24. lokakuuta 2017

10 HYVÄÄ ASIAA MINUSTA

Ajattelin pitkästä aikaa toteuttaa näinkin simppeliltä kuulostavan postauksen, kuin luetella omia hyviä puoliani. Huonompina tai stressaavina aikoina usein unohtaa keskittyä siihen, missä oikeasti on hyvä ja siitä negatiivisuuden kierteestä on todella vaikeaa päästä pois, jos jatkuvasti keskittyy vain pelkkiin epäonnistumisiinsa. Muistelin toteuttaneeni vastaavanlaisen postauksen jokunen vuosi takaperin, joten nyt onkin korkea aika taas kehua itseään!

PA220025

1. Tunnollisuus - Olen aina ajoissa ja yleensä jopa liiankin etuajassa, sillä pidän myöhästelyä melko epäkohteliaana. Pyrin myöskin hoitamaan kaikki pakolliset asiat mahdollisimman pian alta pois, esimerkiksi maksan aina laskut samantien kun saan ne, koska kun ne ovat poissa päiväjärjestyksestä, niitä ei tarvitse enää myöhemmin miettiä.

2. Empatiakyky - Osaan asettua hyvin toisen asemaan, ja autan mielelläni muita. Ihmissuhteissani olen yleensä se kuunteleva osapuoli, ja jäänkin usein pohdiskelemaan asioita omassa päässäni, joka on toisaalta hyvä ja toisaalta ehkä hieman huonokin asia :D

3. Herkkyys - Koen tunteet usein voimakkaina, oli kyse sitten ilosta, surusta, pettymyksistä tai onnistumisista. Joskus häpesin sitä, että esimerkiksi itken niin helposti, mutta iän myötä olen tajunnut, että ei omien tunteiden näyttämisessä ole mitään väärää.

4. Huomaavaisuus - Pyrin olemaan kaikille ystävällinen, tervehdin naapureita ja pidän tarvittaessa ovea auki vanhemmille ihmisille. Kaupassa käydessänikin pyrin olemaan se kiva asiakas, mikä tulee itseltäni varmaan luonnostaan asiakaspalvelutaustani vuoksi.

PA070122  
5. Visuaalisuus - Olen hyvin visuaalinen ihminen, jonka vuoksi luultavasti valokuvauskin kuuluu kiinnostuksen kohteisiini niin voimakkaasti. Rakastan kauniita asioita ja esimerkiksi Suomen luontoa kaikkine vuodenaikoineen ja yksityiskohtineen.

6. Maanläheisyys - Kaipaan elämääni tietynlaista turvaa ja luotettavuutta, enkä ihan hirveästi hötkyile suuntaan tai toiseen. Vaikka arki saattaisi välillä tuntuakin tasaisen harmaalta, niin realiteettien tajuaminen sekä asioiden pohtiminen usealta eri kannalta on usein helpottanut esimerkiksi päätösten tekoa huomattavasti.

7. Sydämellisyys - Saan usein kuulla olevani herttainen, mitä välillä ehkä hieman naureskelen, mutta tottakai otan sen kohteliaisuutena. Olen pohjimmiltani hyvin lämminsydäminen ihminen, ja esimerkiksi perhe ja läheiset ystävät ovat miulle erityisen tärkeitä.

8. Osaan pitää puoleni - Monesti esimerkiksi työelämässä törmää siihen, että etenkin nuorien työntekijöiden kuvitellaan olevan tietämättömiä omista oikeuksistaan, mutta itse olen hyvinkin tarkka näissä asioissa. Lisäksi osaan myös nykyään avata herkemmin suuni, jos joku kohtelee miuta huonosti ilman mitään järkevää syytä.

PA090007  
9. Kyky lukea ihmisiä - Kiinnitän todella paljon huomiota (oikeastaan ihan huomaamattani) ihmisten eleisiin, ilmeisiin ja sanoihin, ja näin ollen pystyn helposti muodostamaan kuvan millainen henkilö on kyseessä. Tämä on mielestäni tärkeä ominaisuus, mutta kieltämättä se saa miut joskus jopa ärsytyksen partaalle, kun vaistoan jonkun ihmisen tarkoittavan täysin toista kuin mitä hän sanoo.

10. Positiivisuus - Vaikka totta puhuen viime aikoina positiivisuus ei ihan hirveästi ole kulkenut rinnallani, pyrin aina kuitenkin miettimään asioiden valoisat puolet ja keskittymään niihin pieniinkin ilonaiheisiin, sillä tiedän miten suuri voimavara se oikeasti on. Niinhän se menee, että negatiivisuus ruokkii negatiivisuutta ja positiivisuus tartuttaa toisiinkin ihmisiin sitä valonpilkahtelua ja hyvää mieltä - on vain itsestään kiinni kumpaa tietä haluaa kulkea


Olisi kiva kuulla, missä juuri Sinä olet hyvä? :) Kerro se vaikka kommenttiboksissa tai nappaa postausidea omaankin toteutukseen!

