12. helmikuuta 2018

AJATUKSIA YSTÄVYYDESTÄ

Ystävänpäivä alkaa pikkuhiljaa lähestyä, joten ajattelin myös täällä blogin puolella keskittyä kyseiseen aiheeseen hieman syvemmin. Mainitsinkin jo aiemmin, että itseltäni löytyy paljon ajatuksia ystävyyteen liittyen, ja kyllähän sitä tekstiä alkoi tullakin kuin huomaamatta alkuun päästessäni!

friendship-quote

Elämääni on mahtunut tämän 21 vuoden aikana monenlaisia ystävyyssuhteita, ja vaikka vuosien varrella ystäväpiirini onkin muovautunut useaan otteeseen, olen aina oppinut kaikilta jotakin. Iän myötä olen alkanut arvostaa yhä enemmän samanhenkisyyttä ja sitä, että kahden ihmisen välillä oikeasti vallitsee se tietty yhteys ja molemminpuolinen arvostus, joka edesauttaa kestävän ystävyyssuhteen syntymistä.

Olen joskus tainnut täällä bloginkin puolella mainita, ettei oma ystäväpiirini ole koskaan ollut mikään järjettömän suuri, vaan olen viihtynyt paremmin pienemmässä porukassa. Olen miettinyt, että erityisesti kouluaikoina oma persoonani on varmasti vaikuttanut siihen, etten ujouden vuoksi ole ollut niin helposti lähestyttävän oloinen ja sosiaalinen, mitä ehkä nyt olen jo enemmän.

Vaikka tässä iässä pidempien ystävyyssuhteiden solmiminen on ehkä astetta vaikeampaa, ei se kuitenkaan ole mahdotonta. Oikeastaan voisin jopa sanoa, että vasta viime vuosien aikana olen alkanut kunnolla ymmärtää, minkälaisten ihmisten kanssa haluan viettää aikaa ja ketkä saavat tuntemaan oloni hyväksi ja arvostetuksi. Esimerkiksi jo tämän blogini myötä olen päässyt tutustumaan aivan ihaniin ihmisiin, joista osan kanssa pidetään yhteyttä ihan säännöllisesti myös blogin ulkopuolella

friendship-quotes  
Monet ystävät ovat itseasiassa tulleetkin elämääni vasta näin myöhemmällä iällä, mutta pisin ystävyyssuhteeni on kestänyt jo reilusti yli kymmenen vuotta. Vuosien saatossa olemme kasvaneet lapsista lähes aikuisiksi, läpikäyneet ah-niin-ihanan teini-iän kiemurat yhdessä ja kokeneet lukemattomia ikimuistoisia hetkiä ja kommelluksia ystävinä. Vaikka nykyään asutaankin eri kaupungeissa eikä voida nähdä niin usein, jatkuu juttu aina luonnollisesti siitä mihin viimeeksi jäimme. On ihanaa, miten ystävyytemme on kestänyt näin pitkään, ja tiedän että se vain paranee vanhetessaan.

Mistä sitten tunnistaa tosiystävän? Luotettavuus on ainakin itselleni kaikissa ihmissuhteissa se tärkein, sillä en näe edes syytä miksi viettäisin aikaa kovin epärehellisten ihmisten seurassa. Lisäksi kiinnostus toisen asioita kohtaan, samalla aaltopituudella oleminen ja yhteinen huumorintaju ovat sellaisia asioita, joita arvostan ystävässä.

Vuorovaikutus ja yhteydenpito puolin ja toisin on tärkeää, sillä joskus ystävyyssuhteeni ovat kuivuneet kasaan pelkästään sen takia, että olen kokenut kaiken olleen todella yksipuolista ilman varsinaista vastakaikua. Jos myös koen, etten pysty olemaan täysin oma itseni toisen seurassa ja näkeminen alkaa tuntua raskaalta, kertoo se mielestäni jo paljon siitä, voiko ystävyyssuhteelta odottaakaan sen enempää.

