24. toukokuuta 2017

HANKALAT IHMISSUHTEET

P5140072

Tiedättekö sen tunteen, kun joidenkin ihmisten kanssa alat yhtäkkiä epäillä itseäsi, vaikka yleensä seisoisit melko varmalla pohjalla oman itsetuntosi kanssa? Sekunnin murto-osassa ehdit jo miettiä, että onkohan sinussa sittenkin jotain vikaa, kun sinua kohtaan käyttäydytään noin. Olenko kuitenkin ansainnut tämän kaiken?

Ihmissuhteissa arvostan ennen kaikkea luottamusta, toisen arvostusta ja mielipiteiden jakamista - kohtasivat ne sitten vastapuolen kanssa tai eivät. Jos asiat menevät kuitenkin siihen pisteeseen, että aletaan arvostelemaan toisen mielipiteitä, kertomaan jonkun puolesta toiselle kuinka tulisi toimia, tai antamalla vain yksinkertaisesti olettaa, ettei sanoillasi ole minkäännäköistä painoarvoa, loppuu yhteisymmärrykseni hyvinkin nopeasti. 

Valitettavasti sain jälleen todistaa, kuinka tuollainen yllämainittu toiminta on joillekin ihmisille ihan normaalia ja hyväksyttävää. Eihän muiden mielipiteillä ole väliä, kun se oma on ainut ja oikea. Niin. Tietenkään en voi tänne blogiin kirjoittaa asiasta sen enempää, mutta päätinpä kuitenkin avata sanaisen arkkuni ja hieman puhdistaa mieltäni. Ehkä olen joidenkin mielestä vain lapsellinen ja valitan turhasta, mutta rajansa kaikella. 

P5140074

Toisaalta tässä tilanteessa hiljainen hyväksyntä ja kiukkunsa nieleminen lienee paras ratkaisu, sillä vaikka kuinka olen yrittänyt karsia huonoja ihmissuhteita elämästäni, ei se vaan aina ole täysin mahdollista. Täytyy vaan yrittää hymyillä hammasta purren, vaikka tekisi mieli huutaa ääneen kuinka lapsellista ja läpinäkyvää joidenkin toiminta tuntuu olevan.

Kaikista inhottavintahan tässä on se, että suutuspäissäni puran kiukkuni viattomiin osapuoliin, jotka joutuvat sitten ikävään ristituleen asian takia. Tiedän kyllä olevani itsekin melko äkkipikainen ja suutun ehkä liian helposti, mutta aina siihen on kuitenkin syynsä, ja tässä tapauksessa koen sen olevan ihan oikeutettua. Jos sitä ei haluta ymmärtää, sille en voi enää mitään.


Olen puhunut. Kiitos ja anteeksi jo etukäteen. 


12 kommenttia :

 1. Hyvä teksti ja tämä on niin totta! Olen juuri tänään pohdiskellut ihan samaa. Kyllä ihmiset joskus osaa olla hyvin mielenkiintoisia..

  Ps. Aivan ihana blogi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla jos joku muukin on pohdiskellut samaa asiaa, vaikkei kovin kivasta jutusta olekaan kyse :) Aina ei tosiaan ihan ymmärrä kaikkea..

   Kiitos paljon, ihana kuulla <3

   Poista
 2. Todella hyvä teksti Tuuli. Tiedän niin mistä puhut ja välittömästi tota sun tekstiä lukiessa mulle tuli eräs tietty ihminen elämästäni mieleen. Kaikki tossa tekstissä kolahti täysin ja mä alan itse olla jo todella, todella väsynyt sen ihmisen käytökseen. Asioiden pitäisi aina mennä kuten hän haluaa eikä minkäänlaista joustoa löydy ikinä. Muiden mielipiteet on vääriä eikä niillä ole mitään arvoa, jos ne eroavat hänen mielipiteistään ja selän takana arvostellaan ja pohditaan toisten henkilökohtaisia asioita. Mm. mun raha-asioitani hän on pohtinut ihmisen kanssa, jota mä en edes tunne ja lopputulos oli kuulemma se, että käytän liikaa rahaa. Aivan kuin mun rahankäyttöni kuuluisi hänelle :D Miksi tehdä itselleen ongelma asioista, jotka eivät hänen elämäänsä millään tavalla vaikuta?

  Oon ihan tietoisesti koittanut vältellä tätä ihmistä, vaikkei se täysin olekaan mahdollista. En vain koe oloani mukavaksi hänen seurassaan, kun koko ajan täytyy varoa sanomisiaan ja olla varpaillaan ja valmiina sietämään sitä, mitä hän seuraavaksi keksii suustaan päästää. Onneksi tiedän etten ole ainut, joka tuntee samalla tavalla ton kyseisen ihmisen seurassa. Lohduttaa edes vähän.

