30. joulukuuta 2018

VUOSIKOOSTE 2018

Niin kuin aiemmin lupailin, olisi vihdoin vuorossa perinteisen vuosikatsauksen aika! Tuntuu, että tämä vuosi hurahti ohi ihan silmänräpäyksessä, mutta paljon jäi kyllä mieleen matkan varrelta. Kokonaisuudessaan tämä vuosi oli kuitenkin huomattavasti edeltäjäänsä parempi, vaikka toisinaan myös niitä pettymyksiä ja epätoivon hetkiäkin mahtui mukaan kuvioihin. Ne kuitenkin kuuluvat elämään, ja pääasia onkin miten itse niihin osaa suhtautua. Katsotaan sitten mitä vuoteni piti sisällään! 

2018collage

⧫ Alkuvuodesta työskentelin vielä henkilökohtaisena avustajana, joka ei sitten lopulta tuntunutkaan niin omalta jutulta. Opin kuitenkin kyseisessä ajassa paljon itsestäni, ja ehkä se myös auttoi avaamaan enemmän silmiäni tulevaisuuden suhteen.

⧫ Kirjoitin tammikuussa postauksen yksinjäämisen pelosta, kun mieheni lähti reissun päälle useammaksi viikoksi. Alkupäivät menivät melkoisessa ikävässä, mutta pian jo kuitenkin helpotti ja yksinolo alkoi tuntua päivä päivältä luontevammalta. Toki kun on jo lähes kuuden vuoden ajan tottunut nukahtamaan toisen kainaloon, tuntui illat kaikista tyhjimmiltä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tuollaiset pienet erossaolot vain vahvistavat suhdetta, eikä toisesta kannatakaan olla liian riippuvainen.

⧫ Tutustuin heti alkuvuodesta "uudelleen" erääseen yläasteella kanssani samassa koulussa olleeseen tyttöön, jonka kanssa ollaan nykyään todella hyviä ystäviä. Heti ensitapaamisestamme lähtien tuntui, kuin oltaisi tunnettu jo useampi vuosi, sillä juttu luisti niin luonnollisesti eikä vaivaannuttavia hiljaisia hetkiä tullut. Nykyään pidetään lähes viikottain kahvittelutuokio, mikä on ihanaa vastapainoa arjen kiireille. 

2018collage1

⧫ Kevättalven kirkkaat pakkaspäivät toivat lisää energiaa, ja tieto tulevasta keväästä piti mielen positiivisempana. Sain myös varmistuksen tulevasta kesätyöpaikasta, ja seuraavat pari kuukautta töissä menivät lopulta yllättävän nopeasti.

⧫ Huhtikuussa mittariin tuli yksi vuosi lisää, kun täytin 22 vuotta, ja kirjoitin myös blogiini postauksen opituista asioista. Juhlimme vappua ja synttäreitäni samaan aikaan, sillä niillä ei ole kuin muutama päivä välissä. Kevät alkoi tuolloin olla jo ihanan pitkällä. 

⧫ Äitienpäivänä suunnittelimme veljeni kanssa äidillemme pienen yllätyksen, ja lähdimme jo aamusta ajelemaan kohti erästä hiekkarantaa/virkistysaluetta piknik -herkkujen kera. Tuolloin alkoi olla ensimmäiset helteet käsillä, ja oli ihanaa vain nauttia auringon lämmöstä ja polttavasta hiekasta varpaiden alla. Kyseisestä päivästä jäi kivat muistot, ja äitimmekin tykkäsi. Harmi että Helsingissä asuva siskomme ei päässyt tuolloin paikan päälle, mutta ehkä sitten tulevina vuosina. 

2018collage2

⧫ Toukokuussa lopetin henkilökohtaisen avustajan pestini vuoden jälkeen, ja jäin kolmen viikon kesälomalle ennen kesätöideni alkua. Ensimmäinen lomaviikkoni oli ihanan helteinen, ja rannalla tulikin oltua lähes joka päivä. Muistan vieläkin sen huolettoman ja onnellisen fiiliksen, mikä miulla tuolloin oli! 