friendship-quotes-sky

On myös fakta, että joidenkin ihmisten kanssa vaan kemiat kohtaavat alusta asti paremmin, ja tunnetasolla samalle viivalle pääseminen ei tuota vaikeuksia. Tutustuin itseasiassa vasta ihan hetki sitten erääseen ihmiseen, kenen kanssa ollaan kyllä tiedetty toisemme, mutta emme koskaan ole olleet varsinaisia kavereita tai henganneet samassa porukassa. Kuitenkin kun aloimme juttelemaan, löytyi yhteinen sävel hyvinkin nopeasti ja tunsin kuinka pystyin rentoutumaan hänen seurassaan - ihan kuin olisimme tunteneet jo vuosia. Mietin vain mielessäni, että miten ihmeessä emme ole tutustuneet paremmin jo aikaisemmin? Joskus hassujen sattumienkin kautta voi tutustua uusiin ihmisiin ja saada lisää ystäviä elämäänsä, mistä olen todella iloinen  


Mikä teille on ystävyydessä tärkeintä? Linkatkaa ihmeessä alle myös omia postauksianne, jos olette niitä samasta aiheesta kirjoittaneet! :)


P.S. Aivan ihanaa tulevaa Ystävänpäivää kaikille blogini lukijoille jo näin etukäteen

18 kommenttia :

 1. Ihana postaus ja hyvää pohdintaa! :) Mulle tärkeintä ystävyydessä ovat myöskin luottamus sekä se, että voi olla omaitsensä. En tiedä miten helposti lähestyttävä ihminen olen, mutta hiukan ujo ainakin aluksi vaikka siitäkin olen koittanut päästä eroon. En viihdy isoissa porukoissa kovinkaan hyvin, kun taas pienemmissä juttelen sitten enemmän :) Ihana lukea, että sullakin on kestänyt pisin ystävyyssuhde noin pitään, mullakin on melkein kahdeksan vuotta kestänyt pisin ystävyyssuhde. Hassua kun jotkut ovat tunteet hiekkalaatikolta saakka, mulla ei ole semmosta kokemusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Niina ♥ Olen joskus huomannut, että ujouskin koetaan joskus väärin, esimerkiksi itseäni on luultu ylimieliseksi pelkän ujouden takia! Eivät kaikki vaan välttämättä ole sellaisia, että haluaisivat heti olla suosion keskipisteenä, mutta onneksi näin iän myötä olen päässyt siitä ujoudestakin melko hyvin eroon, ja vietän aikaa sellaisten ihmisten kanssa, ketkä hyväksyvät miut tällaisena kuin olen :) Kiva kuulla että sielläkin pisin ystävyyssuhde on jo kestänyt noin monta vuotta ♥ Hiekkalaatikolta asti kestänyt ystävyyssuhde olisi jo todella suuri saavutus, mutta tiedän että niitäkin ihmisiä on! :)

   Poista
 2. Kerrassaan ihana ja tosi hyvin kirjoitettu postaus!♡ Taas jälleen kerran nyökyttelin päätäni koko ajan lukiessani tätä!:D Niin samaistuttava kirjoitus ja itseäni ja elämääni koskettavia pointteja ystävyydestä koottu hyvin tekstin muotoon.

  Tuntuu tosiaan, että oltais tunnettu vuosia! Ulkopuolisen silmin se varmaan näyttääkin siltä :D Jännä ajatella miten pienten satunnaisten sattumien kautta voi löytää noin ihanan ja samanhenkisen ihmisen kenen kanssa juttua riittäisi vaikka kuinka paljon♡

  Ystävyydessä itselleni tärkeimpiä asioita ovat aitous, samanhenkisyys ja tunne, että toiselle voi kertoa sen kummemmin jännittämättä niitä ei-niin tähtihetkiäkin elämästään. Arvostan juuri sitä, että luottamus on molemminpuolista ja että ihminen kokee miut luotettavaksi, ja toisinpäin. Nykyään tunnistan melkein ensisilmäyksellä ihmisistä, että ovatko he miulle niitä "velvollisuusystäviä" eli näkeminen on aina vaikeaa ja lähtö tapaamiseen on työn ja tuskan takana. Tällöin keskustelutkin ovat semmoista pintaliitoa ja toisesta ei saata oikeastaan monienkaan tapaamisten jälkeen tietää yhtään mitään, kun keskustelut olleet lähinnä säätä koskevia. Tällaiset ihmiset olen pyrkinyt jo alkumetreillä jättämään elämästäni pois, ja nykyään ystäväpiirini kokonaismäärä hipookin juuri ja juuri yhden käden sormilla laskettavaksi :D Mutta tähän oon erittäin tyytyväinen ja tässä kohtaa elämässä jo osaa arvostaa niitä itselleen oikeanlaisia ihmisiä ja tietää että laatu korvaa määrän♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihana kuulla Janina! ♥ Oon kyllä tosi iloinen siitä, että ollaan tutustuttu ja siusta huomaa kyllä hyvin sen, että oot luotettava, huumorintajuinen ja tosi samanhenkinen kuin miekin :)

