28. tammikuuta 2019

BLOGILLE OMA DOMAIN

Kirpeää pakkaspäivää kaikille! Viime vuosien aikana oman verkkotunnuksen eli domainin rekisteröiminen on tullut yhä suositummaksi blogimaailmassa, ja muutaman kerran olen itsekin pyöritellyt asiaa mielessäni. Onhan blogiin kieltämättä helpompi tulla, kun ei tarvitse lisätä pitkää blogspot- yms. päätettä osoitteen perään, vaan nimen voi kirjoittaa hakuun suoraan. Viimeistään nyt saadessani lisätietoa Zonerilta oman domainin tiimoilta, ja selkeät ohjeet sen vaihtoon, päätin ryhtyä tuumasta toimeen. 

P1270031

Jatkossa blogini löytyy siis oman domainin www.behindthebrowneyes.fi takaa! Mietin jossain vaiheessa koko blogin nimen vaihtoa, ja etenkin nyt tuon osoitteen kannalta, sillä blogini nimihän on tosiaan melko pitkä. Kuitenkin oma nimi blogin nimenä kuulostaa jo aika kulutetulta, ja esimerkiksi Tuuli Maria -blogi taitaa olla jo olemassa. Siispä päätin pitäytyä tässä vanhassa nimessä, joka on toimittanut blogini virkaa jo ihan sieltä alkutaipaleelta asti. 

P1270030

Jos oman domainin hankinta on mielessä, Zonerin sivuilta löytyy kätevä domainhaku, jonka avulla pystyy helposti tarkistamaan, onko haluttu nimi vapaana. Lisäksi haluan antaa kiitosta heidän erinomaisesta asiakaspalvelustaan domainin vaihdon yhteydessä, sillä vaikka sivulta löytyvät ohjeet olivatkin melko helposti ymmärrettävissä, heidät sai myös nopeasti sähköpostilla kiinni, jos jokin asia jäi askarruttamaan.

Sain itse domainin sponsoroituna muutamaksi vuodeksi eteenpäin, mutta jatkossa oma verkkotunnus heidän kauttaan kustantaa noin 30e/vuosi, mikä ei todellakaan ole paha hinta. Vaikka olenkin pelkkä harrastebloggaaja, tuo oma verkkotunnus tähänkin hommaan sitä tiettyä ammattimaisuutta lisää.


Oletteko te miettineet oman domainin hankkimista, keillä sitä ei vielä ole?


14 kommenttia :

 1. Onnea omasta domainista! Itsekin hankin aikoinaan oman domainin Zonerilta ja hyvin on toiminut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! :) Kiva kuulla että sielläkin Zonerilta hankittu domain on toiminut hyvin :)

   Poista
 2. Onneksi et vaihtanut sun blogisi nimeä! Onhan se varmaan ehkä pitkähkö, mutta sillä ei oo mitään merkitystä kun se jää mieleen :D Ja tuo tarttuu mun mielestä aika helposti mieleen. ;) Onnittelut nyt omasta domainista! <3 Zonerilta otin itsekin silloin parisen vuotta sitten 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itsekin ajattelin, että tämä nykyinen blogini nimi on.jo varmasti iskostunut niin monen mieleen, että uudessa nimessä olisi varmasti sulattelemista :D Ihanaa että olet tuota mieltä <3 Kävinkin muuten tarkistamassa siun blogin, kun muistelin että Zonerilta siekin kävit oman domainisi tilaamassa!

   Poista
 3. Ihan mahtava päätös! Oma domain on jotain, mitä mäkin oon harkinnut jo pitkään. Itse asiassa vielä enemmän, kun nyt tuli eräässä FB ryhmässä se taas puheeksi viime viikolla ja sun lisäksi yhdessä toisessakin blogissa siirryttiin omaan domainiin :) Sain ehkä hitusen rohkaisua itsekin toteuttaa tämän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Linda! :) Kyllä se oma domain vaan antaa siihen blogiin vielä sen viime silauksen, vaikka käytännössä mikään muu kuin osoite ei muuttuisikaan. Tuolla Zonerin sivuilla oli tosiaan hyvin selkeät ohjeet Bloggerin blogeille, kuinka se vaihdos tehdään, joten voin kyllä lämmöllä suositella domainin hankkimista heiltä, jos olet yhtään sitä miettinyt :) Toki löytyyhän noita paikkoja varmasti pilvin pimein, mutta itse halusin myös varmistaa että mahdollisissa ongelmatilanteissa palvelu pelaa, ja vaihdonkin aikana voi vaikka chatissa kysyä neuvoa jos sormi menee suuhun :D

   Poista
 4. Olipa kiva kun postasit tästä! Mäki oon nimittäin vähä miettinyt oman domain hankkimista nii kiva kuulla mistä Ainakin sinä sait helposti ja toimivasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Saara jos tästä oli siulle hyötyä! :) Itsekin tosiaan muutamista blogeista olen luenut omasta domainista, ja kiinnostus jäi muhimaan taka-alalle. Nyt sitten tilaisuuden tullen ajattelin että miksikäs ei!

   Poista
 5. Siis empäs tiennykkää et voi pelkästää ton loppuosan vaihtaa! Mie oon koko aja luullu, että blogi pitää siirtää "omalle alustalle" että saa "fi" tai "com"- päätteen��
  Pitääkin ehkä ottaa tehtäväkseni vaihtaa oma tuohon, kun miutakin vähän ärsyttää kirjotella tota pitkää osotetta.. Enää en kyllä WordPressille vaihda eli tää vois olla aika kätevä!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tarvii onneks koko alustaa ruveta vaihtamaan! :) Uskoisin, että Nouwin blogeillekin löytyy simppelit ohjeet omain domainin vaihtoon, jos sellaisen haluaa :) Onhan se tosiaan kivempi, kun ei sitä päätettä tarvitse sinne loppuun enää kirjoittaa :D

   Poista
 6. Olipas kiva lukea tästä, oon nimittäin itsekin miettinyt oman domainin hankkimista :) Toistaiseksi en ole saanut aikaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli aika sama juttu, että hirveästi en ollut asiaan perehtynyt ennen tätä! Käytännössä siis mikään muu ei oikeastaan muutu kuin blogin osoite, ja ainakin tuolla Zonerilla palvelu toimi erittäin hyvin :)

   Poista
 7. Oi, onnea omasta domainista <3 Oon miettinyt kyllä tosi monta kertaa miten haluaisin kans oma, mutta vielä en oo vaan uskaltanut .. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! :) Eipä oman domainin hankkimisessa muuttunut käytännössä muu kuin blogin osoite, pohja miulla on edelleen täällä bloggerissa :D

   Poista

Blog Design by Get Polished