20 kommenttia :

 1. Olipa ihana postaus! :) Se on totta, että niitä huonompia puolia tulee aina huomioitua paljon enemmän, vaikka se ei aina välttämättä saisi olla niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ella! <3 On kyllä ihan totta, että niitä huonoja puolia tulee mietittyä useammin ja ne tavallaan pomppaavatkin helpommin mieleen, mutta välillä on tosiaan hyvä muistutella itselleen että kyllä niitä hyviäkin puolia jokaisesta löytyy :)

   Poista
 2. Ihana postaus, et tiedäkään miten hyvään saumaan tää tuli <3 Aion postata oman listani mun blogiin tän viikon aikana, oli sen verran kiva idea. Ja ajattelen että meidän kaikkien olis hyvä säännöllisesti muistuttaa itelleen miks just me ollaan niin kivoja tyyppejä :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihana kuulla! <3 Itsellekin tuli heti jotenkin paljon parempi mieli tämän postauksen julkaisemisen jälkeen, sillä totta puhuen en ole hetkeen jaksanut täysillä panostaa oman mielen hyvinvointiin ja negatiiviset ajatukset ovat täyttäneet pääni liian usein.. Todellakin kannattaa aina muistuttaa itselleen kuinka mahtava tyyppi onkaan! <3

   Poista
 3. Hei tämä oli ihanaa luettavaa, yleensä kasaa vaan faktoja tai muita omia tapoja, muttei sitten tällaisia hyviä asioita jotka kuuluu ihan ihmisen luonteeseen ja itseensä. Voin samaistua joihinkin kohtiin hyvin:) Me ollaan kaikki hyviä just tällasenaan ja se on välillä hyvä muistuttaa itselle kirjoittamalla ne ylös tai sanomalla ääneen<3

  Itsekin olen herkkä, mutta mua ei nykyään saa itkemään ei sitten millään, vaikka mua kuinka itkettäisi. Huono puoli on siinä että sitten jos alkaa itkettää niin hyvä että näkyy loppua sille:D En ymmärrä miksi en vaan itke kun itkettää, ei se ole heikkous, päinvastoin. Sama juttu tuossa että jos olen asioimassa kaupoissa niin oon se kiva asiakas, asiakaspalvelussa olevana kun tiedän että se on oikeesti ihanaa kun saa palvella asiakasta joka on hyvällä tuulella, ystävällinen ym!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Kata <3 Ajattelin tällaisen postauksen tulevan hyvään saumaan, koska viime aikoina blogissani on ollut paljon syvällisempää pohdintaa, joten hyvä keskittyä välillä niihin kevyempiin ja kivempiin aiheisiin :)

   Toisaalta ymmärrän tuon, että varsinkaan julkisesti ei mielellään halua näyttää itkevän, en itsekään siitä tykkää mutta joskus tulee vain niitä tilanteita, kun kyyneleille ei mahda mitään :D Kivoja asiakkaita on oikeasti ilo palvella, joten itsekin aina yritän olla sellainen muille! <3

   Poista
 4. Tälläisiä postauksia on mukava lukea ja saa myös mut pohtimaan niitä omia hyviä juttuja :) Monesti ihmisten on vaikea keksiä itsestään hyviä juttuja, huonoja tuntuisi löytyvän helpommin :/ Tuo 10 kohtaa on oikeesti todella hyvin ja kyllä susta on bloginkin kautta saanut tuollaisen huomaavaisen ja sydämellisen kuvan :) Mäkin koitan olla ystävällinen kaikille ja välillä on tosiaan ärsyttävää kun tuntuu, että vaistoaa ja tuntee toisenkin tunteet ja ajatukset :/ Ihana postaus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina <3 Kieltämättä näiden kymmenen kohdan keksiminen ei tapahtunut ihan hetkessä, vaan niitä täytyi oikeasti pohtia melko pitkään :D On kyllä ihan totta, että huonoista puolista saisi listan väsättyä parissa minuutissa, mutta päätin että aivan varmasti keksin itsestäni 10 hyvää asiaa! <3 Ihana kuulla että olet saanut miusta blogin kautta tuollaisen kuvan :')

   Poista
 5. Osaan samaistua aika moneenkin näistä, mutta varsinkin tuohon ensimmäiseen! Olen mieluummin vaikka tunnin etuajassa kuin 10 minuuttia myöhässä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla että siellä ollaan samoilla linjoilla! :) Myöhästely ei tosiaan kuulu omiinkaan tapoihini, ja tuntuu että jos jostain myöhästyy niin koko loppupäivä menee piloille :D