⧫ Lomani aikana ehdin nähdä paljon ystäviäni, käydä Suomenlinnassa, viettää mieheni kanssa viidettä vuosipäiväämme Tallinnassa ja ottaa ennen kaikkea rennosti. Nautin alkukesästä todella paljon.

⧫ Kesätyöni alkoivat heti lomani jälkeen kesäkuussa, ja menin siis takaisin edelliseen työpaikkaani kaupan alalle. Sanoinkin silloiselle pomolleni, että tuntui kuin olisin palannut kotiin, sillä kyseistä työtä olin ehtinyt tehdä jo lähes neljän vuoden ajan. Tuossa hetkessä myös konkretisoitui se, että asiakaspalvelutyössä haluan jatkaa tulevaisuudessakin.

2018collage3

⧫ Juhannus tuli vietettyä mökillä mieheni ja kavereidemme kesken, ja perinteisen juhannussään mukaisesti tuolloin oli kunnon myrskytuulet ja vettä ripotteli aina silloin tällöin. Tunnelmaa se ei kuitenkaan haitannut, vaan pari yötä meni leppoisasti keskikesän juhlasta nauttien.

⧫ Kesään kuului myös yksi päiväreissu Porvoon vanhaan kaupunkiin, jokakesäinen serkusten ilta, +30 asteen helteistä nauttimista ja myös vedessä pulikoimista, kun se kerrankin oli siedettävän lämmintä. Viime kesä oli kyllä heittämällä paras moneen vuoteen!

⧫ Elokuun alussa kesätyöni loppuivat, johon olin jo ehtinyt varautua alkamalla hakea töitä jo hyvissä ajoin. Tuleva työtilanne alkoi tietenkin hieman huolettaa tuossa vaiheessa, mutta toistin itselleni että asiat järjestyvät kyllä, ja saan vielä töitä. Kävin muutamissa haastatteluissa, ja vaikka olinkin potentiaalinen hakija, en siltikään ollut kenenkään ykkösvaihtoehto. Asiaa ei hirveästi auttanut keväällä irtisanoutuessani saama kolmen kuukauden karenssi, joten stressi töiden löytymisestä kasvoi koko ajan suuremmaksi...

⧫ Elokuussa päätimme lähteä ystäväni kanssa pienelle kaupunkilomalle Budapestiin, joka tuli kyllä tarpeeseen kaiken muun keskellä. En ollut aiemmin reissannut Euroopan kaupunkilomakohteissa juuri ollenkaan, joten tuo oli kivaa vastapainoa perinteisille rantalomille. Tykästyin kyseiseen kaupunkiin kyllä todella paljon, ja olisi kiva lähteä sinne vielä joskus uudestaan.

2018collage4

⧫ Syksy alkoi ja työnhakuni ei ollut yli kuukaudenkaan jälkeen tuottanut tulosta, kunnes eräänä perjantaisena iltapäivänä sain puhelun paikasta, johon olin aiemmin käynyt haastattelussa. En voinut uskoa korviani, kun miulle tarjottiin samaa pestiä jota olin tuolloin hakenut, sillä olin kuulemma jäänyt erityisesti mieleen, ja tilanne aiemmin valitun työntekijän kanssa oli ehtinyt muuttua. Puhelun jälkeen hypin ilosta ja taisi siinä muutama onnenkyynelkin vierähtää poskelle, kun tajusin että sain oikeasti töitä! :D

⧫ Alkusyksy, tai itseasiassa koko syksy meni lähes silmänräpäyksessä, kun uusi työ alkoi ja oli niin paljon uutta opittavaa. Melko pian pääsin kuitenkin kiinni talon tapoihin, ja kaiken lisäksi työsopimukseni vakinaistettiin. Ihanaa kun ei tarvitse tällä hetkellä stressata kyseisestä asiasta, vaan voi keskittyä huoletta perus arjen elämiseen.

