4. marraskuuta 2018

JOULUFIILIKSISSÄ

Marraskuu vierähti käyntiin muutama päivä sitten, ja vaikka ulkona onkin viime päivät vallinnut melkoisen synkkä keli, on joulufiilis hiipinyt mieleeni kuin huomaamatta. Tiedetään - ihmiset jakaantuvat usein siihen kahteen ryhmään, joista toiset alkavat intoilla joulusta jo syyskuussa, ja toisille joulu merkitsee vain niitä muutamaa varsinaista juhlapäivää, ja koko jouluhössötys nostaa lähinnä karvat pystyyn. 

PB030010

Viime vuonna joulu meni täällä vähän niinkuin pakolla ohi. Omassa elämässäni oli tuolloin paljon stressiä, eikä jouluintoilu kiinnostanut suoraan sanottuna pätkääkään. Jouluaattona tosin pääsin hetkellisesti kiinni siihen tunnelmaan, mutta muuten en ihan hirveästi osannut nauttia koko joulun ajasta, vaikka jouluihminen olenkin. Tänä vuonna taas asiat tuntuvat menevän ihan päinvastoin, sillä nyt jo joululaulut soivat päässä ja olen ihan fiiliksissä kaupoissa olevista koriste-esineistä. Eikä täällä ole vielä edes lunta :D

PB030024

Nykyään kuulee sanottavan, että joulu on vuosi vuodelta enemmän kaupallisempi juhla, ja monet ehkä senkin takia ovat siirtyneet syrjään turhan jouluhössötyksen tieltä. Onhan se toki tullut huomattua, mutta itselleni lahjat eivät todellakaan ole joulussa se tärkein asia, vaan ennemminkin läheisten kanssa vietetty aika ja yhdessäolo.

Itse tykkään kyllä antaa lahjoja, ja mielestäni tärkeintä onkin ajatella lahjan saajaa, ja miettiä mistä hän ehkä voisi ilahtua - se voi olla jokin ihan pienikin asia, sillä itse en ainakaan perusta mistään kovin arvokkaista lahjoista, ellei sitten tarkkaa toivetta ole esitetty. Olen myös monena jouluna miettinyt joulupuukeräykseen osallistumista, ja ajattelinkin että ehkä tänä vuonna olisi vihdoin hyvä sauma toteuttaa se. Tulen todella surulliseksi ajatellessani ihmisiä, jotka syystä tai toisesta joutuvat viettämään joulunsa esimerkiksi yksin, tai että jouluna vain riideltäisiin. Toki kaikki eivät edes välitä joulusta niin paljon, mutta itselleni se on ehdottomasti yksi tärkeimmistä juhlapyhistä. 

PB030006
PB030013

Käytiin ystäväni kanssa eilen pyhäinpäivänä tunnelmallisella Pulsan asemalla, jossa joulu näkyi jo hyvinkin selvästi. Koko miljöö on itsessään todella ihana, oli sitten mikä vuodenaika tahansa, mutta varsinkin näin joulua kohden koko paikka henkii hyvin lämmintä ja kotoista tunnelmaa. Kyseisessä vanhassa asemarakennuksessa toimii kahvila sekä sisustuspuoti, jossa myydään kaikkea mahdollista keramiikka-astioista tuoksukynttilöihin. Rakastan tuota paikkaa! 

PB030017
PB030028

Kotiin olen ehtinyt kaivaa jo tunnelmavalot esille, mutta muuten joulu ei vielä meillä kovin paljoa näy. Sain luvan (:D) ottaa joulukuusen esille vasta itsenäisyyspäivän jälkeen, mikä käy kyllä ihan hyvin. Lukeudun ehkä siihen kastiin, joka tykkää kyllä intoilla joulusta, mutta konkreettisiin tekoihin ryhdyn yleensä vasta joulukuun puolella. Katsotaan, kuinka tänä vuonna käy - pakastimessa oleva piparitaikina ainakin odottaa jo leipomistaan..

PB030020


Ollaanko siellä vielä ehditty fiilistelemään tulevaa joulua, vai onko vielä ihan liian aikaista? 🎅


12 kommenttia :

 1. Ah, mä rakastan joulua ja jouluhössötystä! Ja myös sitä kaupallisuutta :) Mä alan aina kuuntelemaan joululauluja jo lokakuussa ja koristeet tulevat esiin yleensä jo ennen joulukuuta. Juurikin se joulunodotus ja hössöttäminen tekevät joulusta niin ihanan :D♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä täälläkin se kaikki hössötys ja kaupallisuus vain lisäävät sitä joulufiilistä <3 Täälläkin on jo itseasiassa kolmet tunnelmavalot viriteltynä, ja kynttilöitä löytyy kaikilta mahdollisilta tasoilta - vain joulukuusi ja paperitähdet ikkunoista puuttuu, haha :D