   Ihanaa että siellä ollaan niin samoilla linjoilla ystävyyteen liittyvien asioiden suhteen ♥ Joskus jo tosiaan ensitapaamisella tietää, kuinka hyvin tulee toimeen uuden ihmisen kanssa, sillä sen tietyn luotettavuuden tai sen puutteen vain jotenkin aistii! :D En tosiaan itsekään jaksaisi, jos keskustelut olisivat joka kerta sitä pelkkää pinnallista höpöttämistä, sillä kaipaan ystävyyssuhteiltani jotain syvempää ja omien asioidensa luottamuksellista jakamista.

   Olen alkanut myöskin ymmärtää, että vaikkei miulla niitä todellisia ystäviä kovin montaa olekaan, laatu on sitäkin tärkeämpää ja itseasiassa tällä hetkellä tilanne on erittäin hyvä ♥

   Poista
 3. Hyvä postaus ja aivan ihanasti kirjoitettu<3 Mulla on myös mahtunut josjonkinlaisia ystävyyssuhteita ja "ystävyyssuhteita" tän elämän varrelle eikä niistä kaikki todellakaan ole ollut mulle hyväksi. Näin jälkikäteen jopa kaduttaa, että olen kutsunut ystävikseni sellaisia ihmisiä, jotka ovat ilkeitä, manipuloivia (myös mua kohtaan) ja yksinkertaisesti vain huonoa seuraa. Ystävyyssuhteeseen kuuluu toisen kunnioittaminen ja arvostaminen eikä se, että jatkuvasti saa olla varomassa sanojaan tai kuuntelemassa (piilo)vittuilua.

  Ihana kuulla, että sulla on kestänyt noin hyvin yli kymmenen vuoden ystävyyssuhde :) Monesti juuri teini-iän ja aikuisiän kynnyksellä ihmiset ja elämäntilanteet muuttuu sen verran, että ystävyyssuhteetkin kariutuu :/ Varsinkin, jos niiden eteen ei molemmat halua tehdä töitä. Mulla on itse asiassa jo parin vuoden ajan ollut tällainen tilanne, että ennen mulle tosi läheinen ihminen on muuttunut yhä etäisemmäksi. Nähdään kyllä edelleen, mutta ei se oo enää samanlaista kuin silloin lukioaikoina ja ne tapaamiset tuntuu monesti tosi vaikeilta. En pysty kyseiseen ihmiseen enää luottamaan enkä tiedä tarvitseeko mun edes. Ei meidän ystävyyssuhde ole enää samanlainen kuin joskus ennen eikä siitä sellaista enää tulekaan. Onneksi multa löytyy kuitenkin myös muutama muu ystävä, joiden kanssa mun on hyvä olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Linda, tulipa hyvä mieli tästä kommentista ♥ Myös omaan elämääni on mahtunut tuollaisia kuvailemiasi "ystävyyssuhteita", joista on loppupeleissä aiheutunut vain pahaa mieltä, mutta onneksi olen päässyt heistä jo aikapäivää sitten eroon. Ehkä sitä ei silloin nuoruuden tyhmänä vielä tajunnut, että kaikki ystävät eivät käyttäydy niinkuin oikean ystävän pitäisi :/

