kun lähipiiristäni löytyy valitettavasti niitä ihmisiä, jotka saavat mut tuntemaan itseni täysin arvottomaksi ja huonoksi ihmiseksi. Nykyään kun tota on jatkunut jo riittävän kauan, mua ärsyttää jo pelkkä noiden ihmisten läsnäolo. Mulle tulee heti kauheen negatiivinen fiilis itselle, kun tiedän etten voi olla oma itseni heidän seurassaan ja sen takia pyrinkin heitä välttelemään, vaikkei se aina olekaan mahdollista.

  Toi sun tavoite kuulostaa todella hyvältä ja siitä tulee varmasti sulle itsellekin parempi olo, jos et enää "joudu" tuhlaamaana aikaasi ja energiaasi tollasiin ihmisiin :) Ja ehdottomasti kiinnostaa sun muutkin tavoitteet tälle vuodelle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Linda <3 Muistelinkin, että olet joskus blogissasi maininnut näistä ihmisistä jotain, mikä on kyllä harmi, jos he vielä kuuluvat lähipiiriisi :( Tiedän kyllä hyvin tunteen, kun joidenkin ihmisten pelkkä näkeminen alkaa jo ärsyttää, kun tietää jo valmiiksi mitä sieltä on tulossa... Hyvä kuitenkin jos pystyt välttämään parhaasi mukaan tuollaisten ihmisten seuraa, vaikkei se aina täysin mahdollista olisikaan.

   Kiva kuulla että muutkin tavoitteet kiinnostaa, täytyy yrittää väsätä niistä postausta pian! :)

   Poista
 4. Mä oon todellakin samaa mieltä sun kanssa! :) Mä itsekkin tein aikoja sitten tietoisen päätöksen, että en pidä enää elämässäni sellaisia ihmisiä, jotka aiheuttavat enemmän pahaa kuin hyvää mieletä.. Esimerkiksi panin välit poikki entisen parhaan ystäväni kanssa. Mulla on häntä ikävä ja hän on usein mun mielessä, mutta en kadu yhtään. Oli liian paljon pahaa ja tiedän, että näin oli parempi :) Mun mielestä on hyvä pitää ne ihmiset elämässä keistä tulee hyvä olo ja keihin voi luottaa ja ketkä kohtelee sua hyvin <3 Toki ei aina kaikki oo täydellistä, mutta kuitenkin :) Hyvä postaus Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Niina :) Oli varmasti raskasta laittaa välinsä parhaaseen ystäväänsä poikki, mutta ymmärrän hyvin tekosi. Jos huono kohtelu jatkuu kaikesta huolimatta, on ihan oikein jättää sellainen ihminen elämästään pois.. Olen ihan samaa mieltä tuon viimeisen lauseen kanssa :) Kiitos paljon <3

   Poista
 5. Tosi hyvä teksti! Mulla on ollu kyllä tuo sama, irti liiasta negatiivisuudesta, oli se sitten ihminen tai mun oma ajattelutapa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! :) Nimenomaan, turha negatiivisuus vaan syö ihmistä ja saa väistämättä huonolle tuulelle, joten miksi sen kanssa pitäisikään elää!

   Poista
 6. niin asiaa tämä postaus! ymmärrän hyvin nuo sun ajatukset ja fiilikset, ja tunnistin hyvin tilanteita omasta elämästänikin tämän tekstin kautta. hyviä tavoitteita, tuollaisista negatiivisista ihmisistä ei kyllä seuraa mitään hyvää elämään. ihmisistä, jotka ottaa enemmän kuin antaa. mä itsekin välillä valitan turhasta, mutta en mä tiedä voiko mun valitusta edes valittamiseksi sanoa, se on enemmänkin sellasta ininää :DDD voi apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jenni <3 Nimenomaan, liika negatiivisuus syö vain omia energiavaroja, eikä jatkuvasti negatiivisten ihmisten seurassa jaksa viettää paljon aikaa. Haha voi ei, mie oon kuule välillä ihan samanlainen että inisen milloin mistäkin turhasta :DDD Tällä postauksella tarkoitinkin lähinnä niitä oikeasti pessimistisiä tyyppejä, jotka eivät nää missään asiassa mitään hyvää, koskaan. Olet ihana! <3

   Poista
 7. hyvä postaus!! ei kannata turhaa tuhlata aikaa ihmisiin jotka vaan polkee alas päin!

  VastaaPoista
 8. Hyvä postaus, oon niin samaa mieltä sun kanssa! En enää itsekään pidä lähelläni ihmisiä, jotka tekevät vain pahan olon. Oma fiilis on parantunut kummasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasu :) Hyvä niin, sillä oma hyvinvointi on tietenkin tärkeämpää kuin sietää huonoa käytöstä!

   Poista
 9. Täyttä asiaa! Sama juttu minullakin on elämässä menossa. En vain jaksa olla negatiivisessa ympärstössä, koska se vaikuttaa minuun niin vahvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sama täällä, olen todella herkkä ympäristön vaikutuksille, ja kokoajan negatiivinen seura vain saa oloni huonoksi.

   Poista
 10. Todella hyvä postaus ja itsellä suunnitelmissa ihan sama. Miksi tuhlata aikaansa ihmisiin, jotka eivät sitä ansaitse. Jotenkin on vaan helpottavampaa pitää lähellä ne hyvät ystävät ja antaa niiden valittajien olla. Miulla on oikeastaan sama tavoite tälle vuodelle :) Ja hei joo, ehdottomasti kerro tavoitteistasi tulevalle vuodelle, miun tavoitteita voit käydä kans kohta lukemassa, kun saan postauksen valmiiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla Emma! :) Valittajia toki löytyy aina, enkä itsekään sano olevani täydellinen, mutta jatkuva pessimistisyys on oikeasti todella kuluttavaa. Parempi keskittyä niihin positiivisiin asioihin, vaikka varmasti jokaisella tuleekin elämässään eteen niitä vaikeita hetkiä. Täytyykin käydä kurkkaamassa myös siun tavoitteet tälle vuodelle :)

   Poista
 11. Hyvä postaus! Oon samaa mieltä,ettei kannata aikaa vääriin ihmisiin, joiden seurassa tulee vaan huono fiilis :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! <3 Sanos muuta, oman energiansa voi suunnata paljon parempiinkin asioihin :)

   Poista

Blog Design by Get Polished