8. huhtikuuta 2018

PERSOONALLISUUSTESTI: USKOLLINEN KYSEENALAISTAJA

Pidän erilaisten persoonallisuustestien tekemisestä, sillä niiden avulla voi kasvattaa hyvin omaa itsetuntemustaan, kun oppii oikeasti tiedostamaan ne omat vahvuudet ja heikkoudet. Olen nähnyt muutamissa blogeissa tämäntyyppisen postauksen, jossa analysoidaan jonkin persoonallisuustestin tulosta, ja idea vaikutti miusta sen verran mielenkiintoiselta, että päätin toteuttaa tämän myös omassa blogissani. 

P4070067

Kyseisen testin tein täällä, ja yhdeksästä eri persoonallisuustyypistä sain tulokseksi numeron 6: Uskollinen Kyseenalaistaja

Lukiessani enemmän tämän persoonallisuustyypin kuvauksesta, en voinut muuta kuin hämmästellä kuinka hyvin tulokset näyttivät itseeni sopivan. Parhaimmillaan Kuutoset ovat luotettavia, tunnollisia ja sitoutuneita, ja huonoimmillaan huolestuneita, epäileviä ja varuillaan olevia. Kaikki adjektiivit sopivat täysin itseeni, ja jatkaessani lukemista en voinut kuin nyökytellä hiljaa mielessäni testin paikkansapitävyydelle.

kevät-laavulla-huhtikuu

"Läheiset ihmiset, työtoverit ja ihmissuhteet ovat Kuutoselle tärkeitä ja hän pyrkii olemaan lojaali ja luotettava ystävä ja kumppani. Kuutoselle on tärkeää olla tietoinen siitä, mihin ja kehen hän voi luottaa." 

Tämä kohta kolahti itseeni kyllä lujasti, sillä se pitää omalla kohdallani täysin paikkansa. Pidän hyviä ihmissuhteita tärkeänä osana elämää, ja pyrin vaalimaan niitä parhaani mukaan. Myös luotettavuus on kaiken perusta, ja nykyään olenkin entistä tarkempi siitä, kenelle asioistani avaudun. 

P4070075

"Päätösten ja valintojen tekeminen on Kuutosille joskus hankalaa, sillä Kuutonen haluaa mielessään käydä läpi mahdollisimman monta vaihtoehtoa joihin päätökset vaikuttavat. Kuutoset valmistautuvat usein mielessään pahimpaan ja pyrkivät varautumaan jo etukäteen esimerkiksi sateen varalta keskellä kauneinta kesäpäivää."

Olen usein todella huono tekemään varsinkaan isompia päätöksiä, sillä pelkään sisimmässäni epäonnistumista ja pahin mahdollinen vaihtoehto käy aina väistämättä mielessäni. Siksi usein pohdin asioita useasta eri näkökulmasta, ja pääni sisällä kärpäsestä kasvaakin helposti härkänen liialla analysoinnillani. Tämä on asia, josta haluaisin osittain päästä eroon, mutta ainakin olen tiedostanut ongelman jolloin sitä voi lähteä kunnolla työstämään.

P4070071

"Auktoriteetteihin Kuutoset suhtautuvat ristiriitaisesti. He kaipaavat varmuutta ja toivovat, että saisivat esimerkiksi työpaikalla tukea päätöksenteossa ja epävarmoissa tilanteissa. Samalla Kuutonen kuitenkin haluaa luottaa itseensä ja saattaa kokea ylhäältä tulevat ohjeet ja määräykset liian dominoivina."

Epävarmoissa tilanteissa kaipaisin tosiaan tukea ja kuuntelenkin mielelläni ensin usean eri ihmisen näkökulmat asioihin, ennen kuin teen itse lopullisen päätökseni. Joskus etenkin liian tiukat auktoriteetit tai asioissa joustamattomuus saavat miut näkemään punaista.

P4070066

"Parhaimmillaan Kuutonen on lojaali ja rohkea. Hän uskaltaa luottaa itseensä, muihin ja siihen, että elämä kantaa. Hän on itsenäinen, mutta samalla äärettömän sitoutunut toisiin ihmisiin ja yhteisiin päämääriin." 

Vuosien varrella olen huomannut itsenäisyyteni kasvaneen tiettyjen asioiden kohdalla, mutta kaipaan kyllä edelleenkin myös sitä tukea ja turvaa ympäriltäni. Pääasiassa haluan ajatella kaikista ihmisistä hyvää, ja uskoa siihen, että asioilla on tapana järjestyä.

