10. joulukuuta 2017

TAVOITTEET VUODELLE 2017 - MITEN KÄVI?

Vuosi alkaa pian olla loppusuorallaan, ja ajauduinkin eräs ilta selailemaan postauksiani tältä vuodelta. Ihan alkuvuodesta toteutin postauksen vuoden 2017 tavoitteistani, ja nyt päästäänkin vihdoin kurkistamaan, kuinka kyseiset tavoitteet oikein toteutuivat! Noloa myöntää, mutten enää edes muistanut kaikkia asettamiani tavoitteita, ja joidenkin kohdalla mentiinkin täysin metsään, hups. 

P3080108

Omaan hyvinvointiin panostaminen

Alkuvuosi alkoi ihan hyvin tällä linjalla, ja aloitin tuolloin myös 10 viikkoa kestävän Your Choice -hyvinvointivalmennuksen (postaukset 1, 2 & 3 ), josta sainkin kaivattua energiaa ja jaksamista arkeen. Kesän alettua asiat alkoivat kuitenkin muuttua, ja etenkin säännöllisen ateriarytmin ylläpitäminen alkoi tuottaa hieman vaikeuksia. Myös liikkuminen on ollut todella kausittaista, mutta aina kun pitkän ajan jälkeen lähden taas treenaamaan, mieleeni muistuu miten hyvä fiilis siitä tuleekaan.

Myös tämä pimeä aika vuodesta on vienyt energiatasoja alaspäin, ja jaksaminen on ollut todella koetuksella. Tiedän, että jo pelkällä ruokavalion muutoksella saisi lisää puhtia päiviin, mutta jostain syystä sekin on tuntunut viime aikoina haastavalta. Uskon kuitenkin, että tammikuu tuo taas lisää motivaatiota näidenkin asioiden suhteen, kun valoisuus alkaa jälleen lisääntyä ja voi aloittaa vuoden niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

P6160080

Turhan negatiivisuuden karsiminen

Olisin niin toivonut, että tämä kohta olisi toteutunut tänä vuonna edes hieman paremmin. Lukiessani alkuvuoden postauksiani huomasin, miten hyvä fiilis niistä huokui ja ajatukseni olivat ihanan kannustavia ja positiivisia. Tuli jotenkin tosi haikea fiilis, sillä asiat ovat tällä hetkellä niin toisin. 

Olen edelleen sitä mieltä, että elämästään kannattaa karsia turha negatiivisuus pois, ja välttää sellaisten ihmisten seuraa, jotka lisäävät huonoa energiaa ympärilläsi. En vain osannut yhtään aavistaa, että joutuisin tänä vuonna kohtaamaan niin paljon noita kyseisiä asioita, ja varsinkaan sitä kuinka se on itseeni pidemmällä aikavälillä vaikuttanut.

P6300028

Puhua paremmin tunteistaan

Pyh! 😂 Olen edelleen yhtä huono puhumaan tunteistani kuin vuotta aikaisemminkin, sillä vaikka tiedostan hyvin itse ajatukseni ja tiedän useimmiten mistä ne johtuvat, on etenkin ikävien asioiden ääneen sanominen todella vaikeaa. Toisaalta olen kyllä pystynyt avaamaan sielunmaailmaani joillekin ihmisille, mutta vasta sitten kun olen ensin vatvonut asioita omassa päässäni vähän turhakin kauan.

PA310046

Matkustaa johonkin, missä en ole ennen käynyt

Hassua, että tämä kohta toteutui täysin, sillä alkuvuodesta olin vielä hyvin epävarma onnistuisiko tänä vuonna mikään ulkomaanmatka. Tänä vuonna pääsin kuitenkin käymään jopa kahdessa itselleni uudessa paikassa, keväällä Rodoksella ja nyt syksyllä Kyproksella. Kummatkin olivat ihanan rentouttavia rantalomakohteita, mutta kyllä vaan Rodos vei jollain tapaa sydämeni ja muistan edelleen sen kristallinkirkkaan meren kauneuden

P1010273

Mitkä olivat teidän tavoitteenne vuodelle 2017, ja toteutuivatko ne?