   Olen myös iloinen, että edes yksi ystävyyssuhteeni on kestänyt näin pitkään! ♥ Allekirjoitan täysin tuon, että varsinkinkin teini-iän ja aikuisiän kynnyksellä monen ystävän kanssa vain kasvaa eri suuntiin tai ystävyys kariutuu jonkin muun asian takia. Tosi harmi että siulla on tällä hetkellä tuollainen tilanne ystäväsi kanssa, mutta olen itse ymmärtänyt jossain vaiheessa päästää irti, jos toinen ei anna itsestään enää paljon mitään tai varsinkaan jos en voi luottaa kyseiseen henkilöön. Onneksi siulla on tosiaan muitakin ystäviä, ketkä varmasti ovat ystävyytesi arvoisia :)

   Poista
 4. Olipa ihana postaus, hyvää pohdintaa :) Ja tosi kivoja nämä kuvat! Mulla on myös ollut vaikka minkälaisia ystävyyssuhteita elämäni aika ja osa niistä jatkuu vieläkin, ihan pari on päättynyt ikävämmissä merkeissä ja osa ihmisistä on sitten vain "haihtunut" pois elämästä.. Nyt vanhempana sitä kyllä osaa arvostaa eritavalla niitä oikeita ystäviä, jotka on ja pysyy, eikä enää halua hirveetä laumaa "kavereita", jotka kaikkoavat kun niitä oikeasti tarvitsisi.

  Blogin avulla on myös löytänyt ihan huippuja ihmisiä elämään, en ois ikinä uskonut, että vielä aikuisena ja tällä tavalla voi löytää niin hyviä ystäviä, kuin vaikka Niina on mulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasu! :) Samantapaisia ystävyyssuhteita löytyy myös itseltäni elämän varrelta, mutta onneksi ne aidot ystävät ovat jääneet ja olen myös saanut uusia ystäviä tilalle ♥ Itsekin arvostan nykyään paljon enemmän laatua kuin määrää, ja nämä muutama hyvä ystävä keitä itselläni tällä hetkellä on, riittää varsin hyvin :)

   On kyllä ihan huippua, miten tämän harrastuksen myötä on voinut tutustua uusiin ihmisiin ja rakentaa uusia ystävyyssuhteita heidän kanssaan! ♥

   Poista
 5. Ihanaa, että säkin kirjoitit sun ajatuksiasi ystävyyteen liittyen <3 Tykkäsin tästä postauksesta todella paljon, ja pystyin samaistumaan moneen kohtaan. Etenkin tuohon, että vaikka näin vanhemmiten tuntuukin hankalammalta muodostaa enää syvempiä ystävyyssuhteita, olen niitä myös blogin kautta saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, kiitos paljon Henna ♥ Ihanaa että pystyit samaistumaan, ja tuo on kyllä täysin totta - blogin kautta olen itsekin päässyt tutustumaan ihan huippuihin tyyppeihin! :) ♥

   Poista
 6. Ihana postaus :) Ja paljon samoja ajatuksia! Just kirjoittelin itsekin blogiini siitä kuinka mullakaan ei ole mitenkään paljon ystäviä, mutta kyllä määrä ehdottomasti korvaa laadun tässä asiassa :)

  Joskus tunsin siitä kovaa harmitusta, kun lukiossa ja yliopistossa kaikki solmivat uusia vahvoja ystävyyssuhteita, mutta itse en vaan ehtinyt. Harrastin ja mieluummin yli jäävän ajan käytin niihin jo olemassa oleviin ystäviin. Nykyään en kyllä kadu, koska ne vanhat ystävyyssuhteet ovat edelleen vahvimmat.. kuten myös ne harrastuksessa solmitut <3 Kultaakin kalliimpia!

  Ihanaa ystävänpäivää sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! ♥ Ihana kuulla, että siellä ollaan samoilla linjoilla ja pystyit samaistumaan tekstiin :) Ystävyydessä laatu tosiaan korvaa määrän, ja mitä vanhemmaksi on tullut, sen paremmin sen on ymmärtänyt. Nnuorempana sitä kyllä harmitteli, ettei osannut tai uskaltanut niin helposti tutustua uusiin ihmisiin, mutta toisaalta voihan sen tehdä nytkin :) Koskaan ei ole liian myöhäistä! Vanhimmat ystävyyssuhteet ovat kyllä kultaakin kalliimpaa, sillä yhteisiä muistoja on vuosien varrella kertynyt niin paljon, ja on oikeasti myös oppinut tuntemaan toisen siinä useiden vuosien aikana :) Kiitos paljon, hyvää ystävänpäivää myös sinne! ♥

