8. tammikuuta 2019

KURKISTUS VUODEN TAKAISIIN TAVOITTEISIIN

Ihanaa alkanutta vuotta sinne ruudun toiselle puolelle! Tuntuu ettei edellisestäkään vuodenvaihtumisesta ole edes kovin pitkä aika, mutta niin se vuosi vaan vierähti ja tässä sitä ollaan - aloittelemassa vuotta 2019 ja toivomassa että tästä(kin) vuodesta tulisi paras ikinä.

Itse tosin päätin, etten aio tehdä ainakaan tässä vaiheessa minkään sortin lupauksia tai tavoitteita tälle vuodelle, vaan elän päivä kerrallaan ja teen niitä asioita, joista oikeasti nautin. Ajattelin kuitenkin muistin virkistämiseksi kurkata, mitä tavoitteita vuodelle 2018 tuli tehtyä, ja miten niistä lopulta selvisin. 

P1060028

Ole itsellesi lempeä ja yritä nauttia myös nykyhetkestä

Tämä kohta toteutui kyllä osittain. Tiedän että olen välillä vähän turhankin ankara itseäni kohtaan, mutta joissakin asioissa olen toisaalta huomannut hellittäväni ja sisäistänyt ajatuksen, ettei kaikkea tarvitse aina suorittaa. Kesällä nautin myös ihan oikeasti siitä hetkessä elämisestä ja olemisesta, mutta sekin taito olisi hyvä muistaa ihan vuoden jokaisena päivänä.

Löydä mieluisa työpaikka

Jes, tämä kohta täyttyi, vaikkakin vasta loppuvuoden puolella! Jo kuitenkin kesän ajan pääsin tekemään mieluista työtä edellisessä työpaikassani, ja vaatemyyjän hommia jatketaan siis edelleen. Onhan tulevaisuuden työhaaveet edelleen hieman mysteeri, mutta näillä mennään ainakin toistaiseksi.

IMG_20190105_123125

Turhan negatiivisuuden karsiminen

Itseasiassa tämä kohta täyttyi yllättävänkin hyvin, vaikka tietenkään kaikkea negatiivisuutta ei millään saa karsittua kokonaan elämästä pois. Siivosin jossain vaiheessa Facebook -kaverilistaani, ja piilotin mm. joidenkin ihmisten päivityksiä etusivultani, keiden tiesin aina valittavan asiasta kuin asiasta.

Aloin myös viettää enemmän aikaa sellaisten ihmisten kanssa, ketkä oikeasti toivat positiivisuutta elämääni lisää, ja keiden seurassa tunsin oloni hyväksi. Toki niitä huonompiakin kausia mahtui viime vuoteen, mutta kokonaisuudessaan sain kuitenkin melko hyvin negatiivisuutta kitkettyä. Toki omankin ajatusmaailman kyseenalaistaminen on auttanut kyseisessä prosessissa, sillä tiedän kyllä itsekin välillä valittavani turhista asioista.

P1060030

Älä stressaa liikaa ulkonäköön liittyvissä asioissa

Noh.. tämä kohta meni vähän niin ja näin :D Parin viime vuoden aikana kiloja on kertynyt huomaamatta vähän turhankin paljon, mikä tottakai on vaikuttanut itsetuntoon ja omaan minäkuvaani. Kesän alussa stressasin oikeasti, kehtaanko mennä bikineissä rannalle, mutta onneksi lopulta hautasin kyseiset ajatukset ja vietin rannalla aikaa melkein joka viikko.

Jos nyt lähdetään miettimään, niin kuinka moni ihan oikeasti tarkkailee ympärillä olijoitaan suurennuslasin kanssa, tai edes itse omistaa sitä "täydellistä bikinivartaloa"? Niin, ei välttämättä kovinkaan moni. Lisäksi toisten ulkonäköä arvostelevat omistavat todennäköisesti itse hyvin heikon itsetunnon, ja kukaan tuskin kaipaa sellaisia ihmisiä lähipiiriinsä.

IMG_20190105_123143

Miten teidän tavoitteet viime vuodelle onnistuivat, vai tuliko niitä edes tehtyä? 
Entä teittekö uuden vuoden lupauksia tälle vuodelle?

14 kommenttia :

 1. Hyvinhän olit tavoitteet saavuttanut :) Ja tuo bikinikroppa-asia on täysin totta! Eihän sitä itsekään koskaan ajattele, että "miksi tollakin on bikinit", miksi siis itsestä pitäisi ajatella niin! Mie en tehnyt viime vuodelle lupauksia, olin varmaan ajatellut samoin kuin sie, että en halua lupailla mitään! Tänä vuonna kuitenkin lupasin 150 treenikertaa tälle vuodelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin hieman itsekin miten hyvin nuo tavoitteet loppupeleissä toteutuivat - edes osittain! :) Tuo on niin totta, turha murehtia liikaa sitä miltä näyttää, koska ulkopuoliset tuskin kiinnittävät koko asiaan mitään huomiota. Tuo 150 treenikertaa vuodessa kuulostaa oikein hyvältä tavoitteelta <3

