24. syyskuuta 2017

OLET ITSE VASTUUSSA OMASTA ONNESTASI

Kiitos tuhannesti viime postaukseen kommentoineille, teidän sanat lämmittivät todella mieltä ja olo tuntui heti paljon paremmalta Olen viime aikoina pohtinut paljon omaa onnellisuuttani ja tyytyväisyyttäni elämään, ja mitkä asiat ovat ehkä vaikuttaneet siihen niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä.

P9230087

Olen monesti lukenut ja allekirjoitan täysin lauseen "Olet itse vastuussa omasta onnestasi". Kukaan ei pysty tuomaan onnea nenäsi eteen tarjottimella, vaan se koostuu niin monesta pienestä palapelin palasesta. Onnistumisista, elämän opetuksista ja pettymyksistä, tyytyväisyydestä juuri tähän hetkeen, siitä kuinka itseesi ja muihin suhtaudut.

Vaikka olisitkin onnellinen, valitettavasti elämä heittää joskus sellaista kuperkeikkaa että kolhuilta on vaikea välttyä. Itse ajattelen myös usein, ettei miulla ole oikeutta olla tyytymätön tämänhetkiseen elämääni, sillä asiathan ovat ulkoapäin katsottuna paremmin kuin hyvin. Kuitenkin itseään ja sydäntään on osattava kuunnella, ja tunnistaa ne hälytyskellojen äänet, jos jokin osa-alue elämässä  tuo mukanaan lähinnä vain pahaa mieltä ja stressiä.

Onni lähtee ennenkaikkea sisältäpäin ja ensimmäinen askel on mielestäni itsensä hyväksyminen ja rakastaminen sellaisena kuin on. Jos et ole tyytyväinen itseesi, voitko todella olla täysin onnellinen? Itse päätin vasta hiljattain, että nyt itsensä mollaamiselle ja lyttäämiselle on tultava loppu, sillä olen voinut ihan liian huonosti sen takia, että alan pian itsekin uskoa omia ajatuksiani.

P9230089
 
Oikeastaan tiedostan kyllä hyvin, mistä tällä hetkellä tyytymättömyyteni kiikastaa, mutta vaatii aikaa, työtä ja varmasti vähän sitä onneakin, että voin täysin irroittautua siitä. Pettymys itseäni kohtaan on viime aikoina kalvanut mieltäni, ja monena päivänä olen tuntenut olevani lähes täysin arvoton ja huono.

Itselleni on ollut oikeastaan lähes koko elämäni ajan tärkeää se, että kelpaan. Tiedän varsin hyvin, että kaikkia ei voi eikä tarvitsekaan miellyttää, mutta on se aina kolaus itsetunnolle, kun joku osoittaa selvästi etten ole hyvä tällaisena kuin olen. Muiden miellyttämisestä tuli miulle jossain vaiheessa enemmän lähes sääntö kuin poikkeus, mutta siitäkin olen pyrkinyt pikkuhiljaa päästämään irti. Aina se ei kuitenkaan ole niin helppoa, sillä monesti ajattelen myös etten halua loukata toisten tunteita, vaikka itseäni kohtaan oltaisiinkin oltu epäoikeudenmukaisia. Olen myös todella huono ottamaan ongelmat puheeksi, koska usein se kääntyy siihen, että saan itse tuntea olleeni syypää kaikkeen kuraan.

P9230074

Päällisin puolin olen kyllä tällä hetkellä onnellinen, mutta myös tyytymätön tiettyihin asioihin. Alamäkiä tulee väistämättä vastaan, se on vain hyväksyttävä. Pääasia että pystyy itse käsittelemään tunteitaan ja ymmärtää mistä ne ehkä mahdollisesti johtuvat.