"Kuutoset ovat yleensä hauskoja ja miellyttäviä ystäviä ja seuralaisia. Kuutosilla on kyky saada ihmiset viihtymään ja tuntemaan olonsa mukavaksi ja rennoksi - ja juuri sellaisia ovat myös Kuutoset itse parhaimmillaan!"

P4070042


Mikä persoonallisuustyyppi Sinä olisit tämän testin perusteella? :)

P.S. Eikö olekin ihanaa, miten kevät alkaa jo kunnolla näkyä? Näiden kuvien saattelemana toivotan kaikille oikein ihanaa tulevaa viikkoa! 💛


10 kommenttia :

 1. Tosi osuvia piirteitä kyllä sinuun <3 Ja itestä tuntuu varmasti vielä enemmän siltä! Mie en oo koskaan tehny persoonallisuustestejä, mutts tän tein ja sain vastaukseksi Avulias huoltaja enkä kyllä kauheasti uskalla protestoida sitä vastaan :D en kyllä aina jaksa olla skarppina, mutta läheisistäni huolehdin aina ja kyllähän miut siitä osin tunnetaan, että kaikki langat on käsissä yhtä aikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma <3 Kiva että siekin teit tuon testin ja huomasit tuloksessa yhtäläisyyksiä omaan persoonaasi :) Oon kyllä saanutkin siusta sen kuvan, että läheiset ovat kaikki kaikessa, ja pystyt hyvin selvitymään monestakin asiasta samanaikaisesti! <3

   Poista
 2. Todella mukavaa pohdintaa ja taidanpa tehdä itsekin testin tänään myöhemmin :) Vaikka ei nyt sinänsä tunneta kunnolla muuten kuin blogien perusteella, niin pakko sanoa että nuo piirteet kyllä oli just sitä sinua mitä oon blogin kautta sua oppinut tuntemaan :) Kylläpä näiden kuvien saattelemana tekee mieli itsekin lähtee luontoon kuvailemaan kevättä, mutta hitto kun tänään on näköjään räntäinen ja pilvinen päivä, huomenna onneksi paistaisi sitten aurinko 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Kata, ja ihanaa jos nuo kuvaukset pitävät siun mielestä paikkansa! <3 :) Harmi että siellä on huonompi keli, mutta jospa se vielä kääntyisi aurinkoisemmaksi <3

   Poista
 3. Oi jotenkin niin ihana postaus ja kivaa pohdintaa! Mä olen seiska, Innostuva suunnittelija :D Tarkemman persoonallisuustestin mukaan olen väittelijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Inka! :) Tällaisia persoonallisuustestejä on kyllä hauska toteuttaa ja nähdä, millaisia luonteenpiirteitä saa tulokseksi :D

   Poista
 4. Olipas kivaa pohdintaa ja erilainen postaus hetkeen aikaan :) Miten kaikki tuollaiset persoonallisuus testit pitääkin aina paikkaansa :D Mä olen myös todella huono tekemään mitään isoja päätöksiä, mikähän siinäkin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia :) On kyllä hauska aina huomata miten nuo persoonallisuustestit pitävät useimmiten paikkansa! :D Sanos muuta, olisi pajon helpompaa jos isommatkin päätökset pystyisi tekemään helpommin!

   Poista
 5. Testataas lähteeks tää kommentti nyt sinnepäin! :) Mie tein tämän testin reissussa ollessa ja sain tulokseksi ''Tarkka laadunvalvoja'' ja taisi osua ihan kerralla oikeeseen :'D ''Tavoittelen mielelläni täydellisyyttä. Pidän siitä, että saan tehtyä asiat hyvin ja oikein. Pyrin välttämään virheitä ja olemaan mahdollisimman tarkka, huolellinen ja objektiivinen'' <-- Tuossa pieni motto tähän persoonatyyppiin ja allekirjoitan koko lauseen! Tämmöinen täydellisyyttä hipova piirre jopa välillä vähän ärsyttää itteäni (poikaystävästä puhumattakaan) ja saatan monen kymmenen minuutin uurastuksen jälkeen (esim. kuvien ottaminen) lopettaa ja unohtaa koko homman jos ei tule visioitani vastaavaa tulosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nuo persoonallisuustestit osaa kyllä olla pelottavankin todentuntuisia! :D Ja noista kuvaussessioista puhuttiinkin jo siun kanssa, niin totta!! :D :D

   Poista

Blog Design by Get Polished