   Poista
 2. Hyvin on mennyt sulla tavoitteet mun mielestä! :) Ihanaa että oot saanut negatiivisuutta karsittua, se on hyvä, koska itse aikoinaan huomasin että esimerkiksi sellaisten ihmisten kanssa liikkuminen teki oman itsenikin tosi negatiiviseksi. Sitten kun sellaiset katosi elämästäni niin oon ollut paaaaljon positiivisempi! Mun mieskin oli tässä pari vuotta sitten todella stressaantunut ja se teki hänestä negatiivisen ja huomasin sen tarttuneen minuunkin, onneksi se aika on takanapäin :') Ihania talvikuvia tässä postauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! :) On ihan totta, että negatiivisessa seurassa se ajatustapa tarttuu helposti myös itseensä.. Olen huomannut täysin saman, että jättämällä ankeat tyypit elämästä pois tai edes viettämällä vähemmän aikaa heidän kanssa, on jo huima vaikutus omaan mielialaan! Ja niinkuin negatiivisuuskin, myös positiivisuus tarttuu :) Sehän on vain itsestä kiinni kumpaan kastiin haluaa jakautua ;) Kiitos paljon kommentistasi <3

   Poista
 3. Sun tavoitteet on kyllä olleet tosi hyviä, ja myös toteutuneet hyvin <3 Ja kun miettii kokonaisuutena miten paljon hyvää oot noiden avulla saanut viime vuoteen mahtumaan, niin se on paljon :) Työt, negatiivisuuden ja negatiivisten ihmisten karsiminen, nykyhetkestä nauttiminen ja lempeys itselleen - jes! Ulkonäön stressaamattomuus on kyllä oikeesti aivan järkyttävän vaikeeta, kokemusta on :D Mielestäni oot täydellinen tuollaisena, mutta harva sitä muiden suusta uskoo :D Sama homma nimittäin täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 :) Moni kohta kyllä täyttyi viime vuoden aikana, mikä oli ihana huomata! Tottakai niitä kehityskohteita löytyisi edelleen, mutta kunhan itse on niistä tietoinen, niin se riittää :) Ulkonäön pohtiminen tulee aina tasaisin väliajoin pinnalle, mutta sen liika stressaaminen johtaa vaan ahdinkoon! Voi kuules, siellä toinen täydellinen pakkaus juuri tuollaisena kuin olet <3 :-*

   Poista
 4. Ihan hyvin sä sait tavoitteet toteutettua 😄 iteki päätin etten lupauksia tälle vuodelle tee, sillä niistä tulee itelle sellanen olo, että ne on pakko toteuttaa. Tavoitteita laitoin muutaman, sillä niistä ei tule samanlaisia fiilikskä ja loppu vuonna ei ihan kauhealla "häpeällä" niitä katsele jos di mennyt ihan nappiin 😅😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! :) Tosiaan itsekin luovuin noista "uuden vuoden lupauksista" jo aikoja sitten, sillä tavoitteet ajavat asiansa paljon paremmin - nyt en vain jostain syystä jaksanut panostaa niihinkään, mutta ehkä jotain välitavotteita vuoden aikana tulee tehtyä :D

   Poista
 5. Hyvinhän nää sun tavoitteet toteutuivat :) Mulla onnistui osa, mutta osa ihan unohtui :D Tälle vuodelle en halunnut lupailla mitään erityistä, toivon vain, että vuodesta tulee viime vuotta parempi, saisin vähän säästettyä ja matkustelisin muutamaan kertaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yllätyin hieman itsekin, miten hyvin nuo lopulta toteutuivat! :D Sama täälläkin, tälle vuodelle toivon lähinnä vain muutamia reissuja ja rahansäästöä B)

   Poista
 6. Tosi hyvin pääsit kyllä tavoitteisiin!�� Itelläkin oli juuri tuo turhan negatiivisuuden vähentäminen ja välttäminen, ja tuntuu että vuonna 2018 onnistuin löytämään sen kultaisen keskitien alkutaipaleen.
  Vielä on pitkä matka siihen lopulliseen tavoitteeseen, mutta hyvä aloittaa pienillä askelilla!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janina <3 Ihana kuulla, että siulla se kultaisen keskitien alku on jo löytynyt - nyt vaan täysillä sitä kohti! :) Elämässä tuee aina vastaan niitä uusia negatiivisia asioita/ihmisiä, mutta niille ei aina voi itse mitään.. Täytyy vaan yrittää pysyä positiivisena kaikesta huolimatta, ja saada energiaa niistä oikeista ihmisistä ympärillä <3

   Poista
 7. Ihan superhyviä tavotteita kyllä.<3 Tuo negatiivisuuden karsiminen on varmaan ykkösenä nyt omalla listallani tänä vuonna!
  Ja hei tuosta omasta kehonkuvasta, pakko myöntää, että itsellänikin on ollut noita ajatuksia aina välillä kesäisin tai reissuissa. Nyt ehkä viimeisen puolen vuoden sisällä ja siskon sairastuessa anoreksiaan on vasta herännyt, että tärkeintä on oikeasti se hyvinvointi. Ne vatsamakkarat nyt vaan on osa mua!8)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia <3 Negatiivisuuden karsiminen voisi olla tavoitteena läpi elämän, siitä ei ole mitään hyötyä :D Mutta pääasia jos pystyy esimerkiksi vähentämään sellaisten ihmisten seuraa, jotka sitä negatiivisuutta lisäävät..
   Voi ei, tosi harmi kuulla siun siskosta! :( <3 Tuollainen laittaa kyllä varmasti oman ajatusmaailman uusiksi, eikä ne omat vatsamakkarat tunnu enää niin isolta asialta jonkin sairauden rinnalla! Rakastetaan siis itseämme juuri tällaisina ja tässä hetkessä <3 :)

   Poista

Blog Design by Get Polished