Rakastakaa siis itseänne ja muistakaa että teidän ei tarvitse muuttua kenenkään toisen vuoksi, koska täällä maailmassa on olemassa vain yksi Sinä

14 kommenttia :

 1. Ihan loistava teksti ja täyttä asiaa joka sana<3 Tunnistin itseni niin hyvin tosta, miten se muiden miellyttäminen on joskus ollut vähän turhankin tärkeää. Mä en myöskään kovin herkästi osaa ottaa puheeksi tiettyjen ihmisten kanssa asioita, jotka ovat ehkä vaivanneet ja häirinneet mua jo pitkään. Ehkä suurin syy siinä on se, että oon oikeastaan ihan varma, ettei tämä kyseinen henkilö näe tekojaan ja sanomisiaan lainkaan samalla tavalla kuin mä ja lopputuloksena on se, että mä olen se paha ihminen. Oon ajatellut, että on vaan helpompi sitten antaa olla ja sietää sitä kaikkea. Väkisinkin toi vaan etenee lopulta siihen, että tällaisten ihmisten seuraa alkaa vältellä, kun ei kai sitä kukaan ehdoin tahdoin halua olla sellaisessa seurassa, missä ei voi tuntea itseään hyväksytyksi ja missä pitää varoa lähes jokaista sanaansa ja koittaa tehdä kaikkensa, jotta se toinen osapuoli olisi tyytyväinen.

  Ei kannata todellakaan turhaan ajatella, ettei saisi olla paha mieli tai muuten elämäänsä tyytymätön, vaikka ulkoapäin katsottuna kaikki näyttäisikin olevan hyvin! Kukaan ei tiedä mitä toisen ihmisen pään sisällä liikkuu ja mikä se tilanne oikeasti on. Oon joskus itsekin saanut kuulla, että mikä mulla muka voi olla huonosti kun on iso perhe, työpaikka, rahaa ja oma koti. Niin no, noi on niitä asioita mitkä porukka näkee ehkä ulospäin, mutta kun ei kaikki asiat ole sellaisia, joita julistetaan kovaan ääneen koko maailmalle..

  Hyvä kuulla, että oot kuitenkin myös onnellinen, vaikka niitä tyytymättömyyden tunteitakin löytyy. Oot aivan ihana ihmisen sen verran mitä sua on tässä hitusen oppinut tuntemaan ja toivottavasti päästäisiin vielä lisääkin tutustumaan<3 Ihanaa uutta viikkoa Tuuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Linda! <3 Meillä on selvästi tosi paljon samoja ajatuksia, joten ihana saada hieman vertaistukea asian suhteen :)

   Olen täysin samanlainen, että useimmiten mietin hankalien ihmisten kohdalla että ehkä parempi vain antaa olla, koska muuten saan vain syyttävän sormen itseeni. Joidenkin ihmisten on vain pakko olla aina oikeassa, ja asiasta vänkääminen johtaisi vaan turhaan riitelyyn. Tiedän kyllä hyvin, etten itsekään ole täydellinen ja tiedostan omat heikkouteni, ja välillä voin jopa myöntää ylireagoineeni johonkin asiaan. On kuitenkin ehkä ihan ymmärrettävää että tuollaisten ihmisten seuraa alkaa pikkuhiljaa vältellä, ihan oman mielenrauhan vuoksi.

   Tuo on niin totta, ei kukaan muu pysty sanomaan ulkoapäin miten jollain asiat on! Itse sen tietää ja tuntee parhaiten, ja ehkä joskus on vain käytävä se tietty keskustelu itsensä kanssa, että voisinko tehdä mitään toisin että asiat olisivat paremmin? Kaikkia asioita ei todellakaan ole tarkoitus julistaa kovaan ääneen koko maaimalle, tuon allekirjoitan ihan täysin :)

   Voin niin sanoa samaa siustakin, ja ihan varmasti päästään vielä tutustumaan paremmin jossain vaiheessa <3 Kiitos tuhannesti Linda!

   Poista
 2. Ihana postaus ja oot niin kaunis <3 Siunkin täytyy vaan muistaa, että olet hyvä juuri noin eikä kaikkia voi aina miellyttää, eikä tarviikkaan. Kun kumartaa jonnekin, pyllistää toisaalle sanoo vanha sananlaskukin :D

  Oot ihana, nauti siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma <3 Haha, tuo sananlasku kyllä pitää niin paikkansa! :D Joskus vain tulee kausia, kun miettii ehkä syvemmin kaikkea ja yrittää ymmärtää omia tunteitaan, mutta uskon kyllä että täältä vielä noustaan entistä ehompana! ;)

   Poista
 3. Voi Tuuli <3 Ois niin paljon sanottavaa, etten ees tiiä mitä sanoisin. Sanoit itse kaiken jotenkin niin oikein, ja ajattelen niin samalla tavalla. Sitä vaan oikeasti on itse vastuussa omasta onnestaan, ei sitä voi kukaan muu valmiina tuoda eteen tai käskeä olla onnellinen. Jokaisella on kuitenkin oikeus tuntea pahaa mieltä ja itsensä onnettomaksi, eikä sun Tuuli rakas tarvii potea siitä huonoa omaatuntoa! <3 Jokaisella on omat vaikeutensa ja haasteensa, aina. Eikä vaikeuksia pitäisi koskaan arvottaa mihinkään järjestykseen, jokaisella on yhtälainen oikeus niihin huonoihinkin fiiliksiin. Eikä aina siihen pahaan oloon tai tyytymättömyyteen edes ole selvää syytä, vaikka sitä onkin ehkä hyvä yrittää etsiä ja pohtia.