  Ihanaa loppuviikkoa Tuuli<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Linda! <3 Tosi harmi kuulla, että siullekin tuollainen ihmissuhde on tuttu.. Tuo henkilökohtaisten asioiden spekulointi selä takana on todella ala-arvoista, ja tiedän hyvin miltä siusta tuntuu. Itsehän olen monesti kokenut, ettei oma työni ole mitenkään arvostettua tämän kyseisen henkilön mielestä :) Itse haluan kuitenin pitää raha-asiat ihan omana tietonani, se on täysin oma asiani.

   Onneksi itsekään en ole ollut enää niin usein tekemisissä tämän ihmisen kanssa, mikä on kyllä helpottanut oloa huomattavasti. Tietyistä syystä meidän on kuitenkin parempi tulla toimeen, vaikka se tarkoittaisi sitä, että joudun aina olemaan varpaillani hänen seurassaan..

   Ihanaa että kommentoit - mukavaa loppuviikkoa sinnekin! <3

   Poista
 3. Mä luin tämän jo eilen phonella mutta päätin säästää kommentoinnin ihan koneelle, koska on se vaan helpompaa. Todella hyvä teksti, Lindakin sanoi että hälle tuli heti omasta elämästään mieleen yksi ja niin tuli mullekin. Veikkaan että ehken jokaisella on joskus jossain elämänsä vaiheessa kohdattava tällainen:D Onneksi en enää hänen kanssaan ole tekemisissä, enkä ole ollut pitkään. Se on todella pudistavaa kun pääse pois sellaisesta kaverisuhteesta jossa tallotaan koko ajan tai muuta.. Ihanaa pian alkavaa viikonloppua ja aurinkoista torstaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, uskon että moni on kohdannut elämänsä aikana sellaisen henkilön, jonka kanssa asiat tuntuu olevan jatkuvaa vääntämistä ja varpaillaan oloa.. Hyvä että siellä ollaan kuitenkin päästy eroon tuollaisesta ihmisestä, sellaisten ihmisten lähelläpitäminen ei todellakaan ole vaivan arvoista! Kiitos kun kommentoit, ihana saada edes hieman vsrtaistukea <3

   Poista
 4. Voi Tuuli, puhut niin asiaa <3 Sie et tosiaankaan oo ansainnu huonoa kohtelua! Jotkut ihmiset vaan on.... Ja ihanaa taas innostua bloggailusta, anteeksi etten oo kommentoinu aikoihin, mutta bloggausinto oli ihan kateissa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Emma, olet ihana ♥ Niin, aina vaan ei jaksa ymmärtää joidenkin ihmisten käytöstä.. ja ei haittaa mitään, ei miullakaan aina ole intoa bloggailla :)

   Poista
 5. Avautuminen tekee oikeasti välillä tosi hyvää, mää ainakin täällä kuuntelemassa niin syvällisiä kun niitä ihaniakin juttuja<3 Ja mä oon samaa mieltä sun kanssa! Jokaisella ihmisella on täysi oikeus mielipiteisiin ja niistä ei vaan voi kiistellä. Jos joku ei sitä ymmärrä, niin ei varmastikaan ole sun arvoinen<3
  Ihanaa lauantaita Tuuli:-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Emilia ♥ Ymmärrän hyvin, että mielipiteitä on monia ja itse ainakin yritän arvostaa jokaisen näkökulmaa asioihin, muttan kun tuomitaan suoralta kädeltä se, mitä itse on mieltä, menee se jo vähän yli.. Kiitos paljon ihanuus! ♥

   Poista
 6. Mä oon kyllä ihan samalainen kuin sinä! Suutun helposti ja oikeesti sitten paljon. Mutta ei siinäkään ole mitään väärää, me ihmiset ollaan erilaisia ja jos joku suututtaa niin sitten suututtaa! Se on tietenkin harmi, että mullakin monesti esimerkiksi poikaystävä joutuu "kärsimään" siitä kun olen vihainen jollekkin :/ Pitäisi kyllä uskaltaa itsekkin vaan rohkeasti kertoa jos joku häiritsee toisessa ihmisessä tai on loukkaantunut toiselle. Joskus oon niin tehnytkin. Yleensä kannattaa odottaa tilanteesta riippuen hetken aikaa ettei vihasena tuu sitten sanottua mitä sattuu. Kirjoittaminen varmasti helpottaa sun oloa ja toivon muutenkin, että asiat helpottuvat :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla siunkin mielipide Niina! :) Voin kyllä täysin allekirjoittaa tuon, että suutun nopeasti ja tulisesti, ja silloin miun ei tosiaan kannattaisi sanoa kenellekään yhtään mitään :D Pikkuasiat yleensä unohtuvatkin lähes samantien, mutta jos joku oikeasti loukkaa tunteitani, niin kyllä sen muistaa pitkään ja tulee jotenkin varautuneeksi kyseisen ihmisen seurassa.. Ja tosiaan ihan hyvä kertoakin toiselle, jos loukkaantui jostain sanoista/teoista. Kirjoittaminen kyllä helpottaa useasti, ja aika auttaa varmaan tässäkin asiassa :) Kiitos ♥

   Poista

Blog Design by Get Polished