   Poista
 7. Aivan ihana teksti Tuuli <3 Täälläkin on jos jonkinlaista ystävää ollut matkanvarrella. Oikeastaan ei yhtään joiden kanssa olisin tuntenut oikeesti tooodella monta vuotta, paitsi serkkuni mutta voiko häntä nyt laskee ns. ystäväksi kun sukua ollaan :') Tällä hetkelläkin sitä yrittää itse ottaa yhteyttä pariin, mutta tuntuu ettei toista osapuolta kamalasti enää kiinnosta, joten alkaa itselläkin valitettavasti loppua vähän kiinnostus myös, harmittaa kamalasti mutta näin mulla on aika usein käynyt joten en osaa jostain syystä yllättyä :D
  Onneksi blogin kautta on tutustunut ihaniin ihmisiin joiden kanssa pitää yhteyttä ihan blogin ulkopuolellakin ja tietää että vaikkei yhteyttä pidäkään koko ajan, on he siellä silti <3

  Todella ihania ajatuksia ja oikein ihanaa myöhäistä ystävänpäivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Kata <3 Tosi harmi kuulla, että siellä on tuollainen tilanne päällä ettei vastapuoli tunnu olevan enää täysillä mukana :( Olen itsekin kokenut saman, ja kyllähän se harmittaa, mutta lopulta olen ymmärtänyt että kaikki ystävyyssuhteet eivät vaan syystä tai toisesta tule jatkumaan läpi elämän.. Ja hei serkkukin voi ihan yhtälailla olla hyvä ystävä! <3 On kyllä ollut tosi ihana huomata, miten samanhenkisiä ihmisiä tämän blogin kautta on elämäänsä saanut, ja olisi niin ihana tutustua moneen muuhunkin kanssabloggaajaan paremmin, kuten siuhun :) Vaikka yhteyttä ei tosiaan pitäisikään koko ajan, voi kuitenkin luottaa että toinen on kuitenkin siellä <3 Kiitos paljon ihana! :) <3

   Poista
 8. Tosi kauniita ja hyviä ajatuksia ystävyydestä <3 Oon niin monesta asiasta siun kanssa samaa mieltä, mutta tärkeintä lienee se, että ystävien määrä ei korvaa laatua. Haluan jaksaa pitää yhteyttä kaikkiin ystäviini, tietää, mitä heille kuuluu ja olla osa sitä toisen elämää. Ei miusta ole mitään järkeä pysyä ystävänä vaan sen vuoksi, että on aina oltu kavereita tai siksi, että ei vaan osata lopettaa bbf-elämää. Olen kokenut myös monenlaisia ystävyyssuhteita ja todennut, että panostan mieluummin sellaisiin ihmisiin, joiden kanssa kemiat oikeasti kohtaavat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Emma <3 Ollaan siun kanss juteltukin paljon ystävyyteen liittyviä juttuja, ja huomaan kyllä että ajatellaan monesta asiasta samalla tavalla :) Jos yhteydenpito on jatkuvasti hyvin yksipuolista, ei se enää tunnu siltä että olisi kovin läheisiä ystäviä.. Joskus monen vuoden ystävyyskin voi hiipua ihan siitä syystä, että kasvetaan erilleen ja esimerkiksi mielenkiinnon kohteet muuttuvat. Silloin on ehkä hyvä päästää irti, vaikka kipeäähän se aluksi tekeekin :( Olen samaa mieltä, että haluan panostaa sellaisiin ihmisiin kenen kanssa tulen oikeasti toimeen ja keiden kanssa ajatukset kohtaavat <3

   Poista
 9. Olipa hyvä postaus ystävyydestä:) itsellä on aikalailla puolet olleetmukana jo nuoresta iästä ja muutama on löytynyt mukaan näin aikuisiällä:) tärkeintä on juuri luotettavuus ja se että voi olla täysin oma itsensä aina, hyvinä ja huonoina päivinä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! :) Ihana kuulla, että sielläkin on ystäviä useamman vuoden takaa <3 Hyvistä ystävistä kannattaa aina pitää kiinni! <3

   Poista

Blog Design by Get Polished