  En osaa oikein sanoa muuta kuin lopeta itsesi mollaaminen ja lyttääminen; sä oot upea tyyppi, arvokas ja ihana juuri tuollaisena <3 Kukaan muu ei osaisi paremmin olla SINÄ! Vain sinä oot siinä kaikkein paras. Tee niitä juttuja joista tulee hyvä mieli, ympäröi itsesi ihanilla ihmisillä. Nauti pienistä asioista <3

  Ja hei, olipa ihana nähdä susta pitkästä aikaa kuvia, oot niin kaunis <3 Voisinpa halata sua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni <3 Tosi ihana kuulla että olet samoilla linjoilla. Usein tuntuu että sitä omaa pahaa mieltä joutuu jotenkin selittelemään, koska ei muka ole oikeutta tuntea niin.. Olemme kuitenkin kaikki niin yksilöitä, ja sehän se voimavara juuri onkin - kukaan ei ole samanlainen kuin itse on <3 Kaikille tunteille pitäisi antaa aikaa ja muistaa myöskin käsitellä niitä, vaikka jotkut eivät sitä täysin ymmärtäisikään.

   Ihanasti sanottu tuo toiseksi viimeinen kappale, kiitos Jenni <3 Ehkä vielä jonain päivänä osaan päästää negatiivisten ihmisten jutut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, sen enempää niitä miettimättä ja itseään syyllistämättä!

   Halataan kun tavataan! <3 :-*

   Poista
 4. Oijoi Tuuli <3 Tuo on täysin totta että oman itsensä hyväksyminen ja rakastaminen sellaisena kuin on, on hyvä alku siihen että oikeasti on onnellinen. Ei sitä tosiaan tuoda nenän eteen, se lähtee itsestä. Jos vihaa tai halveksuu itseä, pettyy koko ajan itseensä ja kulkee siinä ajatusmaailmassa että ei ole hyvä, miten voisi olla tyytyväinen?

  Voin rehellisesti myöntää etten ehkä ikinä itse enää ole täysin tyytyväinen itseeni, olen tehnyt virheitä ja asioita joita en koskaan tule unohtamaan. Ja ne ovat asioita joita en ehkä koskaan osaa antaa itselleni anteeksi. Silti olen tyytyväinen itseeni, ristiriitaista.. Tietty on niitä huonoja päiviä jolloin ei tunnu hyvältä yhtään mutta siis onneksi ne ovat niitä ohimeneviä:D

  Ymmärrän tietty sen jos ympärillä on negatiivisia ihmisiä ja niiden jutut ei vaan mene toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mulla auttoi näistä ihmisistä eroon pääsy ja se ei ole hankalaa. Kuulosti karulta joo. Mutta tiedätkö elämä on paljon ihanampaa ilman sitä kokoaikaista piilovittuilua (anteeksi sanavalintani), nälvimistä ja negatiivisuuden tunnetta ja mitä ikinä sellaisten ihmisten mukana nyt tuleekaan. Sellaiset ovat melko myrkyllisiä, voin itse paljon paremmin nyt kuin parisen vuotta sitten.