16 kommenttia :

 1. Vaikka tavoitteet ei ihan toteutuneetkaan kaikki sulla, niin noi on kyllä just semmosia mitkä voi halutessaan suoraan asettaa tavoitteiksi ensi vuodellekin! Josko sitten noi kohdat alkaisi toteutuakin<3 Mulla ei mitään sen kummempia tavoitteita tälle vuodelle ollut, mutta nyt pitäisi ihan oikeasti alkaa kunnolla panostaa omaan hyvinvointiin. Mulla on kesästä lähtien ollut pielessä vähän kaikki ruokavaliosta liikkumattomuuteen ja mielialakin on välillä ollut todella alhaalla pitkiä aikoja. Ja se huono mieli ei todellakaan edesauta mitään tervellisiä elämäntapoja ja noi vähän niin kuin ruokkii toinen toisiaan. Kun mieli on maassa niin ei tuu kiinnitettyä huomiota siihen mitä suustaan laittaa alas, ja sitten kun se syöminen alkaa näkyä enenevissä määrin omassa kropassa niin se mieliala lähtee sen takia laskuun. Tää on tällanen noidankehä, mistä haluun ehdottomasti päästä irti mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, aion kyllä jatkossakin kehittää noita asioita elämässäni koska varsinkin oma hyvinvointi niin fyysisesti kuin henkisesikin on aika tärkeitä asioita :)

   Ymmärrän täysin mistä puhut, itselläni on nimittäin ollut hieman sama ongelma - alakuloinen mieli laittaa syömään kaikkea epäterveellistä, koska ei vaan jaksa välittää, mutta sitten kun niitä kiloja alkaa oikeasti kertyä, tulee kamala morkkis kaikesta siitä mitä on syönyt.. Tiedän, että säännöllinen ateriarytmi auttaisi tähänkin ongelmaan, mutta välillä se vaan on hankalaa. Tsemppiä sinnekin tulevaan vuoteen, toivottavasti uusi vuosi tuo lisämotivaatiota oman hyvinvoinnin edistämiseen ♥

   Poista
 2. Onneksi ensi vuonna voi aina tavoitella uudestaan noita asioita mitkä eivät tänä vuonna menneet ihan nappiin :) Onneksi pääsit kuitenkin matkustamaan jopa kahteen uuteen paikkaan, noi matkakohteet olisivat kelvanneet mullekin ♥
  Mun tavoitteet myös hieman kusahtivat, mutta ei voi mitään :) Ehkä sitten ensi vuonna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, samat tavoitteet vaan ensi vuodellekin! :D Olen kyllä iloinen, että reissuja siunaantui tänä vuonna jopa kaksi, ne piristävät aina ♥ Heh, voi ei :D Mutta turha ottaakaan mitään suurta stressiä omista tavoitteistaan, siksihän niitä asetetaan jotta olisi jotain mitä kohti kurkotella ;)

   Poista
 3. Hhuh oon itse unohtanut, pitääpä tsekata teinkö mä jotain tavoitteita. En usko että tein mutta en oo kyllä varma:'D Mahtava että edes yksi toteutui silleen kunnolla, tuo matkakohta siis!
  Toivottavasti ensivuonna nämä muut sitten toteutuisivat paremmin. Etenkin tuo negatiivisuuden hävitys, mä oon niin onnellinen että mulla ei oo nyt ketään lähipiirissä joka tekee sitä ja oon saanut kaikki sellaiset pois, on oikeesti tosi helpottava ja ilmava olla 8) Mä todella toivon että saat pian tuollaiset ihmiset/fiiliksen tai mikä ikinä se onkaan, pois<3 Et ansaitse mitään mikä tuo negaa kun oot oikeesti tosi lämmin, ystävällinen ja upea persoona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä tosiaan että itsekään muistin koko tavoite-postausta! :D Katsotaan nyt teenkö ensi vuodelle lainkaan mitään tavoitteita, sillä harvemmin ne tulee täysin onnistumaan. Toisaala nuo asiat ovat sellaisia, jotka toisivat toteutuessaan myös paljon hyvää, joten niitä kohdin mennään edelleen, mutta ilman sen suurempia paineita :) Liika negativisuus on oikeasti tosi kuluttavaa, ja sen olen tänä vuonna saanut huomata, mutta onneksi tiedän että tämä vaihe ei ole kuitenkaan lopullinen ja pystyn pääsemään siitä vielä eroon! Ihanasti sanottu Kata, olet niin kultainen ♥ :)