   Poista
 6. Tämä postaus oli ihan hurjan ihana <3 Allekirjoitan nuo jutut kyllä susta ihan täysin, ja voi Tuuli, minäkin kuvailisin sinua herttaiseksi! :D <3 Oot kyllä ihan valtavan ihana ihminen, sussa on paljon niitä piirteitä joita ihmisissä arvostan. Ja itsestänikin kyllä tunnistan paljon samoja piirteitä, voisi olla mun postaus melko samanlainen kuin tämä :') Katsotaan, josko jossain vaiheessa ehtisin kans tämän toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenni <3 Hahaa, en tiedä mikä tuossa herttaisessa on sellaista, mikä naurattaa :D Ehkä en itse pidä itseäni kovin herttaisena?! :D Mutta ihana kuulla, ja uskoisin että siussakin on aika paljon noita samoja piirteitä joita mainitsin <3 :')

   Poista
 7. Aivan ihana postaus<3 Omia hyviä puolia pitäisi muistaa miettiä useamminkin, varsinkin jos mieli tuntuu muuten synkältä ja ajatukset on tosi negatiivisia. Meissä kaikissa kun on myös niitä hyviä puolia :) Välillä vaan tuntuu, että itsestään on kamalan vaikea keksiä niitä hyviä puolia ja ominaisuuksia..

  Neljä ekaa kohtaa osui kyllä täysin myös muhun! Myöhästelyä en siedä ja laskut tulee maksettua kaikki heti niiden tultua. Empaattisuudesta oon saanut kuulla koko pienen ikäni ja pidän itsekin sitä yhtenä hyvänä puolenani :) Oon myös todella huomaavainen muita kohtaan. Tosin välillä tulee taas huomattua, että asetan ehkä hieman liikaakin muiden tarpeet omieni edelle, tästä on paras kaverinikin joskus sanonut mun poikaystävälle :D Mutta musta on vaan tärkeetä pyrkiä ottamaan muut huomioon eikä olla liian itsekäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Linda <3 Tosiaan sressaantuneena on todella vaikea yrittää keskittyä niihin omiin hyviin puoliinsa, vaikka se kyllä kannattaisi! Siussa on myös paljon hyviä puolia, ja tuon huomaavaisuuden sekä empaattisuuden voin allekirjoittaa ihan täysin <3 Tunnistan kyllä hyvin myös itsestäni tuon muiden tarpeiden asettamisen omieni edelle, mikä aiheuttaa välillä sen, että unohdan ajatella mikä itselleni todella on parasta.. Huomioonottavuus on kuitenkin ennenkaikkea todella tärkeä piirre! <3

   Poista
 8. Blogiasi pitkään seuranneena, voin kyllä ainakin suurimman osan näistä sen perusteella allekirjoittaa :) Ihana sinä, ja ihana postaus! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Henna <3 :) Siun kommenteista tulee aina tosi hyvä mieli! :)

   Poista
 9. Voi Tuuli olipa ihana postaus, näistä jokainen kuvaa sua kyllä niin hyvin! ♥ Vaikutat just niin empaattiselle ja iloiselle persoonalle, mitä tästä tekstistä saa ymmärtää :) Ei tosiaan saa unohtaaniitä niitä hyviä puolia ja asioita itsessään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi, ihanasti sanottu! ♥ :) Siustakin saa myös ihanan iloisen ja positiivisen kuvan! Totta, pitäisi muistaa useammin keskittyä niihin omiin hyviin puoliinsa <3

   Poista
 10. Voiii, sää oot vaan niin ihanan herkkis <3 Vaikutat semmoselle naiselle, josta kaikki tykkää :') Sussa on kyllä ihania piirteitä ja kiva kun ite osaat huomata ne. Välillä on niin vaikea keksiä itsestä positiivista sanottavaa :-)
  Mä oon mielestäni hyvä mun molemmissa töissä; terapeuttina ja asiakaspalvelijana. Lisäks oon mielestäni hyvä kuunteleen ihmisiä ja laittaan ruokaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Emilia, kiitos! <3 Ihanasti sanottu :') Positiivisia asioita on kyllä välillä hankala keksiä, mutta sekin kannattaa! Olet varmasti huippuhyvä molemmissa töissäsi, voin vaan kuvitella <3 Ruuanlaitto on kyllä tärkeä ominaisuus ja itsekin olen alkanut tykätä siitä enemmän erilaisten kokeilujen myötä! B-)

   Poista

Blog Design by Get Polished