  Hyvä postaus, toivottavasti en ihan hirveesti poikennut aiheesta taas:') ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi Kata <3 Tuo kaikki on kyllä niin totta, miten sitä voisikaan olla tyytyväinen jos moittii itseään jatkuvasti? Itsellänikin siinä on vielä hieman opeteltavaa, vaikka suurimmilta osin olenkin itseeni suht tyytyväinen. Myös niitä kehuja täytyisi opetella sanomaan itselle, eikä pelkästään huonoja juttuja :')

   Harmi kuulla että siulla on tuollainen tausta itsesi kanssa :/ Virheitä tekee jokainen, mutta pääasia että niistä oppii. Kyllä itsellänikin on paljon asioita menneisyydessäni joita kadun, mutta ainakin tiedän etten tee samoja virheitä toiste :) Turha elää enää menneisyydessä kun edessäpäin odottaa koko elämä <3

   Negatiivista ihmisistä eroonpääseminen on varmasti todella helpottavaa, ja etenkin kun ymmärtää ettei itse voi asiaan vaikuttaa muuten kuin sulkemalla sellaiset ihmiset elämästään kokonaan pois, tai ainakin vähentää huomattavasti heidän seurassaan oloa. Kiitos superisti kommentistasi ja hyvistä pointeistasi, olet ihana! <3

   Poista
 5. Ensinnäki, aivan milettömän kaunista tekstiä kauniilta mimmiltä<3 Tosi hyvännäköinen ja simppeli asu!
  Sitten itse aiheeseen ♥-> Kiitos että julkaisit tän postauksen, oon viime aikoina miettinyt _aivan_ samoja asioita ja saanut hyviä keskusteluja tästä aikaan. Tavallaan se ydin, että jos kaikki oikeesti ois yksin ja ittensä kanssa onnellisia, niin sillon oikeesti kaikki tässä maailmassa ois onnellisia? Niin tyhmälle kun se kuulostaakin :D Tottakai elämässä tapahtuu välillä niitä asioita, jotka laittaa mielen matalaks ja se on ihan ok tuntee pahaa oloo niistä! Mut nimenomaan just sen oma suhteutuminen siihen kokonaisuuteen. Sä vaan osasit kiteyttää tän♥
  Sun ei missään tapauksessa kuuluis tuntuu ittees arvottomaks tai huonoks, koska kukaan muu ei tee asioita just niinkun sinä tai oo ylipäätään JUST sinä. Sun pitää karsia ne asiat pois elämästä jotka saa sut tuntemaan ittes arvottomaks, oot ihana ja paras Tuuli tuommosena kaikkien virheiden ja täydellisyyksien kanssa♥ pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Emilia <3 Oma suhtautuminen asioihin on kyllä kaiken a ja o, ja vaikka niitä huonompia päiviä/viikkoja tulee teen, ajattelen ainakin itse että se on vain ohimenevä tunnetila eikä mitään pysyvää :) Elämästä pitäisikin pyrkiä karsimaan ne negatiivisuutta ja pahaa mieltä tuottavat asiat tai ihmiset, vaikkei se aina kovin helppoa olisikaan. Parhaani kuitenkin yritän! :) Tulipa hyvä mieli siun sanoista, kiitos superisti ihanuus <3

   Poista
 6. Tosikauniit kuvat<3 ja tuo on niin totta, ensin pitää oppia rakastamaan itseään ja se alkaa juuri siitä, että eka lopetyaa itsensä mollaamisen ja pikkuhiljaa rakentaa itsellee sitä positiivista minä kuvaa, alkuun on hankalaa ja muiden mielipiteet vaikuttaa, mutta sitten ku vahvistuu omasta itsensä niin myös huomaa ettei muiden mielipideillä ole enää niin paljoa väliä!!! Muista oot just riittävä omana itsenäsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu Saara, kiitos paljon! <3 Hyvä itsetunto ja itsensä hyväksyminen on avain lähes kaikkeen, ja sitä täytyy vaan muistaa pitää yllä ja olla kuuntelematta liikaa muiden mielipiteitä :) Ihanaa viikkoa sinne <3

   Poista
 7. Olipa ihana postaus! <3 Ja nämä kuvat! Sun pitäisi ottaa useammin kuvia itsestäsi :) Oot kyllä ihan oikeassa tuosta onnellisuudesta ja oon sun kanssa samaa mieltä! Mä itse koitan tehdä joka päivä jotakin joka saa mut onnelliseksi ja teen myös unelmien eteen paljon töitä. Jokainen määrittelee onnellisuuden itse, mun mielestä se tarkoittaa sitä että on hyvä olla vaikkeivat kaikki asiat olisikaan kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Niina <3 Unelmien eteen on joskus tosiaan tehtävä paljonkin töitä, ja on hyvä tehdä niitä asioita jotka saavat onnelliseksi ja tuovat hyvää mieltä :) Hyvin sanottu tuo viimeinen lause, se on juurikin niin! <3

   Poista

Blog Design by Get Polished