26. huhtikuuta 2019

VINKKIPOSTAUS BERGAMO | OSA 1/2

Vihdoin olisi vuorossa lupaamaani vinkkipostausta Bergamosta, ja tässä postauksessa kerron hieman majoituksestamme, kulkuyhteyksistä sekä vanhastakaupungista. Ennen reissuamme etsin jonkin verran myös itse tietoa netistä, josta olikin apua esim. junalla matkustaessa. Toivottavasti näistä vinkeistä on jotain hyötyä Bergamoon joskus matkustaville!

OI000118-01

Majoitus ja lentokentältä saapuminen

Hotelliksemme valikoitui pienen selailun jälkeen keskitason B&B Hotel Bergamo. Koska lentomme oli perillä vasta puolenyön aikoihin, koimme helpoimmaksi vaihtoehdoksi napata lentokentältä suoraan taksin (noin 5km matka maksoi meiltä 25€).

Koska hotellin respa oli tuohon aikaan jo suljettu, jouduimme kirjautumaan itse sisään ulko-oven luona olevalla automaatilla. Valitettavasti se ei kuitenkaan jostain syystä toiminut odotetulla tavalla, joten joduimme odottelemaan pienen tovin, että joku vastaisi soittamaamme ovipuhelimeen ja päästäisi meidät sisään. Saimme kuitenkin lopulta tarvittavan PIN-koodin ja pääsimme nukkumaan, mutta onhan tuo hieman ongelmallista, jos automaatti ei toimi niinkuin pitäisi, etenkään yöaikaan..

b&b-hotel-bergamo
IMG_20190411_001711
IMG_20190411_093523

Huone oli tosiaan perussiisti, mutta itseäni hieman häiritsi ettei siellä ollut esimerkiksi jääkaappia veden säilytystä varten. Myös seinät olivat aikalailla paperia ja sänkymme jouset olivat selvästi kokeneet kovia, mutta muuten tuolla kyllä pystyi hyvin sen kolme yötä nukkumaan :D  Aamiainen ei myöskään kuulunut huoneen hintaan, vaan se täytyi ostaa erikseen (muistaakseni 10,90€/2hlöä), mutta koska se ei ollut kovin kummoinen, söimme hotellilla vain ensimmäisenä aamuna.

Lisäksi jouduimme maksamaan kaupunkiveroa oleskelustamme, joka taisi noilta kolmelta päivältä olla noin 12€. Hotellin sijainti oli kuitenkin erinomainen, sillä esimerkiksi päärautatieasema sijaitsi melkein sen vieressä, ja keskustakin oli kävelymatkan päässä.

P4120091

Bussi -ja junayhteydet

Paluupäivänä päätimme suosiolla ostaa liput lentokenttäbussiin (rautatieasemalla olevasta kioskista), jotka kulkivat 30 minuutin välein esimerkiksi Bergamon päärautatieaseman kautta. Lipun hinta oli huimat 2,40€/hlö - hieman edullisempaa siis kuin taksilla huristelu. Lentokenttäbussin pysäkkejä taisi olla ainakin yksi myös Cittá Altassa (vanhassakaupungissa), eli jos hotellisi sijaitsee siellä, kannattaa hyödyntää kyseinen bussireitti turhan kävelymatkan välttämiseksi keskustasta.

Italiassa myös junayhteydet ovat hyvät, ja reissua varatessa tiesin jo, että meidän kannattaisi tehdä päiväreissu Milanoon (noin tunnin junamatkan päässä Bergamosta). Junaliput ostimme rautatieasemalla olevasta Trenitalian automaatista (noin 11€/meno-paluu/hlö), ja ne täytyi muistaa leimata keltaisissa automaateissa ennen junaan nousemista. Ei kannata myöskään turhaan ostaa kalliimpia paikkalippuja, sillä 2.luokassa matkustaminen ja vapaalle paikalle istuminen kävi paljon vaivattomammin. 

Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi ollut ihana käydä myös esimerkiksi Como -tai Gardajärvellä, mutta toisaalta niiden kokeminen olisi vaatinut myöskin hieman parempaa säätä. Kuulin myös etukäteen, että junaliikenne on Italiassa usein myöhässä, mutta meillä molempiin suuntiin mennessä juna oli onneksi ihan aikataulussaan.

IMG_20190411_110311

Cittá Alta eli vanhakaupunki

Bergamon ehkä kiinnostavin nähtävyys oli sen vanhakaupunki Cittá Alta, ja rinnettä ylös kivutessa avautuivatkin upeat näköalat kaupungin kattojen ylle. Kävimme tuolla heti ensimmäisenä päivänämme, mutta koska sää oli silloin melko sateinen, jäi sieltä varmasti vielä paljon näkemättä (mies ei jaksanut enää viimeisen päivän aamuna lähteä kävelemään uudestaan yläkaupunkiin..). Ylös olisi päässyt myös pientä maksua vastaan funiculareilla (tiedätte sellaiset vaunut ratakiskoilla ylös mentäessä), mutta emme tällä kertaa ottaneet niistäkään iloa irti.

Cittá Altan sydämessä sijaitsi pääaukio Piazza Vecchia, mutta sen tarkemmin emme sen ympäristöä jääneet tutkimaan. Pahimman sateen ajaksi pysähdyimme kuitenkin hetkeksi lähellä olevaan pubiin, mutta muuten en osaa vanhankaupungin ravintolatarjonnasta sanoa sen enempää. En myöskään ottanut juurikaan kuvia koko vanhastakaupungista, mikä näin jälkikäteen hieman harmittaa, mutta toisaalta näköalat ylös ja alas mennessä olivat kaikista näkemisen arvoisimmat. Ensinäkemältä mieleen jäivät kuitenkin pienet mukulakiviset kujat, historiallinen tunnelma sekä erilaiset kirkot ja kappelit.

cittaalta-bergamo

Jaan tosiaan nämä vinkkipostaukset kahteen osaan, sillä postaus olisi muuten venynyt kilometrin mittaiseksi! Seuraavassa osassa onkin sitten vuorossa mm. ruoka -ja shoppailupaikkoja, sekä muita kokemuksia Bergamosta. Myös Milanosta voisin kertoa hieman lisää, vaikka ei tosiaan vietettykään siellä kuin yksi puolikas päivä.

Ihanaa viikonloppua jokaiselle!  

6 kommenttia :

 1. Bergamo näyttää kyllä ihanalta <3 Todella sympaattinen ja kaunis kaupunki :) Innolla odotan tulevaa vinkkipostausta, ja myös Milanosta olisi kiva lukea :) Oon jo suunnitellut meille valmiiksi roadtripin Italiaan, mutta en oo miestä saanut vielä vakuutettua budjetin suhteen haha.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä olikin, ja oikeastaan tuo pari päivää sen näkemiseen riitti vallan mainiosti :) Teidän roadtirp kuulostaa kyllä ihanalle, toivottavasti saisitte sen toteutettua! Ja vinkkipostauksen toinenkin osa on tulossa tässä lähiaikoina :)

   Poista
 2. Kauniin näköistä, jotenkin hurjan tunnelmallista<3 :) Mutta tosi tylsää, ettei toi teidän hotelliin sisälle pääseminen toiminut kuten olisi pitänyt :/ Voisi tosiaan kuvitella, että jos siellä joku automaatti on niin se sitten myös toimisi ihan moitteettomasti. Mä voin kuvitella kuinka olisin itse tossa kohtaa turhautunut :D Innolla odottelen seuraavaa postausta Bergamosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda <3 No juu, meitä ennen ovella odotteli myös kaksi muuta matkustajaa, jotka eivät olleet päässeet automaatin kautta sisään.. Onneksi sieltä kuitenkin hetken odottelun jälkeen joku vastasi puhelimeen, mutta kyllähän se turhautti kun tuohon aikaan ja lennon jälkeen alkoi olla jo aika väsynyt. Kiva kuulla että nämä postaukset kiinnostaa! :)

   Poista
 3. hyvä vinkki postaus ja ihania kuvia!:)

  VastaaPoista

Blog Design by Get Polished