⧫ Syksyn aikana kävin ensimmäistä kertaa I Love Me -messuilla, näin muualla asuvia ystäviäni sekä teimme mieheni kanssa parin yön minireissun Helsinkiin. Työt kuitenkin veivät suurimman osan ajastani, mutta vapaapäivinä oli ihanaa ottaa rennosti.

2018collage5

⧫ Joulun vietimme lähinnä kotosalla mieheni kanssa, mutta kummankin vanhemmilla tuli pyörähdettyä joulun pyhinä. Tänä vuonna joulufiilis jäi lopulta aika latteaksi, mikä kyllä hieman harmittaa, mutta oli silti ihana viettää aikaa läheisten kesken ja syödä hyvin :D

⧫ Näin loppuvuodesta olen ennen kaikkea kiitollinen tästä vuodesta, ja odotan innolla mitä tarjottavaa tulevalla vuodella on. Tätä vuotta voisin kuvailla ennen kaikkea sanoilla muutos, kasvu ja kiitollisuus <3

***

Oikein ihanaa uutta vuotta 2019 kaikille blogini lukijoille! 🎇


12 kommenttia :

 1. Voi miten ihana koostepostaus vuodestasi, johon on totisesti mahtunut vaikka mitä! Olen niin onnellinen, että sait tuon nykyisen työsi, mihin olet ihan täydellinen tekijä <3 Ihanaa tulevaa vuotta sinulle ja nähdään toivottavasti pian! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Emma <3 Ihanaa myös, että ollaan kuluneen vuoden aikana ehditty nähdä useaankin otteeseen siun kanssa! :) Samat sanat sinnekin, ja varmasti vuoden alussa löytyy sopiva rakonen näkemiselle <3

   Poista
 2. Tosi hyvä ja kiitollinen fiilis kuluneesta vuodesta tuli kyllä itsellekin tätä lukiessa :) Kiitollisuus, kasvu ja muutos kuulostaa oikein hyvältä yhdistelmältä kuvaamaan kulunutta vuotta, ja sopii varmasti kyllä meidän molempien kohdalle oikein hyvin :) Oon niin onnellinen sun puolesta kun oot löytänyt oman paikkasi työrintamalla, ja tehnyt töiden suhteen rohkeita ratkaisuja kuluneen vuoden aikana. Niin se elämä vaan kantaa :) Ihanaa uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla Jenni <3 Luotto siihen, että asiat aina järjestyvät, on kyllä ollut apuna vaikeissa elämäntilanteissa ja pitää totisesti paikkansa :) Oon kyllä onnellinen myös siun puolesta, että asiat ovat siellä tällä hetkellä niin hyvällä mallilla <3 Onnea ja rakkautta tulevalle vuodelle! <3

   Poista
 3. Sun vuoteen on kyllä mahtunut paljon asioita, mutta mukava kuulla, että nyt asiat ovat järjestyneet! Pakko myös sanoa, että ihailen aina sun ottamia kuvia - niin kauniita ja harmonisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenny <3 On tosiaan ollut ihana huomata, että tänä vuonna ne asiat kuitenkin kaikesta huolimatta järjestyivät, vaikka niitä epätoivon hetkiä mukaan mahtuikin. Täytyy vaan itse yrittää pysyä positiivisena ja luottaa tulevaan, vaikka se olisikin vielä täysi mysteeri :)

   Poista
 4. Hhaa tuntuu kuin nuista alkuvuoden jutuistakin olisi pitkä aika, vaikka nehän oli tänä vuonna :D Muistan hyvin nimittäin näitä sun kokemiasi asioita mitä tämän vuoden aikana on tapahtunut :) Sun vuoteesi on mahtunut kyllä stressin lisäksi kuitenkin valtavan ihania asioita ja ihana huomata että asiat kyllä oikeasti järjestyy lähes aina :)