   Poista
 2. Aivan ihana postaus täynnä suloisia jouluisia kuvia <3 Mä rakastan joulua, joten tämmöinen joulufiilistely on kovasti mun mieleen ;) Ihana oli lukea siitä mitä joulu sulle merkitsee, ja missä vaiheessa alat kuunnella joululauluja yms :) Lahjojen antaminen on ihanaa, ja kyllä saaminenkin aina ilahduttaa - tosin mitään kovin arvokasta ei täälläkään ole tapana antaa, ehkä enemmänkin niitä pieniä juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenni <3 Joulun aika on kyllä ihanaa, kun saa edes sen pienen hetken piristystä kaiken pimeyden keskelle :) Tuovathan ne lahjat kyllä hyvää mieltä niin annettuna kuin saatunakin, mutta enää en ole pahemmin jaksanut stressata siitä turhia :)

   Poista
 3. Siis miten ihania kuvia, toi kahvila on kyllä ihanan lämpöisen fiiliksen omaava <3 Mä haluaisin Helsingissä käydä joulun aikaan kun siellä näkyy joulu niin vahvasti verrattuna Kuopioon mun mielestä :D Tuskinpa tänä vuonna kuitenkaan onnistuu :< Mäkin alan isompiin tekoihin vasta lähempänä joulua, kuten esimerkiksi kuusi tulee ehdottomasti vasta 22. tai 23. päivä, mutta voisin saman tien alkaa leipomaan pipareita ja tehdä joulutorttuja! Jouluvalotkin vois hakee tuossa joulukuun puolella Itsenäisyyspäivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kahvila ja sen sisustuspuoti on kyllä todella ihana paikka <3 Täälläkin oli hieman suunnitelmissa käydä Helsingissä joulun alla, mutta katsotaan miten vapaapäiväni sijoittuvat :) Viime vuonna taisin ottaa itsekin joulukuusen esille vasta jouluviikolla, mutta tänä vuonna haluan kyllä fiilistellä sitä hieman pidempään! Oijoi, joulutorttuja ja pipareita voisi tosiaan alkaa jo leipomaan täälläkin <3

   Poista
 4. Hei mä en kestä miten ihanan näköinen toi Pulsan asema on <3 Täynnä ihanaa joulutunnelmaa ja sisustushömppää! Ihanaa että saat ottaa joulukuusen esille heti joukukuun alussa kummiskin ;) Mä oon kovasti kans miettinyt, et millonkohan sitä laittais joulukoristeet, kun joulumusiikkia on kans tullut luukutettua ihan huolella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan ihanan idyllinen paikka! <3 Joulukuun alku on ihan hyvä ajankohta joulukuusen laittamiselle - viime vuonna taisin ottaa sen vasta viikkoa ennen joulua esille :D Joulukoristeita voi kyllä jo pikkuhiljaa alkaa ripotella ympäriinsä, ainakin tunnelmavalot sopivat mielestäni ihan hyvin tähän loppusyksyynkin! ;)

   Poista
 5. Koskaan ei ole liian aikaista joulusuunnitelmille! Toki itsekin kaivan koristeet esiin vasta marraskuun viimeisenä viikonloppuna :D Ja ihana tuo kuusenkoriste poro/peura, niin söpö 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, totta! <3 Marraskuun loppu on tosiaan hyvä aika kaivaa joulukoristeet esille, itsekään en ole ihan vielä kaikkia juttuja kaivanut varastosta :D Ja niimpä, miekin ihastuin tuohon <3

   Poista
 6. Ihania kuvia sait Pulsasta!♡
  Täällä joulua odotetaan malttamattomina ja kuuset on jo pystytetty koristeineen päivineen :D
  Miutakin pistää vähän masentamaan ajatus siitä, että jollekin joulu tarkoittaa yksinäisyyttä tai perheriitaa..
  varsinkin kun itelleni tuo joulu tuppaa olemaan koko vuoden kohokohta ja se juhla mihin alan valmistautumaan jo yli kuukautta aiemmin.
  Toivottavasti nämä tällaiset riitaisat joulut alkaisi vähenemään vuosittain ja joulumieli tarttuisi positiivisemmassa valossa. On tää joulun odotus nimittäin niin kivaa ja antoisaa aikaa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hih, pitäiskin tulla käymään teillä joku kerta katsomaan joulusisustusta - ainakin instakuvien/storyjen perusteella ihanalta näyttää! <3 :)
   Totta, jotenkin tosi surullista miettiä sellaista joulua, jonka viettäisi vain yksin tai muuten fiilis olisi tosi huono.. Joulumieli kuuluu kaikille, ja miusta ainakin on ihana jakaa sitä ympärilleen <3

   Poista

Blog Design by Get Polished