   Poista
 4. Mä olisin myös kyllä unohtanut mun tavoitteet jos semmoisia tekisin :D Koitan kuitenkin elää elämää ilman varsinaisia tavotteita, vaikka hyvin määrätietoinen oonkin :) Ihanaa kun pääsit matkustamaan kahteen ihan uuteen paikkaan, mäkin haluaisin Kreikkaan uudelleen!<3 Toivon, että sun ensi vuodesta tulee mukava, positiviisempi ja sellainen onnen vuosi :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Itsekään en tykkää asettaa tavoitteita siinä mielessä, että koko vuosi täytyisi elää kauheissa paineissa, jotta saisi kyseiset tavoitteet toteutumaan. Enemmän ajattelen asian niin, että tavoitteiden avulla tiedän mihin suuntaan haluan elämääni viedä, ottamatta kuitenkaan turhaa stressiä asiasta :) Kreikka oli kyllä ihana, odotan vielä että pääsen sinne joskus uudestaan ♥ Ihana kuulla, toivon samoja juttuja sinne siullekin! :)

   Poista
 5. Kiva, että jotkut tavoitteet tuli toteutettua mutta ensi vuonna uusi yritys sitten loppujen kanssan :) mä en muista yhtään teinkö mitään tavoitteita tälle vuodelle, no mutta tuskin niitä on tullut täytettyä, hah :D Ihania kuvia Tuuli tässä! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! :D Turha ottaa mitään paineita omista tavoitteistaan - juuri siksihän ne ovat tavoitteita, jotta olisi jotain mitä kohti edetä :) Kiitos paljon ihana Viivi ♥

   Poista
 6. Voi Tuuli, hali <3 Mulla ei tainnut olla kummempia tavoitteita tälle vuodelle, mutta kyllä sellainen yleinen onnellisuus ja hyvinvoinnin parantaminen ainakin osittain toteutuivat, vaikka haasteita olikin. Tosi harmi, ettei sulla se yleisfiiliksen ja mielen hyvinvoinnin edistäminen onnistunut kuten toivoit, mutta usko pois - ensi vuonna varmasti tapahtuu paljon hyvää <3 Päivä alkaa pidentyä, mieli saa kaipaamaansa valoa, ja alkaa virkistyä. Teet niitä kivoja muutoksia, jotka saa sut voimaan hyvin, ja keskityt kuuntelemaan itseäsi <3 Oot tärkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 Oma hyvinvointi ja onnellisuus ovat kyllä sellaisia asioita, joita kannattaakin vaalia, ja haluan myös ensi vuonna keskittyä niihin :) Ihana kuulla että edes siellä nuo kohdat toteutuivat tänä vuonna <3 Kyllä asiat vielä tästä varmasti muuttuvat, hyvää kannattaa odottaa! :)

   Poista
 7. Oot kuitenkin siihen nähden toteuttanut hyvin sun tavotteita, et miten paljon niitä on ollut <3 Eihän kaikki voi tapahtua hetkessä ja vuosi on loppupeleissä lyhyt aika :')
  Mun tavotteena oli viettää elämäni paras kesä, hymyillä enemmän ja olla onnellisempi. Ja oikeastaan kaikki toteutui tavallaan :')<3 Ihanaa loppuviikkoa kaunokainen!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, ja onneksi en ottanut noistakaan tavoitteista turhaa stressiä (siitä kertoo myös se, etten muistanut edes noita kaikkia :D)! Tosi ihana kuulla, että siellä tavoitteet toteutuivat noin hyvin ♥ Kiitos paljon ihana, samoin sinne! :-*

   Poista
 8. Onneks pääsit reissuun:)) mullaki oli tavoitteet mitkö tais unohtua viimestää heti ku tulin suomeen takasi:'D tunteista pitäs täälläki oppia puhumaab ehkä se tavoite jatkuu ensi vuodelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, matkoilla saa aina heittää arkihuolet syrjään! :) Itsekin haluaisin kehittää omista tunteistani puhumista, sillä liian usein mietin asioita liian paljon omassa päässäni!

   Poista

Blog Design by Get Polished