  Voi kunpa mäkin olisin tehnyt tänä vuonna aika suuren ratkaisun työjuttujen suhteen, enkä jäänyt ns. "paikoilleni" vaikka se paikoillaan olo ei mua työn suhteen haittaakaan yhtään. Olisi vaan ollut mahdollisuus lähteä kokeilemaan jotain aivan uutta, melko lähelle sellaisia juttuja mistä pidän, mutta en sitä sitten tehnyt. Ehkä joskus vielä, tämä nimittäin kertoo, että nyt ei ollut sen aika. :)

  Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle Tuuli <3 Mä rakastan nuita sun kuviasi yli kaiken, kauniita ja harmonisia kuten ylempänäkin taidettiin kommentoida! Miten pystyt vuoden aikana napsimaan oikeasti kuvia, jotka sopii kaikki yksiin toisiensa kanssa? Mä kun teen kollaaseja niin niistä tulee hirmu sekavia ja tuntuu että jotkut kuvat ovat irtonaisia keskenään ja eivät sovi samassa kollaasissa yhteen :D Vähän meni taas asian vierestä, mutta eniwei, ihanaa vuodenvaihdetta sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, miustakin tuntuu että noista alkuvuoden tapahtumista on jo tosi pitkä aika! :D Tässä sitä kuitenkin ollaan, ja astetta viisaampana taas vuoden jälkeen ;)

   Joskus vaihtoehtoja on hyvä punnita, mutta myös hyppy sinne tuntemattomaan kannattaa, jos yhtään tuntuu siltä! Tosin itse kun aloitin taannoin tuon henkilökohtaisen avustajan pestini, olin täynnä intoa ja etenkin kun tunteja oli enemmän kuin edellisessä työssäni, mutta pudotus tulikin sitten paljon korkeammalta kun monikaan asia ei mennyt niin kuin kuvittelin.. Mutta nyt ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampana, ja tuollaisistakin aina oppii jotain. Tänä vuonna työrintamallani on tapahtunutkin enemmän, kuin koko työhistoriani aikana, mutta tällä hetkellä voin olla vain kiitollinen! :)

   Voi ei, aivan ihana kuulla tuollaista <3 En tosiaan tiedä miten nuo kuvat sointuvat noin hyvin yhteen, ehkä vain kaivan eri kansioista samantyylisiä kuvia, ja sommittelen ne kollaaseiksi :D Upeaa uutta vuotta sinnekin Kata! <3

   Poista
 5. Olipa kiva vuosikooste ja niin ihania kuvia taas kerran<3 Sun vuoteesi on mahtunut paljon ihania juttuja! Budapest alkoi kiinnostamaan myös mua tosi paljon sun postauksen jälkeen, siellä olisi kiva käydä :) Ihanaa, että sait myös sulle mieleistä työtä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasu! :) Budapest oli kyllä käymisen arvoinen kohde, jota voin lämpimästi suositella <3 Niimpä, mielekkään työn tekeminen on oikesti tosi tärkeää! :)

   Poista
 6. Kiva postaus ja tuli tosi hyvä mieli kun luki tätä! =)
  Ihanaa, että lopulta kaikki asiat loksahti paikoilleen, vaikka jossain kohtaa ei ehkä siltä tuntunut.
  Miusta on vieläkin niin hassua, ajatella, että ollaan oltu yhteydessä vasta vuosi! Tuntuu oikeastikin, siltä kuin oltaisiin oltu ystäviä jo vuosia, kun heti alusta alkaen oli niin helppo ja luonteva keskustella siun kanssa!♡

  Hyvää alkanutta tätä vuotta ja toivotaan tämän vuoden olevan vähintään yhtä kokemusrikas ja kasvattava vuosi, kuin tuo 2018!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Janina <3 Asiat tosiaan järjestyivät lopulta omalla painollaan, mikä teki ehdottomasti viime vuodesta paremman! No sanos muuta, tuntuu kun oltais tunnettu jo useempi vuosi :D <3 Toivotaan tosiaan, että myös tällä vuodella olis paljon annettavaa meille molemmille :)

   Poista

Blog Design by Get Polished